توصیه‌های دارویی در ماه مبارک رمضان


تغییر تعداد دفعات و زمان مصرف دارو‌ها و نیز مصرف یکجای چند دارو در وعده‌های سحر یا افطار می‌تواند باعث کاهش اثر بخشی یا افزایش عوارض آن‌ها شود.

به گزارش لقمه، یک پزشک ضمن بیان این مطلب ابراز داشت: بیمارانی که مجبور به مصرف ۲ بار دارو در روز هستند ممکن است پس از مشورت با پزشک معالج خود بتوانند داروهای خود را در فاصله بین افطار تا سحر استفاده کنند. در بیمارانی که تعداد دفعات مصرف دارو بیشتر است، امکان دارد پزشک معالج در صورت صلاحدید با جایگزین کردن داروهای این بیماران با انواع طولانی‌تر بودن اثر دارو و با اشکال غیر خوراکی آن‌ها، امکان روزه داری را برای بیماران فراهم کنند.

پروین اسکندری اظهار داشت: از آنجا که مصرف آب و مایعات نقش بسیار مهمی در دفع دارو‌ها و متابولیت‌های ناشی از آن‌ها دارد بیماران باید در فاصله افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنند. در صورتی که لازم است دارویی با معده خالی مصرف شود بهترین زمان مصرف دارو ۱ ساعت قبل از سحری یا ۲ ساعت بعد از افطار است. بالعکس، برخی از دارو‌ها حتما باید همراه غذا خورده شوند. بهترین نوشیدنی برای مصرف دارو، یک لیوان آب معمولی است.

وی تاکید کرد: تغییر خودسرانه دوز دارو‌ها و یا قطع ناگهانی آن‌ها در بیماریهای دیابت، آسم و بیماری انسداد ریه (COPD)، صرع، بیمار‌های کلیوی، بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات انعقادی، بالا بودن چربی و فشار خون، بیماری‌های روانی و بیماری‌های غدد درون ریز بسیار خطرناک است و حتما باید با پزشک معالج در این زمینه مشورت کرد.

اسکندری گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها از جمله داروهایی هستند که حتما باید در زمان مشخص خود مصرف شوند و امکان تغییر ساعت آن‌ها وجود ندارد. اما پزشک معالج شما می‌تواند با در نظر گرفتن نوع بیماری شما آنتی‌بیوتیکی را انتخاب کند که با برنامه روزه‌داری شما تداخل پیدا نکند. بهترین کار برای روزه‌دارانی که به علت بیماری مجبور به مصرف دارو هستند ونمی‌خواهند از فیض ماه مبارک نیز محروم شوند، این است که با پزشک معالج خود مشورت کنند. وی در پایان بیان کرد: که اگر بیماران تنها چند دقیقه از وقت خود را برای مشورت با یک پزشک یا دکتر داروساز درباره قطع داروهای خود و نحوه مصرف آن‌ها در ماه مبارک رمضان بگذرانند، می‌توانند مشکلات بالقوه را درک و راه‌حل‌های احتمالی را به بحث بگذارند.


نقل از :ایلنا

کد: 1229 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲ مرداد بازدید: 3236 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 15 نکته مهم در مورد سفر در ماه رمضان ۱۴۰۳ جمعه ۲۴ اسفند
2 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 توزیع یک میلیون و ۳۰۰ هزار افطاری در رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 قیمت اقلام و خدمات در ماه رمضان و شب عید/ ضوابط فعالیت رستوران ها ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
5 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
6 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
7 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
8 مبلغ فطریه اعلامی «مراجع تقلید» در رمضان ۱۴۰۲ + اینفوگرافی ۱۴۰۲ جمعه ۱ ارديبهشت
9 بهترین نوشیدنی به وقت افطار ۱۴۰۲ جمعه ۲۵ فروردين
10 درباره ویژگی‌های زولبیا و بامیه سالم بیشتر بدانید ۱۴۰۲ شنبه ۱۹ فروردين
11 روزه‌داران مصرف شیرینی را کاهش دهند/ زولبیا بامیه ممنوع!؟ ۱۴۰۲ شنبه ۱۲ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  این ده عامل شگفت انگیز می‌توانند باعث سنگ کلیه باشند پایگاه خبری لقمه: در ده عاملی که زمینه ساز سنگ کلی...

  ۱۲ علت بروز هموروئید هموروئید بیماری شایعی است و بیش از ۵۰ درصد مردم در...

  پنیر برای دندان مفید است یا مضر؟ پنیر به دلیل برخورداری از قابلیت خنثی سازی اسید، م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جایگاه ایران در بین برترین مقاصد «سفرِ حلال» پایگاه خبری لقمه:در حالی مالزی کشوری است که تقریبا از سال ۲۰۱۵ موقعیت خود را درصدر جدول برترین مقاصد حلال برای سفر و گردشگری، حفظ کرده است، سه کشور عربستان، ترکیه و اندونزی در رقابت جدی برای رسیدن به این جایگاه قرار دارند.
این سوسیس كالباس‌های خوشمزه! همین چند سال پیش بود که انتشار گزارش اداره استاندارد تهران درباره کشف تخلفات گسترده در صنعت سوسیس و کالباس جنجال زیادی را در کشور به پا کرد و بسیاری از تولیدکنندگان فعال در این صنعت در مظان اتهام قرار گرفتند. از زمان انتشار آن گزارش تاکنون بیش از سه سال می‌گذرد. اما آیا در این مدت تحولی در کیفیت سوسیس و کالباس تولید داخل رخ داده است؟
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
«نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران پایگاه خبری لقمه: شرکت تولیدکننده‌ مواد غذایی نستله، از جمله شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی به حساب می‌آید که در سرتاسر جهان دارای شعبه است.