فیبرها چه تاثیری بر سلامت ما دارند


پایگاه خبری لقمه: فیبرها درکنار فواید شناخته شده‌شان ـ جلوگیری از یبوست و مشکلات دستگاه گوارش ـ تاثیرات فراوان دیگری نیز بر سلامت ما دارند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، این تاثیرات، کاهش خطر حملات قلبی، سکته، سرطان‌ها، چاقی، سنگ کلیه و فشارخون بالا را شامل می‌شود. با حقایق جالبی در مورد این مواد مفید آشنا می‌شویم.

 
1ـ فیبرها یا کربوهیدرات‌های غیرقابل هضم گیاهی شامل دیواره سلولی و بخش‌های ذخیره‌کننده گیاهان در آجیل، سبزیجات، میوه‌ها، لوبیاها، دانه‌ها و غلات کامل یافت می‌شوند. این مواد به صورت کاملا دست نخورده‌ای از طول تقریبا 5/8 متری دستگاه گوارش عبور می‌کنند و حاوی کالری پایینی هستند.
 
2ـ هردونوع فیبر ـ محلول و نامحلول ـ برای حفظ سلامت اهمیت دارند. فیبر نامحلول به مواد زائد در بدن متصل شده و به حجیم‌تر شدن و دفع آسان‌تر آنها کمک می‌کند. این خاصیت فیبرها از بیماری‌های قلبی، هموروئید و برخی انواع سرطان جلوگیری می‌کند. فیبرهای نامحلول جذب چربی‌ها و قندها را در خون کندتر و به تنظیم قند خون کمک می‌کنند. این فیبرها همچنین سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهند.
 
3ـ انجمن تغذیه آمریکا، دریافت روزانه 20 تا 35 گرم فیبر را توصیه می‌کند، اما بسیاری از ما روزانه فقط 15 گرم فیبر دریافت می‌کنیم. حرکات روده‌ای ناسالم ـ اجابت مزاج کمتر از دو تا سه بار در روز ـ از علائم مصرف کم فیبر است.
 
4 ـ فیبرها فقط در مواد غذایی گیاهی وجود دارند. گوشت و محصولات لبنی هیچ نوع فیبری ندارند. آب میوه‌ها و سبزیجات نسبت به خود آنها فیبر کمتری دارند. پختن یا خشک کردن مواد غذایی فیبر موجود در آنها را ازبین نمی‌برد.
 
5 ـ فیبرها از سرطان پستان جلوگیری می‌کنند. دوبرابر کردن مصرف فیبر، تاثیرات چشمگیری بر جلوگیری از سرطان روده بزرگ خواهد داشت. رژیم غذایی غنی از فیبر از دیورتیکولوز ـ تشکیل بیرون زدگی‌های کیسه مانند در دیواره روده ـ جلوگیری می‌کند و یک رژیم غذایی کم فیبر، خطر آپاندیسیت ـ رایج‌ترین مشکلات شکمی اورژانسی ـ را افزایش می‌دهد.
 
6 ـ مصرف فیبر زیاد می‌تواند برای سلامت مضر باشد. به عنوان مثال مصرف بیش از 50 گرم فیبر در روز عوارضی مانند نفخ و اسهال را درپی دارد. این شرایط با جذب مواد معدنی مهم تداخل ایجاد می‌کند.
 
7 ـ تحقیقات نشان می‌دهد خطر مرگ ـ به هر علتی ـ در کسانی که بیشترین مصرف فیبر را دارند به میزان زیادی کاهش می‌یابد. براساس اعلام موسسه ملی سرطان آمریکا افزایش ده گرمی در مصرف فیبر، خطر مرگ را در زنان،15 درصد و در مردان 10 درصد کاهش می‌دهد.
 
8 ـ هرچقدرفیبر بیشتری مصرف کنیم برای حرکت فیبرها در دستگاه گوارش به آب بیشتری نیاز داریم.
 
