بیراهه رفتن واردات ملکه زنبور عسل زنبورداران را بی خانمان کرد


پایگاه خبری لقمه: پایگاه خبری لقمه: مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشور گفت: واردات بی رویه و بدون برنامه ریزی ملکه زنبور عسل تنها موجب نابود شدن زحمات چندین ساله این صنعت خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، قصه پر غصه زنبورداران انگار تمامی ندارد مشکلاتی چون خشکسالی، ریز گردها، بیماری، آفت زنبورستان ها و کاهش میزان برداشت در چند سال اخیر یک دم زنبورداران را رها نکرده و اجازه نمی دهد که آنها همانند باقی تولید کنندگان برنامه ای مدون برای تولید خود داشته باشند.
این در حالیست که زنبورداران براساس اصول برداشت عسل بطور سالانه بایستی 13 کیلوگرم از هر کندو برداشت داشته باشند که متاسفانه این رقم به سبب خشکسالی های اخیر، عدم اختصاص بودجه و شرایط ناپایدار به رقم  3 الی 5 کیلوگرم رسیده است.
گفتنی است که مشکلات زنبورداران تنها به اینجا ختم نمی شود چرا که اخیرا با آزاد شدن واردات ملکه و کاهش عملکرد کندوهای عسل این صنعت به عرصه نابودی کشانده شده است.
در این میان حمیدرضا مشهدی عباسی نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به واردات ملکه زنبور عسل اصلاح نژاد شده گفت: وارد شدن ملکه اصلاح نژاد شده زنبور عسل به کشور موجب کاهش عملکرد کندوهای عسل خواهد شد.
حال جای این سوال است که چرا مسئولین مربوطه با وجود نقش پراهمیت زنبور عسل در تولیدات دامی و باغی و حفظ اکو سیستم ها به آن توجهی ندارند و از طرفی با وجود محققین اصلاح نژاد تصمیم به واردات ملکه نموده اند ؟
لازم به ذکر است که برخی مسئولین واردات ملکه به کشور را تنها پاک کردن صورت مسئله می دانند زیرا معتقدند که مشکل صنعت زنبورداری تنها وارد کردن ملکه نیست.
براساس این گزارش عفت رئیسی سرحدی مدیر عامل اتحادیه زنبورداران کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  طرح های تحقیقاتی اصلاح نژاد سال ها است که در کشور صورت گرفته و به نتایجی رسیده و نتایجی را هم در آینده بدست می آوریم که قطعا واردات غیر کارشناسی تمام زحمات چندین ساله این صنعت را نابود می کند.
حال در این میان که مسئولان یک سر دارند و هزار سودا گاهی اوقات فراموش می کنند که واردات برخی محصولات می تواند آتشی بر جان تولید کنندگان باشد زیرا با آزاد شدن واردات ملکه ممکن است آفاتی به کشور وارد شود و موجب شود که بربار مشکلات تولید کنندگان بیش از پیش افزوده شود.
رئیسی با اشاره مشکلات واردات ملکه افزود: با وجود مشکلات و بیماری های فراوان در زنبورستان ها و گران بودن داروهای وارداتی و نبود حمایت های لازم تنها واردات ملکه ممکن است به سبب عدم قرنطینه، آفات و بیماری های فراوانی را با خود به کشور آورد.
وی بیان کرد: در واقع با وجود ارائه برنامه های مختلف در حل مشکلات زنبورداران باید گفت که مسئولان وزارت جهاد تا کنون هیچ اقدامی نکردند و در حالیکه زنبورداران از مشکلات مختلفی  اعم از عدم به موقع جابجایی زنبورستان ها به سبب گران بودن وسایل حمل و نقل، گران بودن دارو،نداشتن ردیف بودجه در برنامه توسعه و مشکلات و بیماری های فراوان در زنبورستان ها رنج می برند لازم به ذکر است که واردات ملکه جز آیتم های فرعی است.
گرچه نباید فراموش کرد که مطابق قانون نظام بهره وری کشاورزی واردات هر گونه ژن گیاهی و دامی که باعث تداخل در تولید داخلی شود ممنوع است.
اما نکته حائز اهمیت در این میان این است که چندی پیش حبیب امینی مدیر کل دفتر طیور و زنبور عسل  برای کاهش مصرف دارو و افزایش جمعیت زنبور در کشور روی مقاومت زنبور به کنه کار شده و از طرفی در کمیته فنی زنبور عسل جهت استفاده از نژاد خارجی در صورتی که  وارد کننده ریسک واردات را قبول کند واردات مجاز خواهد بود.
اما با این روند چه بر سر صنعت زنبورداری کشور خواهد آمد برخی مسئولین با واردات بی رویه و بدون برنامه ریزی ملکه زنبور عسل مخالفند و معتقدند که واردات این صنعت را دچار آسیب می کند.
