چای تقلبی چه رنگی است ؟


سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی چای سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بیشترین تولید چای در استان‌های گیلان و مازندران است، اظهار داشت: نوشیدنی چای به دلیل اینکه جزو اقلام سبد خانوار محسوب می‌شود به لحاظ سلامتی از اهمیت بسیار زیادی برای سازمان غذا و دارو برخوردار است.

به گزارش لقمه، سولماز چوبکی عنوان کرد: با توجه به اینکه سرانه مصرف چای برای هر نفر در سال حدود یک و نیم کیلوگرم است، لذا چای یکی از پُرمصرف ترین نوشیدنی ها است؛ در این راستا الزاماتی را در ضوابط از جمله اندازه گیری باقیمانده سموم و فلزات سنگین اعمال نموده ایم که اولویت با چای‌های وارداتی به کشور است. لازم به ذکر است تمامی چای‌های وارداتی به کشور از لحاظ تمامی ویژگی‌ها مورد آزمون قرار می‌گیرند.

این کارشناس چای سازمان غذا و دارو در ادامه به نقل از مرکز تحقیقات چای گفت: از آفت کش ها برای چای های تولید داخل کمتر استفاده می شود مگر اینکه باغات چای مجاور با سایر باغات از جمله باغات مرکبات باشد، با این حال علاوه بر چای های وارداتی، الزاماتی را برای بررسی باقیمانده سموم چای های تولید داخل نیز قرار داده ایم.

چوبکی افزود: از دیگر اقدامات سازمان غذا و دارو بازنگری یکسان سازی عناوین چای، با توجه به تنوع فرآورده های چای، از جمله انواع چای های سیاه و سفید، اولونگ، معطر، کیسه ای، بدون کافئین و دمنوش های گیاهی و میوه ای و غیره، است.

وی عنوان کرد: واحدهای تولیدکننده چای باید موارد برچسب محصول را به گونه ای درج کنند تا مصرف کننده بتواند به راحتی با مشاهده برچسب روی محصول چای مصرفی خود را از لحاظ نوع چای و ترکیبات تشکیل دهنده از جمله نوع و میزان طعم دهنده انتخاب نماید.

چوبکی در ادامه گفت: حمایت از تولید داخل جزء اولویت های وازرت بهداشت می باشد لذا پیشنهاد می شود چای تولید داخل که دارای شماره پروانه ساخت معتبر و لوگو سازمان غذا و دارو می باشد خریداری و با اطمینان مصرف شود، هر چند که چای های وارداتی نیز که دارای پروانه بهداشتی ورود و کد رهگیری بر روی برچسب محصول هستند مورد تایید این سازمان است.

این کارشناس چای سازمان غذا و دارو عنوان کرد: از لحاظ ظاهر تشخیص چای‌های تقلبی مشکل است زیرا اکثرا چای‌های حاصل از باغات مختلف در واحدهای تولیدی ترکیب شده تا محصولی با ذائقه مصرف کننده از لحاظ رنگ و طعم تولید شود ؛ لذا پیشنهاد ما این است که از لحاظ ظاهری صرفاً استناد به برچسب محصول داشته باشند و مشخصاتی همچون مواد متشکله، نام کارخانه تولیدی، شماره پروانه بهداشتی ساخت، تاریخ تولید و انقضاء و لوگو سازمان غذا و دارو و شماره پروانه بهداشتی ورود را مد نظر قرار دهند.

چوبکی با بیان اینکه مصرف کنندگان می‌توانند با یک آزمایش ساده متوجه شوند که در چای مصرفی رنگ بکار رفته است یا نه، گفت: بدین صورت که چای را داخل آب سرد بریزند اگر رنگ پس دهد یعنی رنگ به آن اضافه شده حتی ان رنگ می تواند مجاز و خوراکی باشد ولی افزودن رنگ به چای از نظر ما غیرمجاز است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان به موارد درج شده بر روی برچسب محصول از جمله شماره پروانه ساخت محصولات داخلی یا کد رهگیری جهت محصولات وارداتی دقت نمایند؛ همچنین می‌توانند آمار چای‌های وارداتی و تولید داخل که دارای مجوز از سازمان غذا و دارو می باشند را از سایت سازمان غذا و دارو دریافت و یا با سامانه 1490 جهت پیگیری اصالت کالا تماس حاصل کنند.

 

  بازگشت به صفحه نخست


نقل از :تسنیم

کد: 8109 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۵ تير بازدید: 2523 ساعت: 5:59 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 مزایا و معایب غذای ایرانی از دید گردشگران و رسانه های غربی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ آذر
2 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
3 بهبود خواب و عملکرد اجتماعی افراد مسن با چای سبز ماچا ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
4 احضار وزیر اسبق صمت در پرونده چای دبش/ فاطمی‌امین و قائم‌مقامش با وثیقه آزادند ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
5 یازدهمین نمایشگاه نوشیدنی، چای، قهوه و صنایع وابسته یک هفته دیگر افتتاح می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
7 ثبت سفارش چای سامانه ای شد ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
8 واردات چای تنظیم بازار منوط به خرید داخل ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 احتمال برداشت ۶ تن چای ترش در خرمشهر ۱۴۰۲ دوشنبه ۳۰ مرداد
10 جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک ۱۴۰۲ دوشنبه ۹ مرداد
11 واگذاری تنظیم بازار چای به بخش خصوصی ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

  اسنك‌های سالم به جای تنقلات برای لاغری بدون مایونز، بدون روغن و بدون تمام افزودنی‌های خوش...

  خوردن ترشی،قهوه غلیظ و غذاهای پرادویه موثردربروز زخم معده/شلغم مانع ایجاد زخم معده می‌شود یک متخصص تغذیه و رژیم‌های درمانی، عنوان کرد: خوردن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است پایگاه خبری لقمه: رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تأثیر تورم مواد خوراکی بر تغذیه خانواده‌ها گفت: افزایش قیمت‌ها آسیب جدی به سفره خانوارها وارد کرده و چالش سوءتغذیه در کودکان را تشدید کرده است.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.
8 تا از بدترین عادت‌های غذایی هیچ کس بی عیب و نقص نیست و تقریباً هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند اصول تغذیه‌ی سالم را مو به مو رعایت می‌کند حتی خود متخصصان تغذیه.
این چربی شما را چاق نمی‌كند گرچه ممكن است بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن ذخیره شده باشد، اما صرف‌نظر از محل ذخیره چربی در بدن، باید پذیرفت چربی، چربی است و هرچه مقدار چربی ذخیره شده در بدن كمتر باشد، بهتر است. البته این موضوع درباره چربی ـ كه با عنوان چربی قهوه‌ای از آن نام برده می‌شود ـ صدق نمی‌كند.