راهکارهای کاهش مصرف نمک در هنگام پخت


رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک یکی از راه های کاهش مصرف نمک در هنگام پخت را استفاده از چاشنی های گیاهی و سالم بیان کرد.

به گزارش لقمه، دکتر مجید حاجی فرجی در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک گفت: در حال حاضر بحث نمک، شکر و چربی بحث روز تغذیه است چرا که بیشترین مخاطرات را برای سلامتی دارد.

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با تاکید بر ضرورت همکاری تولیدکنندگان صنایع غذایی برای تولید مواد غذایی کم نمک افزود: لازم است الگوی سبد غذایی مردم در جهت کاهش مصرف نمک، شکر و چربی نیز تغییر کند. بیشترین مصرف نمک در هنگام پخت غذا به غذا اضافه می شود که باید این میزان نمک مصرفی در هنگام پخت نیز به حداقل برسد.یکی از راه های کاهش مصرف نمک در هنگام پخت استفاده از چاشنی های گیاهی و سالم است.

حاجی فرجی با بیان اینکه نباید در غذای کودک از نمک استفاده کرد اظهار کرد: اگر ذائقه غذایی کودک به نمک عادت کند باعث می شود تا در بزرگسالی به دنبال غذاهای پر نمک برود.همچنین تغییر ذائقه افراد به منظور استفاده از غذاهای کم نمک زمان بر است.

وی استفاده از برچسب های بر روی غذاهای صنعتی را ضروری دانست و ادامه داد: این حق مردم است که بدانند از چه ماده غذایی با چه میزان مواد اولیه در آن استفاده می کنند تا میزان ضرر آن ماده غذایی را بدانند.

رئیس انستیتوی تغذیه کشور همچنین با اشاره به این که بیش از 20 سال است که بر روی کیفیت نان مطالعه می شود، گفت: برخی از نانواها می گویند به دلیل پایین بودن کیفیت آرد مصرفی مجبور به استفاده از نمک بالا در نان هستند.

ضرورت استفاده از خمیر ترش در نان

حاجی‌فرجی در ادامه ضمن اشاره به کاهش 70 درصدی مصرف جوش شیرین در نانوایی‌های کشور، گفت: در حال حاضر 50 درصد نانوایی‌های تهران هنوز جوش شیرین مصرف می‌کنند.همینطور استفاده از خمیر ترش در نان ضروری است و بهتر است که صنایع خمیر ترش را به صورت فریز شده یا پودر در اختیار نانوا قرار دهند تا زمان طبخ نان طولانی نشود.

وی در پایان بر استفاده از خشکبار بدون نمک و عدم استفاده از چیپس های فله ای تاکید کرد.



بازگشت به صفحه نخست




کد: 7762 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ چهارشنبه ۳ دي بازدید: 3344 ساعت: 8:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 با مصرف منظم قهوه ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲۳ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نقش ویتامین D در سلامت بدن ویتامین D از جمله ویتامین‌هایی است که دریافت آن از...

  امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری پایگاه خبری لقمه: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان...

  حد مجاز مصرف پروتئین در ورزشکاران چقدر است؟ پایگاه خبری لقمه: پروتئین یکی از 3 ترکیب مهم بدن ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیتون سبز بخوریم یا زیتون سیاه؟ برای همراهی با غذا دوست دارید زیتون سیاه میل کنید یا زیتون سبز؟! شاید زیتون سبز کمی تکراری شده و زیتون سیاه به‌دلیل سر و شکلی که دارد، زیبا‌تر باشد! اما به نظر شما متخصصان تغذیه کدام زیتون را توصیه می‌کنند؟ زیتون رنگ‌شده نخورید!
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
کدام آبمیوه باعث کاهش وزن می شود مصرف میوه و سبزی برای حفظ سلامت بسیار مفید است زیرا عملکرد مناسب اعضای کلی بدن را حفظ می کند. سبزی و میوه را می توان به صورت خام یا پخته مصرف کرد اما آب میوه خاصیت بیشتری دارد.
همه پنیرهای محلی ایران را بشناسید سطح توقع پنیری ما، دیگر از پنیر دانمارکی و لیقوان به شدت بالا رفته و با این تنوع پنیری، حتی سر در آوردن اینکه هر کدام به چه کاری می آید کمی پیچیده شده. پنیرخورهایش می گویند بعضی از پنیرها علاوه بر مصرف صبحانه یا عصرانه، مصرف غذایی هم دارند.