داروهای فشارخون باعث سرطان لب می شود


تحقیقات جدید نشان داد که یک سری از داروهای فشار خون عامل ایجاد سرطان لب می شوند.

به گزارش لقمه محققان دریافتند که داروهای فشار خون می تواند منجر به سرطان لب شود.
تحقیقات جدید حاکیست: چند نمونه از داروهای فشارخون بالا از جمله ادالات (Adalat)، نیفیدیاک (Nifediac) و کوردیپین(Cordipin)، خطر ابتلا به سرطان لب را در سفیدپوستان افزایش می دهند زیرا این داروها میزان حساسیت به اثر تخریبی نور خورشید را زیاد می کنند.

یکی از محققان گفت: ابتلا به سرطان لب حتی در بین افرادی که از این داروها استفاده می کنند بسیار کم است و این یافته های ابتدایی نباید بیماران را در ترک استفاده از آنها متقاعد کند.

دکتر گری فردمن محقق برنامه مراقبتی کایسرپرماننته در کالیفرنیای شمالی گفت: این افراد باید از دارویی استفاده کنند که بیشترین منفعت را برای آنها دارد.

واقعا باید تاکید داشته باشیم که احتمال ابتلا به این سرطان بسیار نادر است این سرطان معمولا به راحتی درمان می شود و مرگبار نیست.

فردمن گفت: استفاده از کرمهای ضدآفتاب و کلاه برای محافظت پوست در برابر نور خورشید می تواند مانع از سرطان لب شود.

لازم به ذکر است که نور آفتاب باعث سرطلان لب می شود در نتیجه استفاده از کلاه و کرم ضد آفتاب مانع از برخورد اشعه مضر نور افتاب به پوست می شود در نتیجه مانع سرطان می شود.

فردمن و همکارانش با بررسی داروهای مختلف در صدد آن بودند که ببینند کدام دارو بیشتر با ایجاد سرطان لب در ارتباط است.

محققان معمولترین داروهای فشار خون از قبیل هیدروکلروتیازید hydrochlorothiazide یک داروی ادرار آور که با عنوان HCTZ و تحت نامهای آکوازیدH Aquazide H ، هیدرودیوریل HydroDIURIL و میکروزید Microzide معروف است HCTZ ترکیب شده با تریامترین triamterene که تحت نامهای تجاری دیازید Dyazide و ماکسیزید Maxzide معروف است لیزنوپریل بازدارنده ACE که با نامهای تجاری پرینیویل Prinivil و زستریل Zestril معروف هستند نیفیدیپین بلوک کننده کانال کلسیم که با نامهای تجاریAdalat Nifediac, Cordipin, Nifedical, و Procardia معروف هستند را بررسی کردند.

محققان در این تحقیقات از اطلاعات بیماران برنامه سلامت کایزرپرمانته استفاده کردند و آنها را با اطلاعات بیش از 700 بیمار کالیفرنیای شمالی که مبتلا به سرطان لب بودند و تقریبا 23000 نفر در گروه کنترل مقایسه کردند.

آنها متوجه شدند: سفیدپوستانی که از این دارو استفاده می کردند تقریباً 4 برابر بیشتر در معرض سرطان لب سلول سنگفرشی در یک دوره 5 ساله بودند با افزایش استفاده از این داروها احتمال این خطر بیشتر می شد.

میزان ابتلا به این سرطان در حالت معمول یک نفر از هر 100000 نفر است.

محققان با مدنظر قرار دادن مصرف سیگار متوجه شدند که خطر ابتلا به سرطان لب در صورت سیگاری بودن بیشتر است.

اما یکی از داروهای فشار، آتنولول بلوک کننده بتا، beta blocker atenolol که با نام تجاری سنورمین Senormin یا تنورمین Tenormin معروف است، حساسیت نسبت به آسیب دیدگی ناشی از نور خورشید و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان لب را افزایش نمی دهد.

یافته ها در مورد لیزینوپریل lisinoprilدر مقایسه با HCTZ ، تریامترین HCTZ/ triamterene و نیفدیپینnifedipine هم نشان دهنده تاثیر ضعیف این دارو در ابتلا به این نوع سرطان بود.

بودجه این تحقیقات توسط انجمن ملی سرطان آمریکا تامین شد.


نقل از :فارس

کد: 1411 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۴ شهريور بازدید: 4266 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند...

  مواد غذایی که بدن را سم زدایی می کنند اگر می خواهید وزنتان را کاهش دهید و یا به انرژی بی...

  خطرات همزمانی مصرف غذا و دارو می‌دانستید همزمانی مصرف برخی داروها با برخی مواد غ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کالبد شکافی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مضر دنیا شاید کم‌ضررترین بخش پیتزا به‌دلیل وجود مقدار کم ویتامین C سس قرمز آن باشد.
۵ تکنیک بازاریابی ویروسی پایگاه خبری لقمه: این گزارش درصدد است که به مفهوم، نحوه عملکرد، مزایا و معایب «بازاریابی ویروسی» بپردازد.
زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.
خاصیت‌هایی كه پاستیل ندارد پاستیل از تنقلاتی است كه با شكل‌های متنوع و رنگ‌های فریبنده، بزرگ و كوچك را به خود جذب كرده و گرچه برخی انواع آن طعم خوبی ندارد، اما بافت كش‌سان منحصربه‌فرد آن در زمان جویدن چنان احساس مطلوبی در مصرف‌كننده ایجاد می‌كند كه در همه جنس‌های این محصول نظیر ژله و مارشمالو (نوعی آبنبات اسفنجی) نمی‌توان یافت و این همان عامل اصلی پرطرفدار شدن پاستیل است اما باید بدانیم این قبیل ویژگی‌ها نمی‌تواند دلیل مغذی بودن این محصول باشد.