کاهش کلسترول را با مصرف این مواد غذایی تجربه کنید


پایگاه خبری لقمه: دکتر لادن گیاهی: با افزایش سن به تدریج سطح كلسترول خون افزایش می‌یابد و در سنین میانسالی سطح كلسترول خون بسیاری از افراد بیشتر از حد مطلوب، یعنی 200 میلی‌گرم در دسی لیتر است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، زمانی كه سطح كلسترول فردی به بیشتر از 250 میلی‌گرم در دسی لیتر برسد، گفته می‌شود که فرد دارای كلسترول خون بالا است.

 

كلسترول در بدن به صورت لیپوپروتئین‌ها حمل می‌شود، لیپوپروتئین‌ها از كلسترول و سایر چربی‌ها و پروتئین‌ها تشكیل شد‌ه‌اند.

 

مهم‌ترین لیپوپروتئین‌ها عبارتند از: لیپوپروتئین‌ها با دانسیته بالا یا كلسترول HDL، لیپوپروتئین‌ها با دانسیته پایین یا كلسترول LDL. مقدار زیاد كلسترول HDL برای بدن مفید است زیرا به انتقال كلسترول اضافی از سلول‌ها و تحویل آن به كبد كمك می‌كنند.

 

در حالیكه مقادیر زیاد كلسترول LDL برای بدن مضر است زیرا كلسترول را از كبد به بافت‌های بدن منتقل می‌کند و باعث ساخته شدن ذخایر چربی یا آتروم بر روی دیواره عروق خصوصا در عروق نواحی قلب و مغز می‌شود.

 

آتروم منجر به تنگ شدن دیواره عروق و كاهش جریان خون در عروق می‌شود.

 

 

علائم

 

تنگ شدن سرخرگ‌ها و سایر عروق خونی می‌تواند باعث تصلب شرایین شود که گاه منجر به آنژین صدری می‌گردد.

 

این عارضه با درد در ناحیه دست و بازوی چپ و انتشار آن به شانه و گردن همراه است.

 

ممکن است اثرات تصلب شرایین تا زمان انسداد شدید عروق و کاهش شدید جریان خون و حمله ناگهانی قلبی، مشخص نگردد.

 

 

درمان‌های رایج

 

نوع درمان به علت بروز عارضه بستگی دارد. 

 

چنانچه این بیمارَ ناشی از چاقی، الكلیسم و دیابت باشد حتما باید این مشكلات زمینه‌ای را درمان كرد.

 

اگر عوامل ارثی و ژنتیک عامل ایجاد این عارضه باشند باید از داروها و رژیم غذایی كاهنده كلسترول استفاده شود.

 

 

مواد غذایی مفید برای کاهش کلسترول

 

كلسترول خون در افرادی كه از رژیم غذایی گیاهخواری محض استفاده می‌كنند نسبت به افراد گوشتخوار پایین‌تر است و تصور می‌شود که این امر ناشی از تفاوت در دریافت چربی اشباع است.

 

كاهش كل چربی رژیم غذایی و رسیدن به وزن طبیعی موثرترین روش برای كاهش كلسترول LDL است.

 

چربی‌های اشباع و کلسترول

 

گوشت بدون چربی، ماكیان ماهی، مغز دانه‌ها و حبوبات از منابع پروتئینی هستند كه چربی اشباع كمتری نسبت به گوشت قرمز پرچرب، سوسیس و غذاهای آماده دارند. جدا کردن تمام چربی گوشت قرمز و پوست ماكیان می‌تواند كلسترول خون را تا 9 درصد در رژیمی كه 35 درصد از كل كالری از چربی‌ها تامین می‌شود کاهش دهد.

 

 

فیبر غیر محلول و کلسترول

 

نان كامل، ماكارونی و برنج قهوهای حاوی فیبر غیر محلول هستند كه باعث افزایش سرعت تشكیل مدفوع و خروج آن از كولون می‌شود.

 

از آنجا كه كلسترول موجود در كولون می‌تواند مجددا به بدن بازگردد، تشكیل سریع مدفوع و دفع آن از بدن باعث كاهش این فرایند می‌گردد.

 

 

فیبر محلول و کلسترول

 

سیب، گلابی، جو و نخود غنی از فیبر محلول هستند كه با كلسترول LDL ترکیب می شوند و سطح آن را در خون كاهش می‌دهند.

 

گنجاندن جو، لوبیا و باقلا در رژیم غذایی می‌تواند كلسترول خون را تا 20 درصد كاهش دهد و كلسترول HDL را افزایش دهد.

