کاهش تولید پسته در کرمان


مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: متوسط عملکرد کشاورزان کرمانی در هر هکتار پسته در گذشته 1200 کیلو بوده که در حال حاضر به نصف این مقدار تقلیل پیدا کرده است.

به گزارش لقمه، مسعود محمودی اظهار کرد: سرمازدگی، خشکسالی، پایین بودن کیفیت آب و کمیت آب هر ساله بخش زیادی از محصول پسته را از بین می‌برد.

وی با اشاره به وجود 296 هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان، خاطرنشان کرد: مقام اول را از لحاظ سطح زیر کشت و تولید به خود اختصاص داده‌ایم که بالاترین سطح زیر کشت پسته در استان کرمان مربوط به شهرستان‌های رفسنجان، سیرجان و کرمان است.

محمودی یادآور شد: طی چند سال اخیر اقلیم استان کرمان تغییر کرده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه آبیاری تحت فشار بیش از 90 درصد راندمان دارد، خاطرنشان کرد: بهترین توصیه ما در مناطقی که شوری آب بالایی ندارند اجرای سیستم‌های آبیاری تحت فشار است. تاکنون حدود 20 هزار هکتار از باغات پسته مجهز به سیستم‌های آبیاری تحت فشار شده‌اند.

وی بیان کرد: در بحث اصلاح و احیای درختان به ویژه درختان پسته درجه دو و سه، تسهیلات و اغتبارات خوبی یه کشاورزان پرداخت شده و هچنین در زمینه آب و خاک و لوله‌گذاری در معابر آبیاری، کارهای خوبی صورت گرفته است.

محمودی بیان کرد: در مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، طرح‌هایی نظیر برگزاری کلاس‌های ترویجی، شبکه‌های پیش آگاهی حفظ نباتات برای مبارزه تلفیقی با آفات، باغبانی، آب و خاک انجام شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: در پایانه‌های ضبط پسته که از طرحهای خوب مدیریت صنایع کشاورزی است، پسته را به روش بهداشتی فرآوری می‌کنند. اگر کشاورزان روش‌های علمی مانند آبیاری صحیح، تغذیه مناسب، کم کردن تراکم در هکتار و مبارزه با آفات و امراض را در باغ‌های خود به کار گیرند، هزینه‌های آنها کاهش پیدا می‌کند.

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6840 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ خرداد بازدید: 1581 ساعت: 9:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
3 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
5 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
9 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
11 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنتی بیوتیک جدیدی به نام بادنجان بادمجان دارای ترکیباتی است که از انواع عفونت های ب...

  وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از ...

  سبزیجات، ژن‌های سرطانی را نابود می‌کنند لقمه: متخصصان در آزمایشات جدیدی مشخص کردند که چگون...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین روش پخت موادغذایی کدام است؟ پایگاه خبری لقمه: پختن نه تنها مزه، بو و ظاهر مواد غذایی را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند قابلیت هضم آنها را نیز افزایش دهد، البته به شرط آن که روش مناسب پخت رعایت شود.
سفره ایرانی از زبان دکتر حداد عادل سخنرانی دوم دكتر غلامعلی حداد عادل در سلسله سخنرانی های خود با عنوان فرهنگ ایران به موضوع "سفره ایرانی پرداخته است و به صورت اجمالی ابعاد مختلف خورد و خوراک ایرانی را مورد بررسی قرار داده اند.
خوراكی‌های بدون كالری اغلب رژیم‌های لاغری توجه ویژه‌ای به میزان كالری مصرفی فرد دارد. مواد غذایی كه در این شماره برایتان گردآوری كرده‌ایم دارای كالری بسیار كمی هستند و جالب اینجاست كه همین كالری بسیار كم در حین مصرف در بدن ـ زمانی كه مشغول گاز زدن، جویدن و هضم غذا هستید ـ به صفر می‌رسد.
ارتباط تغذیه با جرم و جنایت دانشمندان در تحقیقات خود متوجه شدند مصرف شکلات در کودکان می‌تواند باعث بروز مشکلات رفتاری در سنین نوجوانی و بزرگسالی شود. طبق این تحقیقات افرادی که در سنین کودکی خود به میزان زیادی شیرینی، شکلات و نوشابه مصرف می‌کنند در بزرگسالی با احتمال بیشتری دست به جرم و جنایت می‌زنند.