در این راستا مدیرعامل اتحادیه سراسری زنبورداران کشور اظهار داشت: شرایط قرنطینه ای برای واردات ملکه زنبور عسل باید در کشور مبدا و کشور مقصد فراهم باشد زیرا در صورتی که مجوز واردات ملکه زنبور عسل به هر فرد متقاضی که تخصص در این صنعت ندارد داده شود  موجب می شود که آسیب های جبران ناپذیری به صنعت زنبورداری کشور وارد شود.
وی یادآورشد: توجه به پرورش دهندگان ملکه از مهم ترین خواسته دست اندرکاران این صنعت است چرا که با توجه به پتانسیل موجود و کارشناسان داخلی کشور در صورت حمایت از این قشر مطمئنا قادر به تکثیر نژاد خواهیم بود.
رئیسی در ادامه گفت:  با توجه به تحریم ها در چند سال اخیر، اتحادیه علی رغم داشتن مجوزواردات اقدام به واردات ملکه زنبور عسل نکرده زیرا در چنین شرایطی امکان واردات بهترین نوع ملکه به کشور وجود نداشته است.
براساس این گزارش؛ واردات بی رویه و بدون برنامه ریزی ملکه زنبور عسل تنها موجب نابود شدن زحمات چندین ساله این صنعت خواهد شد و از طرفی نیز برخی سودجویان و واردکنندگان غیر متخصص که تنها به دنبال منافع آنی خود هستند با واردات ملکه زنبور عسل ممکن است آفات و آلودگی هایی را به زنبورستان های کشور وارد کنند و بر بار مشکلات زنبورداران  و بیماری زنبورستان ها بیش از پیش بیفزایند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 8551 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ يکشنبه ۲۹ آذر بازدید: 2466 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۵.۶ میلیون دلار درآمد کشور از صادرات عسل ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
2 فعالیت زنبورداری از تولید تک محصولی خارج شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ مرداد
3 عسل طبیعی با طعم پورشه ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
4 عسل صادراتی ۱۵ هزار تومان؛ طبیعی کیلویی چند؟ ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
5 عسل با موم نخورید/ استاندارد عسل اجباری کنید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۹ آبان
6 توصیه‌های هواشناسی کشاورزی برای روزهای ابتدایی آبان ۱۳۹۶ دوشنبه ۱ آبان
7 توصیه‌های سه روزه هواشناسی کشاورزی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
8 صادرات عسل تعاونی های زنبورداری ایران ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
9 آمارگیری پرورش زنبور عسل از ۶ شهریورماه اجرا می‌شود ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
10 طرح آمارگیری از بهره‌برداران پرورش زنبور عسل کشور اجرا می شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۳۰ مرداد
11 صنعت زنبورداری به کما می رود/اما و اگرهای واردات ملکه زنبور عسل ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پروتئین زیاد ، علت از کارافتادن کلیه ها طبق بررسی ها هر آمریکایی 7 برابر و هر اروپایی 5 بر...

  چرا مصرف پفک مضر است؟ مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفك دارای اثرات جب...

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

14 روش برای خوش‌طمع کردن غذاها آشپزی از آن هنرهایی است که اگر کمی خلاقیت هم چاشنی آن شود، لقب «کدبانو» را برای خانم خانه همراه می‌آورد و دست‌پخت خوبش را خوب‌تر می‌کند.
نکاتی برای خرید سرویس قاشق و چنگال برای ما آدم های امروزی، اینکه غذا را در چه ظرفی و با چه وسیله ای صرف کنیم، اهمیتی به اندازه خود غذا دارد.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
قهرمانان میوه‌ای کدامند؟ برای سنجش ارزش و اهمیت هر چیزی معیارهایی وجود دارد. مهم‌ترین معیار سنجش ارزش میوه‌ها نیز میزان آنتی‌اکسیدان‌های آنهاست. البته میوه‌ها معمولاً خیلی دست پر هستند و فواید زیادی برای سلامتی ما دارند.