افزایش ارزش صادرات روغن پالم مالزی به ایران


پایگاه خبری لقمه: وزیر صنایع و کالاهای کشاورزی مالزی روز چهارشنبه اعلام کرد که ارزش صادرات روغن پالم این کشور به ایران در پنج ماهه سال جاری میلادی با افزایش دو برابری به 748 میلیون رینگیت (178 میلیون دلار) رسید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، 'ماه سیو کئونگ' وزیر صنایع و کالاهای کشاورزی مالزی افزایش دو برابری ارزش روغن پالم صاراتی کشورش به ایران در 5 ماهه سال جاری میلادی را ناشی از سفارش بیشتر و بهای بالاتر عنوان کرد.

به نوشته تارنمای روزنامه 'نیو استریت تایمز'، وی گفت: از ماه ژانویه تا مه، صادرات روغن پالم مالزی به ایران با افزایش 141.5 درصدی به 748 میلیون رینگیت ( 178 میلیون دلار) رسیده است. 
روغن پالم دارای دو مصرف خوراکی و صنعتی است.
آخرین آمار شورای روغن پالم مالزی نشان می دهد در نیمه نخست سال جاری، ایران 282 هزار و 238 تن روغن پالم از این کشور خریداری کرده است. 
ایران در دوره مشابه سال گذشته حدود نیمی از این میزان یعنی 132 هزار و 490 تن روغن پالم از مالزی وارد کرده است. 
 
این وزیر مالزیایی حدود پنج ماه پیش با هدف حضور در سمیناری در خصوص چوب، برپایی نمایشگاه و سمیناری برای معرفی خواص روغن نخل (پالم)، بررسی احیاء مجدد دفتر منطقه ای روغن پالم در تهران و چگونگی ارتقای همکاری های دو کشور در زمینه کائوچو به تهران سفر کرده بود. 
وی با بیان اهمیت روغن پالم در نیازهای روزانه جوامع مختلف درخاورمیانه، گفت: ایران سال گذشته میلادی 453 هزار و 172 تن روغن پالم و محصولات آن را به ارزش حدود 331 میلیون دلار از مالزی خریداری کرد.
 
'ماه سیو کئونگ' با اشاره به توافقنامه تجارت آزاد با ایران، تاکید کرد: اکنون زمان مناسبی برای مالزی است که مذاکراتی به نفع خود انجام دهد و یا حداقل رفتار منصفانه ای در قبال روغن پالم و دیگر کالاهای کشاورزی به وجود آید. 
 
نیو استریت تایمز نوشت: واردات روغن پالم به ایران پیش از این با سهمیه بندی واردات با محدودیت هایی مواجه بود، اما اکنون صادرکنندگان در مقایسه با سایر روغن های خوراکی باید نظام مالیاتی تبیعض آمیز را متحمل شوند. 
در این گزارش همچنین آمده است: ایران در سال 2014 با اعمال محدودیت هایی در واردات روغن پالم، اعلام کرد کل روغن پالم وارداتی نباید بیش از 30 درصد کل روغن ها و چربی های وارداتی باشد. در نتیجه، خرید روغن پالم که در سال 2013 حدود 997 هزار تن بود، با کاهش 47 درصدی در سال 2015 به 330 هزار و 970 تن رسید. 
 
آنگونه که در این گزارش آمده است: سهمیه واردات روغن پالم در ایران ماه مارس سال گذشته حذف شد، اما با تعرفه 40 درصدی واردات مواجه شد، در حالی که این تعرفه در مورد سایر روغن های گیاهی 24 درصد است. 
 
در سال‌های 91 و 92 حدود 750 هزارتن روغن پالم وارد کشور شد که در سال 93 بعد از مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی این واردات 30 درصد (حدود 400 هزارتن) کاهش پیدا کرد.
سال گذشته هم تعرفه واردات پالم افزایش پیدا کرد و باعث شد قیمت پایین دلیل وارد کردن آن نباشد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 11209 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير بازدید: 2133 ساعت: 11:44 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نتیجه جلسه ستاد تنظیم بازار گوشت در هاله‌ای از ابهام ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
3 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
4 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 غافلگیری با قیمت ۱۱ میلیونی گوجه سبز! ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۱ فروردين
6 واردات دام پایه پروار در حال انجام است ۱۴۰۳ شنبه ۴ اسفند
7 چرا بادام ایرانی از بادام‌های خارجی بهتر و گران‌تر است؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
11 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چاره‌ای برای پرخوری استرسی هر كسی كه در پیتزا یا بستنی دنبال آرامش می گردد می...

  نوشیدن چای در زمان نامناسب و بروز کم خونی کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: ص...

  شکست این قاتل مرموز با راهکارهای تغذیه ای مناسب پایگاه خبری لقمه: دیابت بر حسب علت به وجو آورنده ی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

زیتون بخورید تا سکته نکنید و سرطان نگیرید برای اینکه وزنتان کاهش یابد، سکته نکنید، سرطان نگیرید، دچار آسم نشوید و برای ده‌ها فایده دیگر؛ حتماً زیتون مصرف کنید.
آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
مقایسه‌ پنج آرد پرمصرف در بسیاری از محصولات غذایی از آردهای مختلف استفاده می شود که در اینجا توضیحاتی در خصوص پرکاربردترین آنها ارائه می شود.