آیا چاقی زنان یکی از عوامل بروز ناباروری است؟


پایگاه خبری لقمه: یک متخصص زنان گفت: امروزه بسیاری از زنان درگیر اختلالات هورمونی و ناباروری هستند که با کاهش وزن، ورزش مناسب و تغذیه سالم می‌توان ناباروری ناشی از این اختلالات را درمان کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر شیرین نیرومنش در گفتگویی، اظهارداشت: طبق تحقیقات انجام شده فعالیت فیزیکی در تمام مراحل زندگی؛ از کودکی تا سالمندی در سلامتی افراد  تاثیر مثبت  دارد. 

 
وی افزود: در سنین پایین اغلب کودکانی که کم تحرک بوده و اضافه وزن دارند، بیشتر از سایر افراد در معرض آسیب و بیماری هستند. 
 
نیرومنش تصریح کرد: اضافه وزن و تجمع چربی در کودکان زمینه ساز بروز بیماری های قلبی، فشار خون، دیابت  و انواع سرطان ها در سنین بالاتر است.
 
این متخص زنان اظهار کرد: زندگی زنان به چند مرحله تقسیم می شود. دوران بلوغ و بعد از آن، دوران باروری که از حدود سن ۱۵ سالگی تا ۴۵ سالگی است و دوران یائسگی که از سن  ۴۵سال به بالا است. در تمام این ایام داشتن سبک زندگی سالم ؛ تغذیه مناسب، تحرک و فعالیت فیزیکی و خودداری از مصرف غذاهای چرب و پرکالری به سلامت فرد کمک می کند.
 
نیرومنش با بیان اینکه ناباروری عوامل بسیاری دارد گفت: یکی از علت های ناباروی در زنان، سندروم PCO یا اختلال در تخمک‌گذاری است که در زنان چاق این اختلال و ناباروری شایع‌تر است و حتی این افراد در صورت باردار شدن خطر سقط افزایش دارند.
 
وی ادامه داد: بیماری تخمدان پلی کیستیک بیماری شایع ایست که طیف وسیعی از این بیماران را زنانی که اضافه وزن دارند شامل می شود .  اختلال هورمونی و تخمک‌گذاری در این زنان بسیار زیاد است. در این بیماران سیکل ماهانه از حالت عادی خارج می شود، تخمک‌گذاری صورت نمی گیرد و تعادل هورمورن های زنانه بهم می‌خورد.  این افراد معمولا ریزش موی شدید دارند و موهای زخیمی  در صورت آنها می روید، که حتما می‌بایست با مراجعه به پزشک تحت درمان قرار بگیرند.
 
این استاد دانشگاه گفت: در کنار درمان طبی، کاهش وزن به کمک ورزش مرتب و رژیم غذایی مناسب می تواند اختلالات را درمان کنند.
 
نیرومنش اظهار کرد: دختران جوان در صورت داشتن اضافه وزن حتما می‌بایست به پزشک مراجعه کرده و با استفاده از رژیم و برنامه ورزشی به وزن ایده آل خود برسند. 
 
وی توصیه کرد: زنان می توانند با یک ساعت ورزش یا پیاده روی در روز این اختلالات هورمونی را کاهش دهند و از پوکی استخوان پیشگیری کنند.
 
نیرومنش ادامه داد: پوکی استخوان در زنان شایع تر است که روند آن از سن ۴۵ سال شروع شده و بعد از سن یائسگی به سرعت پیش می رود. اقدامات پیشگیرانه برای پوکی استخوان باید از سالها قبل انجام شود.
 
این متخصص زنان گفت: رژیم غذایی مناسب؛ مصرف کافی لبنیات و عدم مصرف فست فود و نوشابه می تواند از پوکی استخوان در سنین بالا جلوگیری کند.
 
نیرومنش همچنین افزود: امروزه تعداد قابل توجهی از زنان جوان مبتلا به این اختلالات هورمونی هستند که با ورزش و کاهش وزن می توانند این اختلالات را برطرف کنند.
 
وی تاکید کرد: ماهانه فقط یک تا دو کیلو گرم کاهش وزن مناسب است و کاهش وزن های شدید به شدت مضر است.
 
نیرومنش در آخر افزود: ناباروری در آقایان نیز در میان کسانی که اضافه وزن دارند، شایع تر است. مصرف قلیان، سیگار، کم تحرکی و اضافه وزن سبب این ناباروری ها می شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 12173 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر بازدید: 2021 ساعت: 9:49 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
2 کاهش وزن با نفس عمیق! ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
3 جزئیات نسخه جدید تفاهمنامه پزشکی خانواده/ اصلاح در پرداختی بیمه سلامت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
4 کدام چاقی نیاز به جراحی دارد؟/ درمان‌های نامتعارف چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۰ دي
5 توضیحاتی درباره پیشگیری از ابتلا به چاقی و اضافه وزن ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
6 کم کاری تیروئید چگونه سبب چاقی و اضافه وزن می‌شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
7 افزایش نرخ چاقی در کودکان و ارتباط آن با کاهش سلامت مغز ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر
8 حذف وعده های غذایی سبب کاهش طول عمر می شود ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
9 جراحی کاهش وزن ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۲ خرداد
10 دستاورد جدید محققان در کشف دارویی برای کاهش وزن ۱۴۰۱ پنج شنبه ۱۹ خرداد
11 شب یلدا فقط برای خوردن میوه و تنقلات نیست/ آداب غیرمرسوم را از شب یلدا حذف کنید ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دانش آموزان در روزهای ابری بیشتر شیر بنوشند مهناز تسلیمی، کارشناس آموزش سلامت آموزش و پرورش در...

  نقش غذاهای آماده به مصرف و سبزیجات آلوده در ابتلا به هپاتیت A یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه هپاتیت A دارای من...

  آسکورفیت بخورید! سرما نخورید! روزانه mg 5000 ویتامین C جهت پیشگیری از آنفولانزا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

40 نکته تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و عرضه غذا بنا بر اعلام متخصصان سلامت، شرط اصلی سالم زیستن برخورداری از تغذیه صحیح است و تغذیه صحیح یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه. به این معنی که به مقدار کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن در غذای روزانه استفاده کرده و این میزان نیاز نیز انواع مختلف مواد غذایی در بر گیرد.
6 راه برای لاغری بعد از باداری می‌دانیم که نورسیده حسابی وقتتان را می‌گیرد و سرتان شلوغ است. لزومی ندارد که به باشگاه بروید. فرزندتان را در کالسکه‌اش بگذارید و هر روز پیاده روی تند بکنید. هر هفته باید حداقل 150 دقیقه پیاده روی تند کرده باشید.
9 توصیه سرآشپز برای خوش‌ طعم کردن گوشت اگر می خواهید از طعم گوشتی که پخته اید لذت ببرید حتما این مطلب را بخوانید.
آشنایی با انواع گرسنگی گرسنگی احساسی است که معمولا به طور ناگهانی و به همراه ولع خوردن بروز می‌کند و البته انواع و اقسام مختلفی دارد.علاوه بر گرسنگی فیزیکی واقعی که به دلیل نیاز بدن به مواد غذایی ضروری بروز می‌کند انواع گرسنگی‌های دیگر نیز وجود دارد که بیشتر ذهنی هستند تا نیاز واقعی بدن.