بررسی وضعیت سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره


پایگاه خبری لقمه: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، گفت: در ارتباط با امنیت مواد غذایی وضعیت مناسب و مطلوبی نداریم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمد نعیم امینی‌فرد، از بررسی وضعیت سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره با حضور مسئولان وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان پدافند غیرعامل، سازمان استاندارد و مرکز پژوهش های مجلس در نشست روز گذشته خبر داد و افزود: با توجه به دستور دکتر لاریجانی و نگرانی های مردم و جامعه در ارتباط با امنیت مواد غذایی بر آن شدیم که نشستی را با مسئولان مرتبط با حوزه مواد غذایی و بررسی این موضوع داشته باشیم.

 
وی با یادآوری اینکه در احکام برنامه های پنجم و ششم توسعه وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت مکلف به امنیت مواد غذایی، تعیین میزان مجاز سموم باقیمانده، فلزات سنگین و تضمین سلامت مواد غذایی شدند، تصریح کرد: نگرانی هایی در سطح جامعه در مورد سلامت و امنیت مواد غذایی به ویژه در مورد میزان باقیمانده سموم وجود دارد که لازم دانستیم در این رابطه سازمان استاندارد در نشست حضور داشته و پاسخگو باشد.
 
امینی فرد یادآور شد: سازمان دامپزشکی بر عرضه محصولات دامی نظارت داشته و در این رابطه پیشرفت هایی صورت گرفته است البته شناسه ردیابی و رهگیری را در ارتباط با مواد لبنی، گوشت قرمز و سفید و ماهی داریم اما در مورد سایر اقلام مواد غذایی خام کد شناسایی ردیابی و رهگیری نداریم و تا زمانی که کد شناسایی و ردیابی تعریف نشود نمی توان اطلاعات نحوه و چگونگی تولید و تهیه و مشکلات مربوط به آن را داشته باشیم.
 
وی یادآور شد: در نشست دیروز تاکید سازمان غذا و دارو بر این بود که به دلیل دخالت دستگاه های متعدد و موازی کاری نظارت موثر و بهینه بر سلامت مواد غذایی وجود نداشته و همچنین تداخل مسئولیت های سازمان ملی استاندارد با سازمان غذا و دارو و دامپزشکی اشاره کردند.
 
امینی فرد یادآور شد: لایحه جدید استاندارد برای تمامی محصولات غذایی به جز دارو که تحت نظارت مستقیم وزارت بهداشت است به نوعی سازمان ملی استاندارد را مسئول دانسته البته این موضوع هنوز شکل قانونی به خود نگرفته و اگر شکل قانونی به خود بگیرد مشکلات زیادی را برای سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت در بحث نظارت بر مواد غذایی ایجاد خواهد کرد.
 
وی افزود: در نشست دیروز مسئولان سازمان پدافند غیرعامل مشکلات خود را بیان نموده و بر این باور بودند که قبل از آنکه مواد غذایی وارد کشور شوند یعنی از مبدا باید ردیابی و رهگیری کرد نه اینکه وارد شوند و سپس بحث نظارت را مدنظر قرار دهیم.
 
امینی فرد ادامه داد: در واقع بررسی وضعیت فعلی ایمنی و امنیت مواد غذایی هدف اصلی ما از تشکیل نشست روز گذشته بود و مقرر شد چنین جلساتی تداوم داشته باشد ضمن آنکه از مشارکت موثر فراکسیون غذا و داروی مجلس نیز استفاده خواهیم کرد.
 
وی با بیان اینکه در ارتباط با امنیت مواد غذایی وضعیت مناسب و مطلوبی نداریم، تصریح کرد: البته در وضعیت نامناسبی نیز قرار نداریم، باید اقدامات بسیاری برای تحقق امنیت مواد غذایی انجام و استانداردهای لازم تضمین شود زیرا از نظر امنیت غذایی در وضعیت متوسطی قرار داریم.
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: با توجه به شیوع قابل توجه بیماری های غیرواگیر و مزمن به نظر می رسد ریشه بسیاری از بیماری ها از مواد غذایی ناسالم نشات می گیرد بنابراین باید تلاش موثری برای ارتقای کیفیت مواد غذایی برای تامین سلامت مردم و افزایش واردات داشته باشیم.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 12010 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۵ مهر بازدید: 2585 ساعت: 10:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
2 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
3 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
4 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
7 «تورم» سفره خانواده‌ها را کوچک کرد!؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
9 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
10 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
11 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  تند غذا خوردن چاقتان می‌كند به سرعت غذا خوردن منجر به چاقی می‌شود.

  میوه‌ها و سبزیجات را چگونه سالم نگهداریم؟ سبزی‌ها و میوه‌ها به دلیل برخورداری از انواع ویتام...

  مشخصات وعوارض رژیم‌های غذایی غلط رژیم‌های نادرست و غیر علمی در ابتدا بسیار جالب به ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

علت پنهان ناتوانی جنسی همسران آمارها نشان می‌دهد امروزه درصد زیادی از همسران به دلیل اختلالات و ناتوانی جنسی شریک زندگی‌شان، به بهانه‌های مختلف از ادامه زندگی مشترک سرباز می‌زنند. اختلالاتی که اغلب درمان‌پذیر بوده و اصل اساسی آن آگاهی از علل پیدایش و پشتکار در مهار و مداوای آن است.
به زودی شکل همبرگر می‌شوید! حتما می‌دانید که علم تغذیه و معجزه‌های آن چه کمکی به زیبایی شما می‌کند.
اشتباهات جیمز باند در رژیم غذایی! یکی از پرطرفدارترین قهرمانان فیلم‌های سینمایی از 50 سال پیش تا کنون مامور ارشد اطلاعاتی یعنی «جیمز باند» است. باند برای انجام هر کدام از عملیات‌های خود نیاز به انرژی زیادی داشت، به همین دلیل رژیم غذایی او بسیار پرانرژی و سرشار از پروتئین و کربوهیدرات بود. در حقیقت شخصی مانند باند تقریبا به اندازه یک افسر نیروی زمینی ارتش انرژی مصرف می‌کرد که میزان آن در حدود 6 هزار کالری در روزمحاسبه شده است.
نقش تغذیه در میگرن و کنترل آن بیماری میگرن که 15 تا 20 درصد از مردان و 25 تا 30 درصد از زنان از آن رنج می‌برند، با سردرد شدید و عمیق، نبض دار‌ و اغلب دردهای تکرار شونده و حساسیت به نور بروز پیدا می‌کند. درد شدید معمولا از صبح زود شروع می‌شود و ممکن است یک سمت سر را درگیر کند و همراه با استفراغ یا تهوع باشد. 10 درصد از مبتلایان به میگرن، دچار اختلالات چشمی، گیجی و ضعف بعد از حملات میگرن نیز می‌شوند.