شیرهای طعم‌دار برای بدن مفید است یا مضر؟


پایگاه خبری لقمه: امروزه محصولات غذایی بازار رقابت داغی دارد و از جمله مواد غذایی که مدتی است وارد بازار شده و مطلوب ذائقه مردم نیز قرار گرفته، شیرهای طعم‌دار است.

اما سؤال این‌جا است که آیا مصرف این شیرها برای بدن مفید است یا مضر؟
 

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به گفته متخصصان صنایع غذایی، مهم‌ترین تفاوت شیرهای طعم‌دار با شیرهای معمولی در میزان بالای شکر افزوده‌شده به آن‌ها است. بسیاری از افراد و به‌ویژه کودکان، رابطه خوبی با طعم شیر ندارند. روانشناسان معتقدند که ذائقه کودک در برابر غذا غالباً از ۶ماهگی تا حدود ۱۵ماهگی شکل می‌گیرد.

 
اگر مادر با انتخاب متنوع موادغذایی، طعم‌های متفاوتی را به کودک خود بچشاند، می‌تواند او را به مصرف موادغذایی مختلف عادت دهد، اما چنان‌چه کودک، عادت مصرف خوراکی‌های شیرین را کسب کند، که لذت‌بخش‌ترین طعم برای او است، نسبت به بقیه طعم‌ها احساس خوبی نخواهد داشت و درنتیجه شیر سفید بدون طعم نیز برایش جذابیتی ندارد.
 
طعم‌دهنده‌ها و شکری که برای ایجاد طعم جذاب‌تر به شیر ساده اضافه می‌شوند برای این است که کودکان و افرادی که تمایل چندانی به مصرف شیر ندارند، بتوانند این ماده غذایی را به بدن خود برسانند. اگر به شیرهای طعم‌دار در صنعت، شکر افزوده نشود طعم آن‌ها چندان مورد پسند نخواهد بود.
 
آیا شیرهای طعم‌دار حاوی افزودنی‌های غیرمجاز هستند؟
شیرهای طعم‌دار، طعم خود را به کمک مقداری اسانس، کنسانتره طبیعی میوه، آبمیوه‌های طبیعی، رنگ‌های طبیعی یا پودر کاکائو به دست می‌آورند. این افزودنی‌ها بر اساس استانداردهای موجود در صنایع غذایی به کار می‌روند و هیچ مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نمی‌کنند.
 
طبق نظر مهندسان صنایع غذایی شیرهای طعم‌داری که در کارخانه‌های معتبر و شناخته‌شدۀ صنایع غذایی در کشور تولید می‌شوند، به‌هیچ‌وجه حاوی نگهدارنده نیستند و افزودنی‌های آن‌ها تنها در حد طعم‌دهنده‌های طبیعی و نوعی پایدارکننده است که هیچ‌گونه ضرری برای سلامتی ندارند.
 
اما مشکل اصلی در مصرف شیرهای طعم‌دار، شکر فراوان موجود در آن‌ها است. این میزان شکر به حدی است که می‌تواند موجب افزایش دریافت کالری روزانه در افراد شود و ابتلا به چاقی را برای آن‌ها ایجاد کند.
 
بنابراین تا زمانی که استاندارد و قانونی برای استفاده از مواد شیرین‌کنندۀ طبیعی و یا حداقل کم‌کالری در تولید این قبیل از محصولات وضع نشده، بهتر است افرادی که با طعم شیر ساده مشکل دارند، برای پیشگیری از دیابت و اضافه وزن وقت بگذارند و شیر را به‌شکل خانگی و طبیعی طعم‌دار کنند.
 
آیا شیرهای طعم‌دار جایگزین دائمی مناسبی برای شیر سفید هستند؟
به توصیه کارشناسان صنایع غذایی درصورتی‌که طعم شیر ساده مانع مصرف این ماده غذایی می‌شود، می‌توانید گاهی از شیرهای طعم‌دار استفاده کنید. اما جایگزین‌کردن دائمی این نوع شیرها با شیر معمولی کار درستی نیست و در درازمدت عوارض ناشی از مصرف بالای چربی و شکر موجود در این محصولات خودنمایی می‌کند.
 
محدودیت مصرف شیرهای طعم‌دار برای افرادی که زمینه ارثی ابتلا به دیابت دارند و نیز کودکانی که دچار اضافه وزن هستند، بیشتر از سایرین است.
 
درمجموع می‌توان گفت که راه کاملاً سالم و مطمئن نوشیدن شیر طعم‌دار، تهیه آن با موادی طبیعی مثل خرما، عسل، پوره میوه‌ها و یا میزان بسیار کمی از شکر در خانه است.
 
همچنین گفتنی است که ارزش پروتئینی شیر با اضافه کردن غلات، مغزها، خرما، کشمش و مویز افزایش می‌یابد.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از : سیناپرس

کد: 11891 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور بازدید: 2337 ساعت: 3:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
2 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر
3 خورشت سبزی که قورمه سبزی نیست!/همه چیز در مورد خورشت کرفس ۱۴۰۲ دوشنبه ۶ آذر
4 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
5 رشد ۷۷ درصدی تامین ارز واردات شیرخشک ۱۴۰۲ شنبه ۲۰ آبان
6 جان باختن جوان ۲۵ ساله شیروانی در استخر کشاورزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 توزیع شیر استریل و با کیفیت در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
8 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
9 امضای تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو برای تسریع ترخیص فرآورده‌های دارویی ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
10 الزام توزیع شیر رایگان در مدارس ابتدایی ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 چرایی افزایش قیمت محصولات لبنی/ عرضه لبنیات در غرفه‌های میادین میوه و تره بار تهران ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

  پیشنهاد‌هایی برای بیشتر آب خوردن بدن ما انسان‌ها به غیر از خوراکی‌های متفاوت برای ا...

  خوراکی هایی که زنان را سرد می کند مزاج زنان سردتر از مردان است و برای حفظ سلامتی خو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با سلف سرویس‌های صبحانه در تهران هتل ها معمولا سلف سرویس‌های صبحانه دارند که در مطلب زیر با این سلف ها در هتل های تهران آشنا می شوید.
چطور می‌توان پوست را ویتامینه کنیم؟ خیلی‌ها تصور می‌کنند تمام مشکلات پوستی از ضعف کبدشان ناشی می‌شود که البته در بسیاری موارد همین‌طور است اما نه‌ همیشه! خیلی‌ها هم فکر می‌کنند مشکل از پوست چرب‌شان و لوازم آرایشی است که استفاده می‌کنند که باز هم این موارد درست هستند اما همیشه این‌طور نیست.
بادمجان، سرشار از ویتامین بادمجان، سرشار از ویتامینیک فنجان ‏بادمجان‬ خرد شده 35 ‫‏کالری‬، 0 گرم چربی، 8 گرم کربوهیدرات، 2.5 گرم فیبر و 0.83 گرم پروتئین دارد.
آشنایی با ترسناک‌ترین دروغ‌ها و تقلب‌های رایج غذایی فهرست تقلب های رایج در مواد غذایی را بخوانید تا حواستان باشد هر خوراکی رنگ و لعاب داری را سر سفره تان راه ندهید. منظورمان از این مطلب این است که هشدار بدهیم چه کارهایی می شود برای تولید یک محصول غیراستاندارد انجام داد.