کنجد از نظر ارزش مواد غذایی در سطح بالایی قرار دارد


مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی وبهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: دانه های روغنی پس از غلات، دومین ذخایر غذایی جهان را تشکیل می دهند. همچنین یکی از دانه های روغنی که دارای قدمت زیادی در جهان به ویژه در آسیا ست، کنجد است.

به گزارش لقمه، دکتر رضا مورکیان افزود: دانه های کنجد از نظر ارزش مواد غذایی در سطح بالایی قرار دارند. این دانه های کوچک حاوی حدود 54-42 درصد روغن با کیفیت، 25-22 درصد پروتئین، 25-20 درصد کربوهیدرات و 6-4 درصد کنجاله است.
وی افزود: کنجد حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است که از فساد روغن آن جلوگیری می کند و در صنایع غذایی که از آنتی اکسیدان های مصنوعی به وفور استفاده می شود، تقاضا برای چنین محصولات طبیعی در حال افزایش است.
مورکیان به خواص تغذیه ای این دانه روغنی اشاره و اظهار کرد: این دانه روغنی حاوی مقادیر زیادی ویتامین های گروه B شامل تیامین، فولیک اسید، ویتامینB1، ویتامین B6 و مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی همچون پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، زینک و سدیم است که در میان آن ها، پتاسیم بیشترین مقدار را دارد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی وبهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه گفت: اولئیک اسید حدود 50 درصد میزان اسیدهای چرب این دانه را تشکیل می دهدکه به کاهش LDL یا کلسترول بد و افزایش HGL یا کلسترول خوب کمک می کند.
مورکیان استان یزد را در زمینه تولید محصولات کنجدی، شناخته شده ترین منطقه در سطح ایران دانست و گفت: می توان یزد را قطب صنعتی محصولات کنجدی ایران نامید.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 150 واحد تولیدی صنفی و صنعتی در زمینه تولید فرآورده های کنجدی در حال فعالیت هستند که از این تعداد 20 واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی مشغول به کار هستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی وبهداشتی یزد با ابراز خوشبختی از آغاز طرح ساخت مجتمع کارگاهی تولید محصولات کنجدی در شهرک صنعتی اردکان گفت: تعداد واحدهایی که در حال تغییر وضعیت از صنفی به صنعتی هستند، در حال افزایش است.

مورکیان با اشاره به اینکه پیش بینی می شود بیش از 800 نفر در این حوزه مشغول به فعالیت شوند، افزود: در شش ماهه دوم سال با توجه به اینکه این محصول به صورت فصلی تولید می شود این تعداد تا 2000 نفر نیز افزایش می یابد.
گفتنی است: بیش از 80 درصد این واحدها درشهرستان اردکان متمرکز هستندو عمده محصولات تولیدی در این مجموعه ها شامل حلوا ارده که حدود 50 درصد ، روغن ارده و روغن کنجد حدود 30 درصد، ارده، کرم ارده، ارده شکلاتی و شیرینی های کنجدی و سایر مشتقات کنجد حدود 20 درصد است و در حال حاضر بر اساس ضوابط وزارت بهداشت(سازمان غذا ودارو) تولیدکارگاهی ارده، حلوا ارده و روغن کنجد مشمول دریافت شناسه نظارت بهداشتی است و تولید سایر محصولا کنجدی همچون کرم کنجد، ارده شکلاتی مشمول دریافت پروانه ساخت بهداشتی ومختص واحدهای صنعتی دارای مسوول فنی دائم وآزمایشگاه کنترل است.



بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :پایگاه خبری سازمان غذا و دارو

کد: 7861 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ بهمن بازدید: 3144 ساعت: 1:52 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کشت ۱۵۰ هزار هکتار سویا، کنجد و آفتابگردان در سال زراعی جاری ۱۴۰۰ سه شنبه ۱۱ خرداد
2 تأثیر معجزه‌آسای‌ روغن کنجد در تقویت پیاز مو ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
3 با این راه ساده سریع چاق شوید ۱۳۹۶ دوشنبه ۶ شهريور
4 درآمد کشور از صادرات روغن کنجد چقدر بوده است؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
5 مزاج سردها در این ماه خیار نخورند! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۹ مرداد
6 78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۹ آذر
7 عرضه نان سنگک 5000 تومانی در تهران! ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت
8 طرز تهیه سالاد کلم kale با کنجد و پرتقال ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۲ آبان
9 پالم از لبنیات حذف شد ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر
10 روش تهیه مقلوبه؛ غذای لبنانی ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تأثیر مصرف گردو بر بهبود ویژگی اسپرم تحقیقات اخیر در دانشگاه کالیفرنیا نشان می‎دهد مصرف...

  توصیه‌های درست و غلط لاغری را تشخیص دهید لاغر شدن آن قدرها هم سخت نیست. کمی اراده می‌خواهد ...

  5 ماده غذایی مفید برای سبد غذایی اسفندماه اگر خیلی مراقب وزن خود هستید و می‌ترسید که شکلات چ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اولین رستوران را در نوزده سالگی راه اندازی کردم/ غذای ایرانی نیازمند اطلاع رسانی بیشتر است پایگاه خبری لقمه: شایان شمس سرآشپز برتر سال 1395 مسابقه تلویزیونی دستپخت مسیر موفقیت را با تلاش اما سریع طی کرده است و معتقد است غذاهای اصیل ایرانی به دلیل ضعف اطلاع رسانی محجور مانده اند.
افزایش وزن به روش سالم با این که بیشتر وقت ها درباره اتخاذ روش های سالم کاهش وزن گفته و شنیده ایم اما نباید این نکته را فراموش کنیم که تعدادی از افراد از لاغری مفرط رنج می برند.
افزایش نشاط و شادابی با مصرف روغن زیتون برای رفع یبوست بهتر است که صبح ناشتا چند عدد سیب را به صورت کمپوت پخته و یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون هنگام مصرف اضافه کنند, این کار علاوه بر رفع یبوست, بدن را از مواد زائد پاکسازی می‌کند و موجب شادابی و سرحالی می‌شود.
صبحانه را با هم بخورید بسیاری از آداب و عادات زندگی در خانواده شكل می‌گیرد. بسیاری از آداب و عادت شكل گرفته در خانواده تعیین‌كننده میزان سلامت​ و شادابی یا بیماری و افسردگی افراد است. بسیاری از شاخصه‌های سلامت​ یا نشانه‌های بیماری زودگذرند و بسیاری دیرپا و مزمن.