چلوکباب کوبیده معروف ترین غذای ایران چند؟


پایگاه خبری لقمه: چلوکباب کوبیده را می توان معروف ترین و فراگیرترین غذای ایرانی دانست، این غذا که روزگاری اعیانی محسوب می شد امروز در اغلب رستوران ها ایرانی در دسترس است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، چلوکباب کوبیده را می توان معروف ترین و فراگیرترین غذای ایرانی دانست، این غذا که روزگاری اعیانی محسوب می شد امروز در اغلب رستوران ها ایرانی در دسترس است و اتفاقا طبقه متوسط مهمترین مشتریان این غذای سنتی ایرانی به حساب می آیند.

 
هر چند در متون تاریخی، نامی از چلوکباب برده نشده است اما در اسناد به جا مانده از دوران قاجار بارها نام چلوکباب برده شده است. غذای اعیانی ایرانی ها قبل از این چه بود؟ برنج دم کرده با گوشت که اتفاقا با دست تکه می شد . این را سیاحی اروپایی که زمان شاه عباس صفوی در اصفهان به سر می برد نوشته است.
 
امروزه اما چلوکباب ، آن اعتبار و اهمیت تاریخی خود را به دلیل در دسترس بودن از دست داده است. اگر از جنوب تهران به شمال این شهر پهناور بروید، با قیمت هایی بسیار متفاوت برای این غذای متداول و البته پرطرفدار ایرانی مواجه می شوید.از به شدت ارزان تا بسیار گران.
حتی انتشار پشت پرده های تهیه غذاهای به شدت ارزان قیمت در تهران وسایر شهرها نیز سبب نشده است بساط این غذاها از بازار جمع شود.در عین آنکه برخی واحدهای صنفی به فعالیت در این حوزه ادامه می دهند، مشتریانی نیز هستند که بی خیال این غذاها را خریداری می کنند.
 
شاید برای بسیاری ناباورانه باشد که با گوشت حداقل کیلویی 35 هزار تومانی و برنج 6 هزار تومانی و پیاز 2 هزار تومانی چگونه می توان چلوکبابی به قیمت 4500 تومان تهیه کرد اما این اتفاق می افتد.
 
ارزان ترین پرس چلوکباب در تهران را همین چلوکباب های 4500 تومانی از آن خود کرده اند. البته در برخی شهرهای اطراف تهران برخی با کیمیاگری توانسته اند قیمت هر پرس این غذا را تا 3500 تومان نیز کاهش دهند.
 
گفته می شود ماده اولیه تهیه این غذا به جای گوشت، سنگدان چرخ کرده مرغ است و نان خشک و پیاز وادویه اما به هر حال این قیمت طرفداران خاص خود را داراست.برخی دیگر از ارزان فروشان اما قیمت هفت هزار تومان 7500 تومان را برای این غذا تعیین کرده اند.
 
چلوکباب اما روی دیگری نیز در بازار تهران دارد. متوسط قیمت یک پرس چلوکباب در تهران در حدود 15 هزار تومان است؛ قیمتی متداول در اغلب رستوران ها و مراکز تهیه غذا. ابعاد کباب این چلوکباب ها غالبا متوسط و متعارف بوده و دو سیخ کباب و یک گوجه در کنار برنج قرار می گیرد، اما اگر کسی هوس خوردن چلوکباب در رستوران های گران قیمت تهران را داشته باشد، باید صابون پرداخت حداکثر 50 هزار تومان به ازای هر پرس چلوکباب کوبیده مخصوص را به تن خود بمالد. البته ابعاد این کباب ها غالبا بزرگ بوده و از گوشت خالص تهیه شده و مزه متفاوتی با چلوکباب معمول در بازار دارد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 

نقل از :خبرآنلاین

کد: 12164 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر بازدید: 5018 ساعت: 12:42 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دانشنامه خوراک ایرانی در راه است/سبقت پیتزا فروشی‌های تهران از ایتالیا ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
2 یک پرس چلوکباب با کیفیت ۲۰ هزار تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
3 بی خبری وزارت جهاد کشاورزی از گوشت گیاهی ۷۰۰۰ تومانی در کبابی ها ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
4 یک پرس چلوکباب ۱۰۰۰ تومان! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
5 سفارش چندانی برای پخت نذری‌های محرم نداریم ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۲ شهريور
6 مگر قرار نبود برنج، گوشت و نان از مالیات معاف باشند؟! ۱۳۹۶ يکشنبه ۸ مرداد
7 چلوخورشت "چنزو" ۱۳۹۶ شنبه ۱۷ تير
8 ارائه‌ غذای گرم به شکل بیرون‌بر تخلفاست/واحدهای متخلف پلمب می شوند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۴ خرداد
9 کره در کنار چلوکباب از نظر ارزش تغذیه ای صحیح است؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲ خرداد
10 غذای محبوب ناصر‌الدین‌ شاه چه بود؟ ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۸ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانش آموزان مواد غذایی حاوی آهن مصرف کنند سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان ...

  6 راز خوراکی برای سرما نخوردن اگر تصور می‌کنید نمی‌شود زمستان را بدون سرماخوردگی...

  بهترین دستورالعملِ پخت ماهی/ رابطه نوع طبخ ماهی و سلامت قلب مطالعات جدیدی که در مورد تأثیر مصرف ماهی صورت گرفت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ذرت مکزیکی رژیمی بخورید متخصصان تغذیه معتقدند که ذرت مکزیکی اگر به صورت مناسب تهیه شود نه تنها مضر نیست، بلکه می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب جایگزین تنقلات بی ارزش مثل چیپس و پفک شود.
توصیه به خوشگذرانی در کلام امام کاظم (ع) پایگاه خبری لقمه: تفریح و سرگرمی‌های لذت‌بخش شما را در اداره زندگی یاری می‌کند و به کمک آن بهتر به امور دینی خویش موفق خواهید شد.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
خوردن هندوانه برای این افراد ممنوع یک متخصص طب سنتی با اشاره به خواص هندوانه گفت: هندوانه میوه‌‌ای است که میزان بالایی سدیم و پتاسیم دارد به همین دلیل از بدن در برابر بیماری‌های مختلفی مانند آسم،سکته قلبی و برخی سرطانها مانند سرطان روده و پروستات محافظت می‌کند.