9 ـ تحقیقات نشان می‌دهد مصرف بیش از 14 گرم فیبر در روز باعث کاهش 10 درصدی کالری‌های دریافتی می‌شود. علاوه بر این، براساس مطالعات بلندمدت افرادی که غذاهای غنی از فیبر مصرف می‌کنند، نسبت به کسانی که مصرف کمتری دارند، لاغرتر هستند.
 
10 ـ پزشکان معتقدند افزایش مصرف فیبر در کسانی که دریافتی پایینی دارند باید بتدریج صورت بگیرد تا از بروز نفخ و تشکیل گاز جلوگیری شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست

 


نقل از :جام جم

کد: 12170 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر بازدید: 2185 ساعت: 9:26 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با فیبرهای غذایی و نقش آنهادر سلامتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۹ شهريور
2 آیا مصرف پری بیوتیک ها به بهبود خواب کمک می کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۰ تير
3 پیشگیری از یبوست با مصرف مواد غذایی حاوی فیبر ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
4 خوراکی‌های مفید برای پیشگیری از سرطان پستان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ فروردين
5 بهترین مواد غذایی برای باز شدن عروق و رژیم غذایی ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
6 نان هایی که چاق می کنند را بشناسید ۱۳۹۳ جمعه ۳۰ خرداد
7 ذرت مفید برای شادابی پوست و بینایی ۱۳۹۳ جمعه ۲ خرداد
8 12 ماده‌ غذایی برای بالا بردن کلسترول خوب خون ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۸ بهمن
9 درباره شب یلدا و خوردنی‌های رنگارنگش ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر
10 تزریق فیبر بیشتر به برنامه غذایی ۱۳۹۲ شنبه ۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند...

  پسته بخورید تا قند مواد غذایی جذب شود مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد خوردن روزانه پسته مو...

  بهترین زمان مصرف کله پاچه غنی از ویتامین B۱۲ است که طرفداران بیشتری هم دارد....

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه های طب سنتی در دوران بارداری بارداری، دوران سرنوشت سازی برای جنین و مادر است و باید به اصول تغذیه‌ای و بهداشتی این دوران توجه شود.
راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره نقره یکی از فلزات گرانبها و محبوب پس از طلاست که اکثر ما زیور‌آلات، مجسمه و آینه شمعدان یا ظروفی از این جنس در خانه داریم.اشیا و ظروفی که امروزه بیش از سابق مخاطب و خواهان پیدا کرده است و به همین دلیل در هر نقره‌فروشی مدل‌های گوناگونی از ظرف و ظروف از نمکدان و کارد و چنگال گرفته یا سرویس‌های چایخوری و... پشت ویترین جلوه‌گری کرده و دل از تماشاچیان پشت ویترین می‌برند. در این نوشتار ضمن اشاره به برخی از مواردی که هنگام خرید ظروف و اشیا نقره باید مدنظر قرار داد، به ارائه برخی اطلاعات در مورد این کالا پرداخته‌ایم. اگر به این موضوع علاقه‌مندید، ادامه مطلب را بخوانید.
چطور از میوه‌های عید نگه‌داری کنیم؟ معمولا در ایام عید مردم اقدام به خرید میوه به مقدار زیاد می‌کنند و حتی میوه 13 روز عید را خریداری می‌کنند پس رعایت نکات لازم برای نگه‌داری آنها ضروری است.
پرخوری موجب درد مفاصل/کم‌خوری باعث پیری زودرس یک متخصص طب سنتی گفت: در پرخوری جذب غذا به‌درستی صورت نمی‌پذیرد و موجب ضعف معده، تنگی نفس و درد مفاصل شده،همچنین در کم‌خوری و تداوم آن، قوای بدن تحلیل رفته ضعف در بدن بروز می‌کند که سوءتغذیه یا کم‌خوری منجر به پیری زودرس می‌شود.