هشدار وزارت بهداشت نسبت به افزایش سوءمصرف الکل در جامعه


واژه الكلیسم عبارت است از وابستگی فیزیولوژیك و روانی به الكل كه موجب بروز بیماری های مزمن و بروز مشكل در روابط بین فردی و مشكلات خانوادگی و كاری می شود.

لقمه: مطابق آمار رسمی فرماندهی مرزبانی كشور در سال گذشته میزان مشروبات کشف شده در كشور نسبت به سال ۸۹ افزایش ۶۹ درصدی داشته است و در این سال نیز بیش از ۹۰ تن براساس مصرف الكل جان خود را از دست دادند.

در آن سال پلیس راهنمایی و رانندگی پایتخت ۸۲۹ راننده پرخطر و حادثه ساز را به دلیل مثبت بودن تست اعتیاد و الكل از رانندگی محروم كرد كه ۴۳ تن از آنها زن بودند.

ابراز نگرانی از بالارفتن سوءمصرف الكل و لزوم توجه به پدیده الكلیسم در حالی مطرح می شود كه آخرین آمارها حكایت از مرگ هفت تن و مسمومیت ۱۷ تن در كشور تنها ۱۱ روز اخیر خرداد ماه دارد.

دکتر علیرضا مصداقی نیا معاون وزیر بهداشت در گفت وگویی می گوید: متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش برخی رفتارهای نابهنجار مثل مصرف الکل در جامعه هستیم. اگرچه این رفتارها در هر جامعه ای وجود دارد اما در کشور ما بروز آن به دلیل موانع شرعی و اخلاقی ممنوع و حرام است و هر چه قدر این رفتارها اتفاق بیفتد ناهنجاری در جامعه محسوب می شود و آثار بسیار مخربی دارد.

وی در ادامه به مهم ترین عوامل شیوع الکل در جامعه اشاره می كند و می افزاید: عوامل فردی از اصلی ترین عواملی است که می تواند به شیوع مصرف الکل در جامعه دامن بزند. برخی از افراد احساس می کنند می توانند سرخوردگی های خود را به این شیوه جبران کنند به همین دلیل دست به کارهای غیرهنجار در جامعه می زنند.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت در ادامه به عوارض مصرف الکل اشاره دارد و تاکید می كند: علاوه بر آثار سلامتی مصرف الکل، از خود بی خود شدن و خارج شدن انسان از حالت طبیعی خود از مهمترین اثرات این مواد است به طوری که انسان تا یک زمان پس از مصرف الکل از خود بی خود می شود و زندگی روزمره وی را دچار اختلال می کند. آثار سلامتی دیگر الکل روانی است که در کشور ما مصرف الکل یک امر ممنوع است و مجازات دارد.

این مقام مسئول در پایان با بیان اینکه اطلاعی از آمار و میزان تحقیقات انجام شده در خصوص مصرف الکل در جامعه موجود نیست، خاطرنشان می كند: به دلیل اینکه در گذشته مصرف الکل پدیده رایجی نبوده است انجام تحقیقات در این زمینه بطور جدی صورت نگرفته است اما در شرایط فعلی این نیاز احساس می شود.


ورود وزارت بهداشت به بحث مقابله با مشروبات الكلی


زنگ خطر مصرف مشروبات الکلی در حالی از سوی وزارت بهداشت نواخته شد كه با تدوین «سند نقشه راه پیشگیری از سوء مصرف مواد» به مقابله با این مهم تاكید كرده است.


باقر لاریجانی رییس شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت نیز دراین باره می گوید: « یکی از مسائل خوبی که در این نقشه مطرح شده، مبارزه با اعتیاد به الکل است. باید به صورت جدی وارد این عرصه شویم، زیرا نمی توان درباره فروش اینگونه مواد که هم اکنون در برخی از فروشگاه ها هم انجام می شود بی تفاوت بود.


وی با تأکید بر اینکه آمار سوء مصرف الکل در برخی مناطق کشور بالاست و به این مسأله کمتر توجه شده است، می افزاید: باید نسبت به این قضیه حساس باشیم و حتی بیشتر از امراضی چون دیابت و بیماری های قلبی و عروقی به آن توجه کنیم.»


در پایان اگرچه در كشور به دلیل پار ه ای از مسایل و مشكلات، تا كنون در این زمینه تحقیقات گسترده ای صورت نگرفته است، اما با نگاهی به آمارها و اخبار مرتبط با سوءمصرف الكل می توان به ضرورت ورود جدی به پدیده الكلیسم پی برد، ضرورتی كه نمی توان به راحتی از کنار آن گذاشت.


نقل از :ایسنا

کد: 1142 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۵ خرداد بازدید: 3241 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
2 ۹۵ نفر مصدوم و فوتی در اثر مصرف مشروبات الکلی در استان البرز/ تشکیل پرونده قضایی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲۵ خرداد
3 ۲۹۳ نفر با مشروبات الکلی مسموم شدند/ ۲۵ مرگ و ۳ مرگ مغزی ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
4 آیا «تبلیغات مشروبات الکلی» بازی ایران و یونان را لغو کرد؟ ۱۳۹۷ شنبه ۵ خرداد
5 مواد غذایی مفید و مضر برای کلیه‌ها را بشناسید ۱۳۹۶ شنبه ۴ آذر
6 روش‌های‌ درمان و پیشگیری از کبد چرب ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۲ مهر
7 کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده با مصرف غلات کامل ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ شهريور
8 کشف شیشه و مشروبات الکلی از یک قهوه‌خانه ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۹ ارديبهشت
9 ایرانیان سالانه 200 میلیون لیتر مشروبات الکلی مصرف می کنند ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر
10 تغذیه بعد از مسمومیت غذایی ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ بهمن
11 چاقی و مصرف فست فود عامل بیماری مرگ آور کبد چرب ۱۳۹۱ پنج شنبه ۵ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟ لقمه: فصل تابستان آغاز شده؛ مدرسه‌ها تعطیل می‌شود،...

  این خوراکی‌ها آفت دهان را تشدید می‌کنند کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت:...

  آیا با خوردن بستنی سر درد می‌گیرید؟ به نظر شما این حالت نشان دهنده بیماری خاصی است و ن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با میان‌وعده‌های مناسب دانش آموزان میوه‌ها و سبزیجات تازه و خشک‌شده، آب‌میوه‌های طبیعی، آجیل‌ها و تخمه‌ها، ساندویچ‌های خانگی، شیر و ... از جمله میان‌وعده‌های مناسب برای دانش‌آموزان است.
بخور نخورهای گوشتی اگر قرار باشد برای کباب روز تعطیل یکی از گوشت ها را انتخاب کنید، باید هر مزاج سراغ کدام گوشت برود؟
شلغم غذای مغز و اعصاب یک کار‌شناس صنایع غذایی با بیان این مطلب که شلغم دارای بسیاری از ویتامین‌ها از جمله A، B۱، B۲، B۳، C گفت: شلغم دارای مواد معدنی از جمله آهن، ارسنیک، پتاسیم، روبیدیم، سدیم، فسفر، کلسیم، گوگرد می‌باشد.
اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.