افزایش ۶۴ درصدی گوشت قرمز /درجه بندی نرخ گوشت برحسب کیفیت


پایگاه خبری لقمه: گوشت یکی از کالاهای اصلی سبد غذایی خانوار‌ها به شمار می‌رود، اما طی ۴ سال اخیر با رشد ۶۴ درصدی قیمت مواجه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 

جدول نوسانات قیمت گوشت طی ۴ سال اخیر بیانگر رشد ۶۴ درصدی این کالا است به طوریکه نرخ هر کیلو گوشت از ۲۵ هزارتومان سال ۹۲ به ۴۱ هزار تومان سال جاری افزایش یافت.

 

با وجود آنکه تنها کمتر از سه روز به آغاز ماه رمضان زمان باقی است و تنظیم بازار گوشت به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد غذایی خانوار‌ها به شمار می‌رود نرخ گوشت گوشفندی به طور چشمگیری در بازار افزایش در حال پیشروی است.

 

بررسی میدانی قیمت شقه با گردن ۳۸ هزار و ۸۰۰ تومان، سردست ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان و ران گوسفندی ۴۳ هزار تومان است که قصابان علت این گرانی را کمبود دام در بازار می‌دانند.

 

حال برای اطلاع از آخرین وضعیت قیمت‌ها و دلایل اصلی سیر صعودی قیمت طی ۴ سال اخیر قیمت به سراغ مسئولان مربوطه رفتیم.

 

علیرضا عزیزاللهی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به نوسانات نرخ دام طی ۴ سال اخیر اظهار داشت: نرخ خرید هر کیلو دام زنده درب دامداری تا دو سال گذشته ۱۱ هزار تومان بود و این درحالی است که امسال با افزایش ۴. ۵ الی ۵ هزار تومانی به ۱۶ هزار تومان رسید، که این امر بیانگر افزایش ۴۳ درصدی قیمت است.

 

وی با اشاره به دلایل نوسانات ۶۴ درصدی قیمت گوشت افزود: با خرید دام از دامدار عوامل زیادی تا رسیدن محصول به مصرف کننده نهایی دخیل هستند که درنهایت این عوامل افزایش قیمت را رقم می‌زند.

 

عزیزاللهی ادامه داد: صنعت دامپروری در گذشته مبتنی بر عرصه‌های ملی بود که از این رو خوراک دام هزینه‌ای برای دامدار در بر نداشت و این درحالی است که تغییرشرایط صنعت دامپروری از عرصه‌های ملی به صنعتی مستلزم هزینه خوراک دام است.

 

مدیر عامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: با کاهش عرصه‌های مرتعی و جمعیت دام سبک روستایی بدیهی است که به سمت و سوی سیستم‌های دامپروی صنعتی و نیمه صنعتی سوق داده می‌شویم که درنهایت این امر منجر به افزایش ۴۰ درصدی قیمت تمام شده می‌شود.

 

سودجویی دلالان عامل اصلی نوسانات قیمت

 

حسین نعمتی رئیس اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: در یک مقطعی قیمت گوساله زنده ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش یافت و مجدداً در چند ماه اخیر به نرخ قبلی معادل هر کیلو ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

 

به گفته وی افزایش نرخ هر کیلو گوساله از ۹ هزار تومان به ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان بیانگر افزایش ۱۲ درصدی قیمت است، چراکه درصورت افزایش ۶۴ درصدی همانند نرخ گوشت، بایستی قیمت گوساله زنده بالاتر از ۱۹ هزار تومان فروخته می‌شد.

 

نعمتی وجود دلالان و عاملین سطح فروشگاه‌ها و سودجویی قصابان را دلیل اصلی نوسانات ۶۴ درصدی قیمت گوشت طی سال‌های اخیر دانست.

 

ضرورت درجه بندی نرخ گوشت برحسب کیفیت

 

منصور پوریان رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از ثبات نرخ دام زنده تا سال ۹۲ بیان کرد: در نیمه اول سال ۹۳، نرخ هر کیلو دام زنده از ۸ به ۱۰ هزارتومان، سال ۹۴، ۱۳ هزار تومان و امسال به ۱۶ هزار تومان افزایش یافت که این امر تحت تأثیر رشد سالانه نرخ تورم بوده است.

 

وی با اشاره به عوامل مؤثر در افزایش قیمت ۶۴ درصدی نرخ گوشت در بازار افزود: عوامل متعددی نظیر دلال بازی، جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاه‌های غیر صنعتی و افزایش هزینه‌های کشتار در نوسانات قیمت گوشت در بازار مؤثر است.

 

پوریان با اشاره به تأثیر درجه بندی گوشت بر جلوگیری از نوسان قیمت در بازار بیان کرد: درجه بندی قیمت برحسب گوشت بز، میش و بره حائز اهمیت است چرا که تأثیر بسزایی در کاهش قیمت دارد از این رو انتظار می‌رود که اتحادیه گوشت گوسفندی هر چه سریع‌تر نسبت به اجرای این امر اقدام نماید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 10706 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد بازدید: 1929 ساعت: 12:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 پشت پرده حفظ شدن مرغ در سفره مردم و نصف شدن گوشت قرمز! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲ خرداد
3 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
4 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
5 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
7 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
10 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  12 ماده‌ غذایی برای بالا بردن کلسترول خوب خون فیبرهای غذایی می‌توانند میزان کلسترول خوب خون را ا...

  راهکارهای عملی کاهش مصرف نمک میانگین روزانه مصرف نمک در ایران 3 برابر استاندار...

  آشنایی با نکاتی درباره ارزش تغذیه‌ ای فلافل فلافل از غذاهای لذیذ لبنانی است و نام آن از جمع کل...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.
باشگاه توسعه کسب و کار یونسکو ادعای سرطان زا بودن کلوچه نادری را رد کرد به دنبال انتشار خبری در رسانه‌های فارسی زبان بیگانه مبنی بر سرطان زا بودن محصولات کلوچه نادری به نقل از یک نشریه آلمانی، پس از بررسی‌ها و آزمایشات لازم، سلامت این محصول، بار دیگر تایید شد.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.
8 خطایی که موقع مسواک زدن انجام می‌دهیم مسواک را برمی‌داریم، کمی خمیردندان روی آن می‌گذاریم و مسواک زدن را شروع می‌کنیم و بسته به حال و حوصله‌مان، یک یا چند دقیقه‌ای هم مسواک می‌زنیم. اما متاسفانه در مورد این کار هم مانند هر عادت دیگری ممکن است دچار روزمرگی و در نتیجه اشتباهاتی شویم که نتیجه‌اش پوسیدگی دندان‌ها و بیماری‌های لثه است.