 

 

سیر و کلسترول

 

متخصصین معتقدند كه سیر خطر بیماری قلبی را كاهش می‌دهد و احتمالا به كاهش سطح كلسترول LDL و در مقابل افزایش سطح HDL کمک می‌کند.

 

میوه‌ها و سبزی‌ها و کلسترول

 

غنی از فیبر و فاقد چربی هستند. مصرف زیاد این مواد غذایی در كاهش مقدار چربی مصرفی و كالری دریافتی موثر است.

 

در ضمن رژیم غنی از میوه و سبزی نقش موثری در كاهش وزن دارد که در نتیجه به كاهش كلسترول LDL کمک می‌کند.

 

 

امگاتری و کلسترول

 

مصرف ماهی روغنی مانند ماهی خال مخالی، ساردین و ماهی آزاد سه بار در هفته باعث افزایش سطح اسیدهای چرب امگا3 می‌شود.

 

این اسیدهای چرب باعث افزایش كلسترول HDL و در عین حال كاهش كلسترول LDL می‌شوند.

 

 

روغن‌ها و کلسترول

 

روغن زیتون و روغن دانه انگور نیز چنانچه به جای چربی‌های اشباع مصرف شوند باعث كاهش كلسترول LDL می‌شوند.

 

 

مواد غذایی كه باید پرهیز شوند

 

كره، خامه، فیبر، گوشت چرب و مارگارین سفت همگی حاوی مقادیر زیادی چربی اشباع هستند که باعث افزایش كلسترول LDL می‌شود.

 

كیك، بیسكویت و شیرینی‌ها همگی دارای مقدار زیادی چربی هستند و در مصرف آنها باید احتیاط شود.

 

قهوه چنانچه به مقدار زیاد مصرف شود باعث افزایش كلسترول LDL می‌شود.

 

البته قهوه تازه و فیلتر شده چنین اثری ندارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :زندگی آنلاین

کد: 10779 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 1707 ساعت: 8:59 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 قهوه سبز با کدام داروها تداخل دارد ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ شهريور
3 رژیم غذایی گیاهی و بهبود کلسترول و قندخون ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۹ مرداد
4 کمک عسل خام به کاهش کلسترول و قندخون ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
5 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
6 برگ بو برای لاغری فوری ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ شهريور
7 مصرف روزانه تخم مرغ چقدر باید باشد ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۹ تير
8 یا مصرف مارگارین ضرر دارد؟/تفاوت های کره حیوانی و گیاهی ۱۳۹۹ جمعه ۴ مهر
9 کلسترول با گوشت سفید هم بالا می‌رود! ۱۳۹۸ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 حفظ سلامت قلب کمک با مصرف روزانه آجیل و سویا ۱۳۹۶ دوشنبه ۴ دي
11 با فواید جالب توجه بذر کتان آشنا شوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کودکان را قبل از تولد به خوردن میوه و سبزی عادت دهید محققان می گویند تلاش برای عادت دادن کودکان به خورد...

  رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند...

  رژیم غذایی در افراد فشار خون بالا همه افراد فشار خون دارند. فشار خون میزان نیرویی اس...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا هیولای صید ترال به خلیج فارس باز می گردد؟/ صیادان خواب ندارند! پایگاه خبری لقمه: این روزها صیادان فعال در عرصه صید و صیادی در هرمزگان در نگرانی بازگشت کابوس صید ترال به‌سر می‌برند؛ زیرا که شنیده‌ها حاکی از تلاش‌های سازمان شیلات برای بازگشت این صید آبزیان‌سوز به دریاست.
چرا بی دلیل چاق می شویم؟ شاید شما هم از افرادی هستید که احساس می‌کنید جدیدا بدون دلیل چاق شده اید. افرادی زیادی در هنگام مراجعه به کلینیک های کاهش وزن ذکر می‌نمایند که در ماههای اخیر بدون آن که تغییری در غذای خود داده باشند دچار افزایش وزن شده اند. واقعیت آنست که چاقی و افزایش وزن رخ نخواهد داد مگر آن که تعادل بین انرژی دریافتی و انرژی سوخت و ساز شما به هم بخورد.
چرا اکثر میوه‌ها گرد هستند؟ تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا اکثر میوه‌ها گرد یا بیضی شکل هستند؟ (سیب، لیمو، پرتقال، هندوانه، خربزه …) به عبارت دیگر، چرا اکثر میوه‌ها دوست دارند گرد شوند؟!
انواع سبزی‌خوردن و خواص آنها تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.