یک متخصص بیماری‌های داخلی:
شستن سبزیجات با مایع ظرفشویی بی فایده است


یک متخصص بیماری‌های داخلی، شست و شوی سبزیجات با نمک و یا مایع ظرفشویی را بدترین کار ممکن در هنگام شست و شو، ذکر و خاطرنشان کرد: این کار غلطی است که در جامعه رایج شده، چرا که استفاده از این مواد برای شست و شوی سبزیجات بی فایده است.

به گزارش لقمه دکتر همایون بشیری در گفت‌وگویی، منطقه کرمانشاه، خاطرنشان كرد: باید از سبزیجاتی استفاده کرد که با آبهای آلوده آبیاری نشده‌اند و در نهایت با شست و شوی آن ها با مواد ضدعفونی کننده و یا پرکلرین، میکروب زدایی كرد تا سلامت آن‌ها تامین شود.

وی با بیان این‌که برای جلوگیری از ابتلای به حصبه، باید بهداشت فردی و اجتماعی رعایت شود، گفت: یکی از بیماری‌های شایع فصل تابستان، بیماری حصبه یا تیفوئید است. این بیماری یك بیماری حاد باكتریال است كه عامل آن باكتری به نام سالمونلاتیفی است؛ با خوردن آب آلوده به مدفوع یا ادرار انسان، این باکتری به بدن انسان منتقل می‌شود.


بشیری ادامه داد: زمانی که این میكروب از بدن بیمار خارج شود می‌تواند توسط دست‌هایی که بعد از دستشویی رفتن خوب شسته نشده‌اند و با آب و غذای دیگر افراد سر و کار دارد، انتقال یابد.

وی افزود: میوه و سبزیجات خام كه كاملاً تمیز و ضد عفونی نشده است نیز از راه‌های سرایت بیماری است. آبیاری سبزیجات با فاضلاب و یا دفع نامطمئن فاضلاب و سرایت آن به آب آشامیدنی از دیگر راه‌های انتقال میکروب این بیماری است.

بشیری با اشاره به علایم بروز بیماری حصبه یا تیفوئید در فرد، گفت: بهترین علامت این بیماری، تب طولانی مقاوم به درمان است، اما با شروع علائم، شخص احساس ناخوشی، خواب آلودگی، درد شكم و تب دارد. وی افزود: ممكن است در بالغین شروع علائم با یبوست و در اطفال شروع علائم با اسهال خفیف و درد شكمی همراه باشد و اگر بیماری طول بكشد شخص اشتهای خود را از دست داده و در نتیجه لاغری و كاهش وزن را در او مشاهده خواهیم كرد.

این متخصص بیماری‌های داخلی، آموزش بهداشت و شستن صحیح دست‌ها، پختن كامل موادغذایی، شناسایی افراد ناقل و برقراری محدودیت شغلی و درمان آنها را مهمترین اقدامات بهداشتی و پیشگیری در مورد این بیماری دانست.


نقل از :ایسنا

کد: 1179 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۱ تير بازدید: 6927 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آداب نشستن دور کرسی و خوراکی ها در شب یلدا چه بود؟ ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر
2 توصیه ساده برای صحیح شستن سیب ۱۳۹۶ شنبه ۶ آبان
3 چگونه در محل کار لاغر شویم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ شهريور
4 مضرات خوردن غذا درمقابل تلویزیون ۱۳۹۴ سه شنبه ۱۷ آذر
5 9 دلیل بزرگ شدن شکم چیست؟ ۱۳۹۳ سه شنبه ۹ دي
6 آیا شستن مو با تخم مرغ رشد مو را افزایش می‌دهد! ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ آبان
7 چگونه از سرماخوردگی پیشگیری کنیم؟ ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۰ مهر
8 افزایش میل و قدرت جنسی با مصرف این سبزی ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۸ مرداد
9 کم شدن سن ابتلا به دیابت در کشور ۱۳۹۳ شنبه ۱۰ خرداد
10 پاتوق جوانان مجرد در ایران کجاست؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
11 فرآورده‌های پروبیوتیک‌ و آبلیمو ضد وبا هستند ۱۳۹۲ پنج شنبه ۱۱ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  طب سنتی درباره ماهی چه می‌گوید؟ در طب سنتی توصیه می‌شود همراه ماهی برخی مواد غذایی...

  رابطه وزن مرغ با ارزش غذایی آن پایگاه خبری لقمه: رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و م...

  تنظیم غلظت خون با تغذیه استفاده‌ی فراوان از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در روز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت