ایرانی‌ها سالانه چقدر پسته می‌خورند؟


هرچند سال 1393 سال آور پسته محسوب می‌شود ولی میزان 220 هزار تنی تولید سال جاری نسبت به سال آور گذشته یعنی سال 91، 20 درصد بیشتر است و این نشان می‌دهد تولید در سال 1393 وضعیت مناسب‌تری پیدا کرده است.

به گزارش لقمه، سال 93، سال آور پسته بود و 220 هزار تن یعنی 29 درصد بیشتر از سال 92 از این محصول تولید شد.

با این وجود، آن طور كه انتظار می‌رفت پسته صادر نشد. رقم پسته صادراتی در 11 ماه سال 1393 به 84 هزار تن به ارزش 693 میلیون دلار رسید، این در حالی است كه در سال 1392 در مجموع بنابر اعلام انجمن پسته ایران 95 هزار تن از 170 هزار تن پسته تولید شده، صادر شد.

هرچند آمار صادرات اسفند سال 1393 هنوز منتشر نشده است اما پیش‌بینی می‌شود در حالت خوشبینانه، میزان صادرات به رقم سال 1392 برسد.

با توجه به اینكه براساس آخرین اعلام انجمن پسته 22 هزار و 500 تن از محصول پسته در كشور به مصرف داخلی می‌رسد، لذا با كسر مصرف داخلی و صادرات، برآورد می‌شود 113 هزار تن تولید پسته سال 1393، در انبارها باقی مانده باشد.

هرچند سال 1393 سال آور پسته محسوب می‌شود ولی میزان 220 هزار تنی تولید سال جاری نسبت به سال آور گذشته یعنی سال 91، 20 درصد بیشتر است و این نشان می‌دهد تولید در سال 1393 وضعیت مناسب‌تری پیدا کرده است.

وضعیت بازارهای هدف نیز نشان می‌دهد بیشترین واردکننده پسته ایران کشورهای خاور دور با واردات 37 درصد از کل محصول ایران است. پس از آن کشورهایی که پسته ایران را صادرات مجدد می‌کنند در رده دوم قرار دارند. 23 درصد از پسته ایران به این کشورها وارد می‌شود. با وجود شدت گرفتن تحریم‌ها، هنوز هم اتحادیه اروپا جزو اصلی‌ترین مشتریان پسته ایران است.

البته با وجود اهمیتی که پسته ایران برای بازارهای جهان دارد؛ در چهار سال اخیر بازار جهانی پسته از انحصار ایران خارج شده است.

دلیل این اتفاق نیز افزایش سال به سال تولید و صادرات پسته کالیفرنیاست و اکنون روایت 10 سال رقابت نفس‌گیر ایران و آمریکا در بازار جهانی پسته حکایت از دومی ایران دارد.

تولید پسته در ایران در دهه 50 بیش از 30 برابر تولید این محصول در آمریکا بود اما امروز آمریکا بیش از ایران پسته تولید می‌کند که حکایت از سرمایه‌گذاری‌های عظیم این کشور در زمینه تولید پسته دارد.

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تابناک

کد: 7939 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۸ فروردين بازدید: 1897 ساعت: 7:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ آذر
2 پسته آب خزر کیلو چند؟ ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر
3 قیمت آجیل و خشکبار در بازار ۱۵ درصد افزایش یافت/نرخ مصوب هر کیلو پسته اکبری ۲۸۰ هزار تومان ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند
4 ارتباط مصرف روزانه پسته با حافظه و یادگیری ۱۳۹۶ جمعه ۱۰ آذر
5 روند صادرات پسته در نیمه دوم سال رو به رشد خواهد بود ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
6 دلالان، بازار پسته را می‌چرخانند ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۶ آبان
7 پیش‌بینی تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال جاری ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
8 کنترل پسیل پسته و شته انار با روش زیستی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
9 چهارمین جشنواره ملی پسته از امروز در دامغان آغاز شد ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
10 صادرکنندگان پسته مورد نیاز خود را یکجا از بورس کالا خریداری کنند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
11 دامغان دومین تولیدکننده نامدار محصول پسته در کشور ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 راه پنهانی برای افزایش كلسیم دریافت كافی كلسیم برای جلوگیری از ابتلا به پوكی اس...

  ۷ ماده غذایی که باعث رفلکس اسید معده می‌شود رفلکس اسید بیماری است که در آن شیره معده حاوی اسید...

  هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران پایگاه خبری لقمه: احیای برجام و رفع تحریم‌ها و همزمانی با فروکش کردن بیماری کرونا در سطح جهانی، گردشگری ایران را در موقعیت ممتازی قرار می‌دهد تا این صنعت با احیای بازار بین‌المللی خود، فرصتی برای بازنگری سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های داخلی را هم بدست آورد.
مقابله با استرس و اضطراب‌ با این گیاهان دارویی استرس، اضطراب، فشارهای روحی! نگرانی و دلهره! نگرانی از دیر رسیدن، نگرانی از عدم موفقیت، ترس از آینده، ترس از بی‌پولی، استرس‌های شغلی و تحصیلی و هزار و یک دلیل دیگر که باعث می‌شوند اضطراب تمام وجود آدم رابگیرد و امانش را ببرد.
نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال برای ما آدم های امروزی، اینکه غذا را در چه ظرفی و با چه وسیله ای صرف کنیم، اهمیتی به اندازه خود غذا دارد.
طعم بی رقیب غذاهای ایرانی انگشت‌هایی كه قبلا با آبگوشت‌های چرب و پردنبه خورده می‌شد و دل‌هایی كه قبلا برای قورمه‌سبزی‌های جا افتاده و خوش‌عطر غنج می‌رفت، حالا با پیتزاهای رنگ و وارنگ خورده می‌شود و برای لازانیا، سوشی و تاكو از حال می‌رود.