پاییز تمام شد، نرخ‌های خرید تضمینی کشاورزی اعلام نشد


پایگاه خبری لقمه: در حالیکه تاخیر در ابلاغ نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی به حدود ۹۰ روز می‌رسد، کشاورزان بلاتکلیف بدون هیچ برنامه‌ای از تولید و بازار، محصولات مختلف را کشت کرده‌اند و بر اساس اطلاعات به دست آمده، هنوز جلسه شورای اقتصاد برای بررسی نرخ‌ها برگزار نشده و پافشاری‌های حجتی همچنان ادامه دارد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، براساس تبصره شش قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی، دولت موظف است نرخ خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی موضوع این قانون در هر سال زراعی را پیش از شروع فصل کشت (تا پایان شهریورماه) و به گونه‌ای تعیین کند که میزان افزایش آن هیچ‌گاه از نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در همان سال کمتر نباشد.

 
حدود سه ماه از اجرای این قانون می‌گذرد و اجرای این قانون بلاتکلیف مانده و خبری از تصویب و ابلاغ نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی نیست که البته بر اساس آخرین اطلاعات و اخبار به دست آمده خبرنگار ایسنا از شورای اقتصاد طی یک ماه گذشته جلسه شورای اقتصاد برگزار نشده که این موضوع در دستور کار بررسی تصویب و ابلاغ قرار گیرد.
 
یک مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در این باره به ایسنا گفت: آقای وزیر نمی‌خواهد نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی به گونه‌ای تصویب شود که افزایشی نسبت به سال گذشته نداشته باشد یا آنکه به زیان کشاورزان تمام شود؛ بنابراین کاری کرد که نرخ‌های پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی مستقیما به شورای اقتصاد برود تا آنجا با حضور همه وزرای عضو در این باره تصمیم‌گیری شود.
 
البته پیش از این علی خان‌محمدی - مدیرعامل مجمع خبرگان کشاورزی - در این زمینه به ایسنا گفته بود که کشاورزان به دنبال افزایش قیمت محصولات خود نیستند، اما دولت براساس قانون باید نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را قبل از شروع فصل کشت یعنی تا دو هفته قبل اعلام می‌کرد تا تولیدکنندگان تکلیف خودشان را بدانند و برای آینده تولید و بازار محصول‌شان برنامه ریزی کنند.
 
به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی اگر می‌خواهد مجددا مانند امسال شاهد کاهش تولید گندم نباشد بهتر است هرچه سریع‌تر نرخ خرید تضمینی این محصول را اعلام کند و حتی اگر نمی‌خواهد افزایش قیمتی را برای آن اعمال کند می‌تواند از دیگر راهکارها بهره بگیرد.
 
پارسال هم بیش از سه ماه تاخیر در تصویب و ابلاغ نرخ‌های خرید تضمینی به وجود آمد و حتی برخی از کارشناسان علت این تاخیر را کاهش تولید و سطح زیر کشت گندم در جهت کنترل تنظیم بازار و محدودیت‌های مالی دولت در راستای خرید این محصول از کشاورزان می‌دانستند که البته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی آن را رد و اعلام کردند که دلیل تاخیر در ابلاغ نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی چانه‌زنی و پافشار حجتی برای رسیدن به نرخ‌های منطقی مورد نظر خود است.
 
حالا باید ببینیم که امسال حجتی می‌تواند حرف خود را به کرسی بنشاند و با نرخ‌های تضمینی مورد رضایت کشاورزان و کارشناسان، تاخیر در تصویب و ابلاغ آنها را به گونه‌ای جبران کند یا اینکه مانند پارسال نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی با فاصله معناداری نسبت به نرخ‌های پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی تصویب و ابلاغ می‌شود؟

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 13773 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر بازدید: 3141 ساعت: 2:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
2 پیش‌بینی تولید ۲.۷ میلیون تن برنج در سال‌جاری/ ۹۳ درصد برداشت برنج مکانیزه شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
3 ضریب تبدیل شلتوک به برنج به بیش از ۶۰ درصد رسید ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
4 امسال؛ برگزاری جشن خودکفایی با تولید ۱۵ میلیون تن گندم ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
5 گندمکاران بخوانند/ قیمت واقعی گندم اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
6 امسال نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
7 خرید تضمینی بیش از ۲۳۵ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ مرداد
8 یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان ۱۴۰۲ شنبه ۳۰ دي
9 اجرای طرح هدفمندی یارانه آرد و نان در کشور با دستاورد 27 هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۲ شنبه ۱۸ آذر
10 کشت گندم در ۱۵۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی استان قزوین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
11 مطالبات گندم کاران تا پایان مهر تسویه می‌شود ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خوراکی هایی که بوی سیر را از بین میبرند! غذاهای محتوی سیر و پیاز بی نهایت خوشمزه هستند اما ...

  خوراکی هایی که برای هوش کودکان سم هستند پدر و مادران بخصوص اگر کودکانی در سن پیش دبستانی د...

  توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید پایگاه خبری لقمه: روزه، عبادتی است که فواید روحی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یك پاتوق معروف یكی از پاتوق‌های معروف بازار، قهوه‌خانه حاج علی درویش، معروف به مبهوتیان است كه بیش از یك قرن قدمت دارد و قدیمی‌های بازار او را می‌شناسند.
عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد پایگاه خبری لقمه: ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت های اخیر معرفی کرد.
گوجه های بنفش به چه کار می‌آیند؟ دانشمندان اظهار داشتند که آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگیهای بنفش اصلاح شده ژنتیکی می تواند زمان مجاز نگهداری آن را دوبرابر کرده و آن را از 21 روز به 48 روز افزایش دهد.
انواع سبزی‌خوردن و خواص آنها تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره‌های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می‌شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می‌کرد، یک سبد پر از انواع سبزی‌های تازه بود، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.