افزایش ۶۴ درصدی گوشت قرمز /درجه بندی نرخ گوشت برحسب کیفیت


پایگاه خبری لقمه: گوشت یکی از کالاهای اصلی سبد غذایی خانوار‌ها به شمار می‌رود، اما طی ۴ سال اخیر با رشد ۶۴ درصدی قیمت مواجه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 

جدول نوسانات قیمت گوشت طی ۴ سال اخیر بیانگر رشد ۶۴ درصدی این کالا است به طوریکه نرخ هر کیلو گوشت از ۲۵ هزارتومان سال ۹۲ به ۴۱ هزار تومان سال جاری افزایش یافت.

 

با وجود آنکه تنها کمتر از سه روز به آغاز ماه رمضان زمان باقی است و تنظیم بازار گوشت به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد غذایی خانوار‌ها به شمار می‌رود نرخ گوشت گوشفندی به طور چشمگیری در بازار افزایش در حال پیشروی است.

 

بررسی میدانی قیمت شقه با گردن ۳۸ هزار و ۸۰۰ تومان، سردست ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان و ران گوسفندی ۴۳ هزار تومان است که قصابان علت این گرانی را کمبود دام در بازار می‌دانند.

 

حال برای اطلاع از آخرین وضعیت قیمت‌ها و دلایل اصلی سیر صعودی قیمت طی ۴ سال اخیر قیمت به سراغ مسئولان مربوطه رفتیم.

 

علیرضا عزیزاللهی مدیر عامل اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به نوسانات نرخ دام طی ۴ سال اخیر اظهار داشت: نرخ خرید هر کیلو دام زنده درب دامداری تا دو سال گذشته ۱۱ هزار تومان بود و این درحالی است که امسال با افزایش ۴. ۵ الی ۵ هزار تومانی به ۱۶ هزار تومان رسید، که این امر بیانگر افزایش ۴۳ درصدی قیمت است.

 

وی با اشاره به دلایل نوسانات ۶۴ درصدی قیمت گوشت افزود: با خرید دام از دامدار عوامل زیادی تا رسیدن محصول به مصرف کننده نهایی دخیل هستند که درنهایت این عوامل افزایش قیمت را رقم می‌زند.

 

عزیزاللهی ادامه داد: صنعت دامپروری در گذشته مبتنی بر عرصه‌های ملی بود که از این رو خوراک دام هزینه‌ای برای دامدار در بر نداشت و این درحالی است که تغییرشرایط صنعت دامپروری از عرصه‌های ملی به صنعتی مستلزم هزینه خوراک دام است.

 

مدیر عامل اتحادیه دامداران تصریح کرد: با کاهش عرصه‌های مرتعی و جمعیت دام سبک روستایی بدیهی است که به سمت و سوی سیستم‌های دامپروی صنعتی و نیمه صنعتی سوق داده می‌شویم که درنهایت این امر منجر به افزایش ۴۰ درصدی قیمت تمام شده می‌شود.

 

سودجویی دلالان عامل اصلی نوسانات قیمت

 

حسین نعمتی رئیس اتحادیه دامداران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: در یک مقطعی قیمت گوساله زنده ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش یافت و مجدداً در چند ماه اخیر به نرخ قبلی معادل هر کیلو ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

 

به گفته وی افزایش نرخ هر کیلو گوساله از ۹ هزار تومان به ۱۲ هزارو ۵۰۰ تومان بیانگر افزایش ۱۲ درصدی قیمت است، چراکه درصورت افزایش ۶۴ درصدی همانند نرخ گوشت، بایستی قیمت گوساله زنده بالاتر از ۱۹ هزار تومان فروخته می‌شد.

 

نعمتی وجود دلالان و عاملین سطح فروشگاه‌ها و سودجویی قصابان را دلیل اصلی نوسانات ۶۴ درصدی قیمت گوشت طی سال‌های اخیر دانست.

 

ضرورت درجه بندی نرخ گوشت برحسب کیفیت

 

منصور پوریان رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از ثبات نرخ دام زنده تا سال ۹۲ بیان کرد: در نیمه اول سال ۹۳، نرخ هر کیلو دام زنده از ۸ به ۱۰ هزارتومان، سال ۹۴، ۱۳ هزار تومان و امسال به ۱۶ هزار تومان افزایش یافت که این امر تحت تأثیر رشد سالانه نرخ تورم بوده است.

 

وی با اشاره به عوامل مؤثر در افزایش قیمت ۶۴ درصدی نرخ گوشت در بازار افزود: عوامل متعددی نظیر دلال بازی، جلوگیری از کشتار دام در کشتارگاه‌های غیر صنعتی و افزایش هزینه‌های کشتار در نوسانات قیمت گوشت در بازار مؤثر است.

 

پوریان با اشاره به تأثیر درجه بندی گوشت بر جلوگیری از نوسان قیمت در بازار بیان کرد: درجه بندی قیمت برحسب گوشت بز، میش و بره حائز اهمیت است چرا که تأثیر بسزایی در کاهش قیمت دارد از این رو انتظار می‌رود که اتحادیه گوشت گوسفندی هر چه سریع‌تر نسبت به اجرای این امر اقدام نماید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران جوان

کد: 10706 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۶ خرداد بازدید: 1877 ساعت: 12:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
2 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
3 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 تاثیر مصرف گوشت قرمز بر زوال عقل ۱۴۰۳ سه شنبه ۲ بهمن
5 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 مسمومیت ده‌ها فیلیپینی با خوردن لاک‌پشت در حال انقراض ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
7 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
9 برآورد تولید ۹۲۳ هزار تن گوشت قرمز در سال جاری ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
11 تولید ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  محصولات ارگانیک بخوریم یا نخوریم؟ متخصصان تغذیه در یک مطالعه جدید ادعا کردند برخلاف ...

  روغن‌ زیتون را حرارت ندهید کارشناسان تغذیه در چند مطالعه مختلف تاکید کردند که...

  پرخوری عصبی را بشناسیم پایگاه خبری لقمه: در این بخش سعی داریم شما عزیزان ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی‌هایی برای کاهش کالری و کاهش وزن تعادل و تناسب اندام در یک سبک زندگی سالم رویای هر فرد است، اما به سختی می توان بدن را وادار به تغییر عادات ناسالم کرد.
خودکشی دسته جمعی ایرانی ها با مواد غذایی! وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا آمار تکان دهنده ای از مصرف سالانه مواد غذایی در ایران داد.
انقلاب علیه رژیم‌ های غذایی! بعضی افراد برای اینكه خیلی سریع و در مدت زمان كوتاهی لاغر شوند، به رژیم‌های لاغری غیرعلمی و نامتعادلی رو می‌آورند كه هر چند باعث كاهش وزن زیاد در مدت زمان كوتاه می‌شوند، ولی صدمات جبران‌ناپذیری بر سلامت بدن وارد می‌كنند. اما بعضی از عوارض هستند كه در هر رژیمی وجود دارند چون شخص تحت رژیم كمتر از نیاز بدن خود غذا می‌خورد، بنابراین بدن از دریافت بعضی از نیازهای ضروری خود در طول رژیم محروم می‌شود.
واکنش مغز به روش های لاغری چیست محققان متوجه شدند که مغز واکنش های مختلفی را نسبت به تصاویر غذا نشان می دهد.