ویتامین‌هاوغذاهایی که از شما در برابر آلودگی هوا محافظت می کنند


پایگاه خبری لقمه: مصرف آنتی اکسیدان ها و غذاهای حاوی ویتامین های C، E،A و همچنین غذاهایی که حاوی سلنیوم و امگا3 هستند، برای مقابله و کاهش اثرات مضر آلودگی هوا ضروری هستند.همچنین توصیه می شود در روزهای آلوده که نور خورشید به میزان کافی به سطح زمین نمی تابد و شما هم باید رفت و آمد خود را به بیرون از خانه کاهش دهید از منابع ویتامین D استفاده کنید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ،احسانه طاهری؛ كارشناس ارشد تغذیه در زندگی آنلاین نوشت: یكی از راهكارهایی كه می‌تواند تا حدی اثر آلاینده‌های هوایی روی بدنمان را كاهش دهد، نوع و كیفیت رژیم غذایی است. نكته كلی در داشتن یك رژیم غذایی سالم استفاده متعادل از همه گروه‌های غذایی است.
«در این روزها هوای تهران آلوده است. مدارس تعطیل است و توصیه می‌شود كودكان، افراد مسن و مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی در این ایام از رفت و آمد در شهر تا حد امكان خودداری كنند». اینها عباراتی است كه هر چند ماه یكبار از طریق رسانه‌های عمومی پخش شده و به اطلاع پایتخت‌نشینان و شهرهای بزرگ می‌رسد.
آلودگی هوا در كلان شهرها و پایتخت‌های صنعتی پدیده‌ای است كه تنها به فصل‌های سرد سال و وارونگی دما محدود نمی‌شود به طوری كه امسال در فصل تابستان نیز شاهد چندین مورد آلودگی هوای تهران بودیم. البته باید گفت در سایر روزهای سال كه هوای تهران و سایر شهرها مانند اصفهان و غیره آلوده اعلام نمی‌شود بدین معنا نیست كه هوا پاك و تمیز است و می‌توانید از استنشاق آن لذت برد، بلكه بدین معناست كه میزان آلاینده‌های هوا به حد بحرانی نرسیده است.
رژیم غذایی برای آلودگی هوا
یكی از راهكارهایی كه می‌تواند تا حدی اثر آلاینده‌های هوایی روی بدنمان را كاهش دهد، نوع و كیفیت رژیم غذایی است. نكته كلی در داشتن یك رژیم غذایی سالم استفاده متعادل از همه گروه‌های غذایی است. گروه‌های غذایی عبارتند از گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، میوه‌ها، سبزی‌ها، و مقدار محدودی از قندهای ساده و چربی‌ها. با داشتن یك رژیم غذایی سالم و انجام فعالیت بدنی روزانه سیستم ایمنی بدن ما در بهترین شرایط قرار می‌گیرد و می‌تواند به بهترین نحو از بدن ما در برابر عوامل تهدید كننده سلامت دفاع كند.
بخش اصلی آلاینده‌های موجود در هوا، اکسیدهای ازت، دی‌اکسید کربن، منو اکسیدکربن و سایر گازهای مخرب تشکیل می‌دهد. مواجهه طولانی‌مدت با این آلاینده‌ها باعث افزایش تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود. رادیكال‌های آزاد تركیبات فعالی هستند كه باعث مرگ سلول‌های بدن و بروز انواعی از بیماری‌ها از جمله سرطان‌ها می‌شوند كه امروزه با آمار رو به افزایش ابتلا به آن مواجه هستیم.
بدن به طور طبیعی با استفاده از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به مقابله و حذف اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد می‌پردازد. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی یا به طورطبیعی در بدن تولید می‌شوند و یا از طریق منابع غذایی دریافت می‌گردند. در واقع اثرات مخرب رادیكال‌های آزاد زمانی خود را نشان می‌دهند كه مقدار و فعالیت رادیكال‌های آزاد بیش از عوامل آنتی‌اكسیدانی باشند. آنتی‌اكسیدان‌ها تركیباتی هستند كه خود را فدا می‌كنند و از بین می‌روند تا اثرات عوامل مخرب را از بین ببرند و سلامت بدن را حفظ كنند.
آنتی‌اكسیدان‌هایی كه در رژیم غذایی یافت می‌شوند عبارتند از:
ویتامین C
فلفل دلمه‌‌ای، آب مركبات تازه به خصوص آب پرتقال، خانواده كلم به خصوص كلم بروكلی، توت فرنگی، آب گریپ فروت، طالبی، كیوی، ..
ویتامین E
در كشمش، بادام، روغن‌های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، كانولا، بادام زمینی، زیتون و ...
بتاكاروتن
بتاكاروتن‌ها تركیباتی هستند كه به عنوان پیش ساز ویتامین A شناخته می‌شوند. بتاكاروتن‌ها زیر شاخه‌ای از خانواده كاروتن‌ها هستند و اغلب در میوه و سبزی‌هایی كه به رنگ زرد و نارنجی هستند یافت می‌شوند. هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه‌‌ای زرد و قرمز، گوجه‌فرنگی، برگ‌‌های سبز تیره کاهو، چغندر، اسفناج، هلو، شلیل، آلو، زردآلو، گرمک، طالبی، انبه، خرمالو و نارنگی از جمله منابع غذایی عمده بتاکاروتن هستند.
آلودگی فضای خانه
آلودگی هوای بیرون یك موضوع است و مورد دیگر آلودگی در فضای داخلی خانه است. البته برای ریه‌های ما كه مدام در حال نفس كشیدن هستند آلودگی هوا، آلودگی است چه در بیرون و چه در داخل منازل. تماس طولانی با آلاینده‌های هوایی داخل منازل می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های قلب و حتی سرطان را افزایش دهد.
آلودگی هوا در داخل منازل علل مختلفی دارند كه عبارتند از:
1- منابع سوختی (نفت، گاز، ذغال، چوب)
2- سیگار و محصولات تنباكویی
3- آزبست
4-حشره‌كش‌ها
5- شوینده‌ها و مواد پاك كننده
6 – اسپری‌ها و محصولات آرایشی بهداشتی
برای بهبود هوایی كه در منزل تنفس می‌كنید سعی كنید تا فضای داخل خانه را با گیاهان طبیعی تزئین كنید. در طول روز و در صورتی كه هوای بیرون تمیز است و یا در ساعت‌هایی كه ماشین‌های كمتری در خیابان‌های اطراف خانه شما در تردد هستند پنجره‌های اتاق را به مدت 15 دقیقه باز كنید تا هوای داخلی خانه جریان پیدا كند و جابجا شود. تا حد امكان از نگه داشتن سطوح و یا پارچه‌های نمدار در فضای بسته خانه خودداری كنید.
سلنیوم
گردو، ماهی و غذاهای دریایی، روغن آفتابگردان، جگر، گوشت قرمز و گوشت مرغ. به طور كلی میوه‌ها و سبزی‌ها مقدار سلنیوم پایینی دارند. مصرف ماهی‌های روغنی مانند ماهی آزاد و سالمون كه سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند نیز به تقویت و بهبود عملكرد دستگاه تنفسی كمك می‌كند.
مصرف سیر و پیاز و تره‌فرنگی كه حاوی گوگرد هستند نیز نباید فراموش شود. در روزهایی كه آلودگی‌ هست نورخورشید به میزان كافی به سطح زمین نمی‌تابد و بنابراین با تابش به سطح پوست شما نمی‌تواند ویتامینD مورد نیاز بدن شما بسازد كه این حالت در فصل‌های سرد سال بدتر می‌شود.
بنابراین در روزهای آلودگی هوا كه توصیه می‌شود در بیرون منزل رفت و آمد نداشته باشد سعی كنید از منابع ویتامین D كه در ماهی‌ها بخصوص ماهی هرینگ و سالمون، جگر، زرده تخم مرغ و شیر غنی شده با ویتامین Dیافت می‌شود استفاده كنید. توصیه آخر این كه روزهایی كه هوا آلوده است سعی كنید اجناسی كه در بیرون مغازه به صورت درباز هستند خریداری نكنید. به كوچكترین نكات در زندگی خود توجه داشته باشید تا زندگی توام با سلامتی را تجربه كنید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


