رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی مطرح کرد:
اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران


پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی، به دنبال افزایش عملکرد گندم و کاهش اثرات تنش‌های محیطی در مزارع کشاورزی استان هستیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محسن سیلسپور در گفت‌وگو با ایسنا و به مناسبت روز ملی گندم روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ بیان کرد: ایستگاه مرکزی تحقیقات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران یکی از چهار ایستگاه تحقیقاتی مرکز است که آزمایشات مربوط به غلات، از جمله گندم و جو در آن انجام می‌شود.

وی افزود: سطح زیرکشت گندم در استان تهران حدود ۴۷ هزار هکتار است و میانگین عملکرد گندم در استان کمی بالاتر از پنج تن در هکتار برآورد می‌شود. تهران جزو استان‌هایی است که بالاترین عملکرد هکتاری گندم را در کشور دارد.
 
سیلسپور با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های تولید گندم در استان تهران بیان کرد: تنش‌های محیطی مانند خشکی، شوری، گرما و سرما از جمله عواملی هستند که موجب کاهش عملکرد محصولات زراعی می‌شوند.تحقیقات مرکز بر این محور متمرکز است که با کاهش اثرات سوء این تنش‌ها، افزایش عملکرد گندم را محقق کند.
 
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای ما در این زمینه، شناسایی ارقام گندم مقاوم به تنش‌هایی مانند خشکی و شوری است. علاوه بر آن، استفاده از ترکیباتی مانند اسیدهای آمینه و محرک‌های رشد گیاهی نیز به منظور افزایش مقاومت گیاهان در برابر شرایط نامساعد محیطی در دستور کار قرار دارد.
 
وی ادامه داد: اصلاح فرمول‌های تغذیه گیاه نیز از دیگر محورهای تحقیقاتی ماست. برای مثال، مصرف پتاسیم می‌تواند نقش مؤثری در افزایش تحمل گیاه به تنش‌های محیطی ایفا کند. با استفاده از این روش‌ها، علاوه بر افزایش عملکرد در واحد سطح، می‌توان خلا عملکرد را نیز در محصولات زراعی کاهش داد.
 
سیلسپور همچنین به اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی در سطح استان تهران اشاره کرد و گفت: در این پروژه‌ها، به جای انجام تحقیقات صرفاً در ایستگاه‌های تحقیقاتی، تحقیقات به مزارع بهره‌برداران منتقل شده و با مشارکت مستقیم کشاورزان و مروجان انجام می‌شود.
 
وی افزود: پروژه‌های PNT که با مشارکت بهره‌برداران اجرا می‌شوند، هم‌اکنون در سه شهرستان ری، پاکدشت و ورامین در حال انجام است. در هر یک از این شهرستان‌ها، سه پروژه تحقیقاتی در زمینه کاهش اثرات تنش‌های محیطی و افزایش عملکرد گندم در حال اجراست.
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران ویژگی اصلی پروژه‌های مشارکتی را درگیر کردن بهره‌برداران در فرآیند پژوهش دانست و افزود: در این روش، بهره‌بردار، محقق و مروج کشاورزی در قالب یک مثلث همکاری فعالیت می‌کنند و فرآیند ترویج و انتقال یافته‌ها به صورت همزمان با انجام تحقیقات صورت می‌گیرد.
 
سیلسپور افزود: پروژه‌های PNT از سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ آغاز شده و در مهرماه سال گذشته عملیات کشت آن‌ها انجام شده است. برداشت این پروژه‌ها در خردادماه سال جاری انجام خواهد شد و پس از تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها، نتایج طی همایش‌های تخصصی و روزهای مزرعه به بهره‌برداران منتقل می‌شود.
 
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در پایان تأکید کرد: هدف اصلی اجرای این پروژه‌ها کاهش اثرات تنش‌های محیطی و افزایش عملکرد گندم در واحد سطح است که امیدواریم با تکمیل این پروژه‌ها، گام مؤثری در راستای پایداری تولید گندم در استان تهران برداشته شود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15779 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 74 ساعت: 5:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برداشت کلزا در فارس آغاز شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
2 شایع‌ترین بیماری‌های مردان را بشناسیم ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 بازسازی بیش از ۲۰ هتل در یک سال گذشته ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 سهم دامداری های کوچک‌مقیاس از تولید گوشت قرمز کشور چقدر است؟ ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۱ بهمن
6 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 ایران در جایگاه هشتم جهانی بازار حلال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
8 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 فرسایش خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی است ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
10 دولت می‌تواند با هدایت صحیح منابع، کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کند ۱۴۰۳ چهارشنبه ۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا صورت پف می کند عوامل مختلف روحی، هورمونی، جسمانی و تغذیه ای می تو...

  غذاهایی که خاصیت ضد سرطانی دارند را بشناسید یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: سبزی ها و ...

  استفاده از ظروف یکبارمصرف شیمیایی سرطانزاست یک متخصص تغذیه گفت: در صورت استفاده از ظروف یکبار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت