ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد


پایگاه خبری لقمه: عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامد‌های منفی به سلامت و سبد غذایی خانوار‌ها می‌گذارد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از تاببناک، به تازگی یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی خارج شده است. این به این معناست که دیگر مشمول سیاست‌های حمایتی دولت نخواهد بود و برای بسیاری از خانوارهای ایرانی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند حذف گوشت از فهرست کالاهای اساسی آن را به یک کالای لوکس تبدیل کرده و دسترسی به آن را برای بخش وسیعی از جامعه دشوارتر از قبل می کند. 

 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، شهرزاد مشیری معاون وزیر جهاد کشاورزی به عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرده و مدعی شده است که تعیین اقلام کالای اساسی از جمله تخم‌مرغ نطفه‌دار یا گوشت گرم به وزارت جهاد سپرده نشده است و امسال برخی از آنها از فهرست کالا‌های اساسی خارج شده‌اند در حالی‌که این تصمیم تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم دارد. 

 

چند درصد از گوشت کشور به واردات متکی است؟

این اظهارنظر شاید در نگاه اول آن چنان مهم نباشد و به نظر بیاد که با اتکا به تولید داخلی دامداران گوشت موردنیاز مردم تامین می شود اما این گونه نیست چرا که به گفته منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام، نیاز سالانه گوشت قرمز کشور یک میلیون تن است درحالیکه تولید گوشت قرمز داخلی ۹۰۰ تا ۹۲۳ هزارتن است که تازه این میزان همراه با لاشه است و با کسر استخوان ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می شود. بنابراین با احتساب میزان تولید گوشت خالص در کشور، ۲۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود به این ترتیب کل نیاز کشور با تکیه بر تولید داخل تامین نمی شود و برای تامین نیاز کشور به واردات نیاز است . 

 

دامداران ناراضی از حمایت های دولت

از طرف دیگر، به نظر می رسد برنامه های حمایتی دولت از دامداران درسال های اخیر کافی نبوده است برای مثال دولت در شرایط خاص، نه تنها اقدام به خرید دام داخلی با قیمت‌های تضمینی و تأمین علوفه مورد نیاز دامداران نکرده است بلکه مشکلاتی که دامداران در قیمت‌گذاری و نحوه پرداخت دولت به آنها وجود داشته باعث نارضایتی دامداران دراین سال ها شده است و تولید آنها را کاهش داده و بسیاری از دامداران حتی به فکر جمع کردن و تغییر شغل افتاده اند. 

 

مشکلات دامداران با دولت از یکسو و تامین نشدن ارز دولتی برای واردات گوشت یا خارج کردن آن از فهرست کالاهای اساسی از سوی دیگر و همچنین تفکیک نبودن وظایف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم می گذارد که با این دست فرمان این احتمال وجود دارد که قیمت گوشت در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد . 

 

 آمارها نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز در سال گذشته به دلیل افزایش قیمت‌ها نصف شده و بسیاری از خانواده‌های کم‌درآمد آن را از سبد غذایی خود حذف کرده‌اند؛ همچنین با گران شدن تخم مرغ و حبوبات نیز دیگر مردم قدرت خرید جایگزین های گوشتی هم ندارند و در حالیکه گوشت یک منبع مهم پروتئین در سبد غذایی به شمار می رود کاهش مصرف آن باعث سوء تغذیه و پیامدهای منفی بر سلامت جامعه به ویژه کودکان و سالمندان می شود. 

 

به گزارش تابناک، تصمیمات اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های مربوط به کالاهای اساسی تأثیر قابل توجهی بر دسترسی و قیمت مواد غذایی ضروری دارند که عدم توجه به این موضوع می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت غذایی و رفاه عمومی به همراه داشته باشد. 

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15803 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 249 ساعت: 12:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
2 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
3 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
5 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
6 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
7 عوامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار از نظر عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
8 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
9 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کلم بروکلی مانع از رشد سرطان سینه می‌شود لقمه: نتایج یک آزمایش جدید نشان داد کلم بروکلی حاو...

  هشدارهایی در رابطه با رژ لب رژ لب، به عنوان اولین و مهمترین ابزار آرایشی و بهد...

  آیا آب میوه برای سلامت کودکان مضر است؟ در گذشته آب میوه را به خاطر داشتن ویتامین C فراوان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گرمای بدن در زمستان با این مواد غذایی گاهی با پوشیدن یک ژاکت پشمی باز هم بدنمان در سرمای زمستان گرم نمی‌شود اما با برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها، بدن از درون گرم می‌شود و سرمای بیرون بدن تا حدی از بین می‌رود.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا(1) با نگاهی به طب سنتی و تطبیق آن با علوم امروزی در می‌یابیم که حکمای پیشین با چه ظرافت، دقت و حساسیتی به مواردی که ما امروزه به عنوان اصول تغذیه صحیح آن‌ها را می‌شناسیم، اشاره نموده‌اند که این مسئله، مهر تأییدی بر دانش و فراست آن‌ها در سالیان دور است.
برای داشتن شکمی تخت، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید اگر می‌خواهید همیشه اندامی متناسب و شکمی تخت داشته باشید، خوردن این مواد غذایی را از یاد نبرید.
راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره نقره یکی از فلزات گرانبها و محبوب پس از طلاست که اکثر ما زیور‌آلات، مجسمه و آینه شمعدان یا ظروفی از این جنس در خانه داریم.اشیا و ظروفی که امروزه بیش از سابق مخاطب و خواهان پیدا کرده است و به همین دلیل در هر نقره‌فروشی مدل‌های گوناگونی از ظرف و ظروف از نمکدان و کارد و چنگال گرفته یا سرویس‌های چایخوری و... پشت ویترین جلوه‌گری کرده و دل از تماشاچیان پشت ویترین می‌برند. در این نوشتار ضمن اشاره به برخی از مواردی که هنگام خرید ظروف و اشیا نقره باید مدنظر قرار داد، به ارائه برخی اطلاعات در مورد این کالا پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.