 


نقل از :سلامت نیوز

کد: 8567 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ دوشنبه ۳۰ آذر بازدید: 2031 ساعت: 12:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 با این میوه‌های پاییزی به جنگ آلودگی هوا بروید ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
2 ارتباط آلودگی هوا با مقاومت آنتی بیوتیکی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
3 آب تهران مشکل آلودگی زیست محیطی ندارد»دلیل قطعی آب تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۳ خرداد
4 شاخص آلودگی هوا ناسالم شد ۱۴۰۱ دوشنبه ۸ اسفند
5 خواص دود کردن گیاهان در کاهش عوارض آلودگی هوا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
6 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
7 بررسی آثار بهداشتی و اقتصادی آلودگی هوا در ۲۷ شهر ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
8 واکنش وزارت جهاد به آلودگی محصولات کشاورزی وارداتی ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۸ دي
9 تغذیه در آلودگی هوا چگونه باشد ۱۴۰۰ جمعه ۱۰ دي
10 رابطه مستقیم ابتلا به کرونا و کمبود ویتامین D ۱۳۹۹ جمعه ۲۱ شهريور
11 زدن این ماسک در هوای آلوده فایده ندارد/ علایم مسمومیت ۱۳۹۸ يکشنبه ۱۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی های موثر در درمان ناباروری مردان لقمه: یک متخصص تغذیه ناباروری مصرف استروژن‌های گیا...

  مصرف مواد قندی در دوران پیش دبستانی چگونه باشد كارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه ...

  امکان تقلب در بازار گسترده داروهای لاغری پایگاه خبری لقمه: مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بهترین راه جلوگیری از آفت‌زدگی حبوبات معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از مخلوط مواد شیمیایی مانند جوهر نمک و جرم‌بر با فرآورده‌های سفید کننده به دلیل تولید بخارات و گازهای بسیار سمی و خفه کننده، جداً خودداری کنید.
وقتی غذا، دراماتیک می شود! پایگاه خبری لقمه: سریال آشپز باشی و فیلم های همچون ماهی ها عاشق می شوند و مهمان مامان، حرفه و كنش آشپزی را عمق بخشیده و اعتبار بیشتری داده و به مخاطب می آموزد كه غذا خوردن صرفا در جویدن و بلعیدن نیست و ظرافت ها و ظرفیت های هنری و زیبایی شناختی هم دارد.
جینسنگ چیست؟/ چرا اینقدر مهم شده است/جینسنگ و کاهش وزن یکی از جدیدترین خبرهای تغذیه‌ای که امروزه به گوش می‌رسد اندر خواص جینسنگ است؛ با این همه خبرهای مختلف ممکن است به این فکر بیفتید که واقعاً این جینسنگ برای چه خوب است؟ و یا این که اصلاً این جینسنگ (Ginseng) چیست؟
مصرف روزانه ۵ وعده سبزی و میوه/ توجه به نکات بهداشتی سبزی و میوه تازه فواید زیادی دارند و کارشناسان تغذیه توصیه می کنند روزانه حداقل ۵ وعده سبزی و میوه مصرف شود.