مراقب چای و نان مصرفی خود باشید


مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: خانواده‌ها دقت کنند، بر روی برخی از انواع چای، اسانس غیرمجاز می پاشند و در برخی مراکز و نانواییها نیز برای اینکه نان سریع پُف کند به آن جوش‌شیرین می‌زنند. استفاده از جوش شیرین مجاز نیست.

به گزارش لقمه، حسین رستگار افزود: اسانس فرآورده‌ای است که برای بسیاری از فرآورده‌های غذایی استفاده می‌شود اما برخی از آنها مجاز و برخی غیرمجازند. استفاده از اسانس‌های مجاز نیز حد و حدودی دارد که از یک حدی بیشتر نمی‌توان استفاده کرد چرا که برای بدن مضر است.

رستگار گفت: در حال حاضر در کارنجات چای‌سازی وقتی که چای به صورت خام از خارج وارد می‌شود بر روی آن اسانس می‌پاشند و در بسته‌بندی می‌گذارند و توزیع می‌کنند. این اسانسی که بر چای پاشیده می‌شود باید مجاز و در حد استاندارد باشد. آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در حال حاضر بسیاری از چای‌های مجاز را اعلام و بسیاری را نیز رد کرده.

وی در مورد عوارض استفاده از اسانس‌های غیرمجاز گفت: اسانس‌های غیرمجاز عوارض بسیار خطرناکی دارند و از اسانس‌های مجاز نیز تا جایی که می‌شود نباید استفاده کرد. این اسانس‌ها معمولاً برای طعم دهندگی استفاده می‌شوند که در چای و شربت نمونه‌های آن را می‌بینیم. معمولاً ذائقه ایرانی‌ها به طعم و اسانس‌های شدید علاقه مند است به همین علت نمک و شکر بالایی مصرف می‌شود در نتیجه ذائقه کودکان به این صورت شکل گرفته و در بزرگسالی آنان را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

مدیر کل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو در رابطه با استفاده از جوش شیرین در نان مصرفی نیز گفت: جوش شیرین بر روی معده اثر منفی می‌گذارد و در جذب برخی عناصر در معده کارایی را پایین می‌آورد بنابراین نباید از جوش شیرین در نان استفاده کرد. نانی که به صورت سنتی تهیه می‌شود باید خمیر آن به مدت یک شبانه‌روز آماده و سپس پخت شود اما در کشور می‌بینیم سریعاً خمیر را آماده پخت می‌کنند و برای اینکه پف کند به آن جوش شیرین می‌زنند. اما با اینکه نانوایی‌ها کنترل می‌شوند، نظارت دقیقی بر روی پخت نان انجام نمی‌شود به همین دلیل نان صنعتی به مراتب بهتر از نان سنتی است.
 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 6845 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ يکشنبه ۴ خرداد بازدید: 2546 ساعت: 3:46 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
2 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
7 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
11 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و...

  چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید در مقیاس کوچک نشا...

  ترکیب این دو ماده خوراکی کشنده است ترکیب الکل و کافئین موجب تولید ماده ای سمی در خون ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت