طراح لوگوی پفک نمکی در گذشت+ماجرای طراحی لوگو


سرژ آواکیان هنرمند گرافیست و خالق لوگوی پفک نمکی و آدامس شیک و بسیاری دیگر از مواد غذایی مشهور از دنیا رفت.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، سرژ آواکیان (به ارمنی: Սերժ Ավագյան) (زاده ۱۳۱۷ خورشیدی در تبریز)، از اساتید صاحب‌نام و هنرمندان پیشکسوت رشته نقاشی و طراحی گرافیک ایران و پایه‌گذار زیر مجموعه‌های جدید رشتهٔ گرافیک در ایران مانند طراحی حروف گرافیک تلویزیونی و چاپ گرافیک بود که در سن ۸۳ سالگی، شامگاه ۱۸ شهریور بر اثر ایست قلبی-ریوی در تهران در گذشت.

آواکیان دانش آموختهٔ «دانشگاه هنرهای زیبای کرویدون» لندن در رشتهٔ هنرهای تجسمی و دانشگاه لندن در رشتهٔ نقاشی است. پس از بازگشت به ایران آتلیه خود را در خیابان طالقانی راه‌اندازی می‌کند و به کار گرافیک مشغول می‌شود.

ریاست گروه گرافیک دانشگاه هنر، عضویت در هیئت علمی دانشگاه هنر، شرکت در پانزده نمایشگاه داخلی و بین‌المللی، شرکت در نمایشگاه هنرهای زیبای ایلینگ لندن، شرکت در نمایشگاه بین‌المللی هنر معاصر ایران و سومین نمایشگاه دو سالانهٔ تهران از دیگر سوابق آواکیان می باشد.

ماجرای طراحی لوگوی پفک نمکی از زبان واکیان

یکی از شناخته شده‌ترین آثار سرژ آواکیان طراحی بسته‌بندی پفک نمکی است، در دهه پنجاه وقتی در گروه صنعتی مینو تصمیم به تولید پفک می‌گیرند بسته‌بندی این محصول را به سرژ سفارش می‌دهند، او می‌گوید: «تازه به ایران برگشته بودم و به عمرم پفک ندیده بودم؛ رنگ و شکل لوگو را از خود فرم پفک گرفتم. این تصاویر هستند که باید حرف بزنند. یک روز رفتم به چاپخانه‌ای که قرار بود سلفون‌ها را چاپ کنند، در جوانی چاپ سیلک را پیش آلدو صرافیان کار کرده بودم و از چاپ هم سر رشته‌ای داشتم. فهمیدم که کار پفک نمکی را می‌باید با ساده‌ترین فرم و رنگ اجرا کنم کار را با دو رنگ زرد و قرمز طراحی کردم. بعدها مینو همان طرح را ۴ رنگ یا ۵ رنگ چاپ کرد ولی از آن استقبال نشد و دوباره به همان طرح قبلی برگشتند.»

او علاوه بر پفک نمکی طراحی برای آدامس شیک و در سالهای نه چندان دور طراحی بسته‌بندی شیرهای خامه‌ای پاکتی که بارها آن‌ها را دیده‌ایم انجام داده است بدون آن که هیچ‌گاه نامش به عنوان طراح مطرح شود.

او در طراحی پوستر نیز فعالیت داشت که از جمله‌ی آثارش می‌توان به پوستر تئاتر «قلب من در كوهستان» و پوستر تئاتر «مردن چقدر دشوار است» اشاره کرد.

تحریریه پایگاه خبری لقمه درگذشت این هنرمند را به خانواده و دوستان  آن مرحوم تسلیت عرض می نماید. 

 

 بازگشت به صفحه نخست 




کد: 14100 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور بازدید: 2171 ساعت: 1:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قرص‌های لاغری موجب نابینائی می‌شود مردم به هیچ عنوان نباید از قرص‌های لاغری مجیک استف...

  دوری از اضافه وزن در رستوران از نخستین نیازهای بشری، تهیه و تدارک غذای کافی، من...

  خواص درمانی کلم بروکلی یک متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: مصرف کلم بروکلی از ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه در رژیم گرفتن شکست نخورید؟ رژیم‌هایی که کالری اندکی دارند، در کوتاه مدت باعث کاهش وزن می‌شوند؛ ولی، در طولانی مدت حفظ آن‌ها مشکل است.
نارنجی بخور، سبز نفس بکش این روزها که آسمان شهرهای بزرگ پر شده از آلاینده‌های مختلف و اطراف‌مان هم پر شده از افرادی که سیگار از دست‌شان نمی‌افتد، تنها کاری که ‌می‌توان کرد رعایت بهداشت زندگی است و تغذیه سالم تا ریه‌های‌مان از گزند این‌همه آسیب در امان باشد.
چرا شهاب حسینی و بهرام رادان و دیگر هنرمندان رستوران‌دار شده‌اند رستوران داری شغلی بسیار وسوسه انگیز است که البته هنرمندان و سلبریتی‌ها به واسطه شهرتی که دارند نیز بسیار وارد این حرفه شده‌اند و موفق و ناموفق بوده‌اند.
کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.