نوشیدنی‌هایی برای آرامش در بحران کرونا


پایگاه خبری لقمه: با شیوع بیماری کووید 19، مردم یا کارمندان در معرض تماس با ارباب‌رجوع، کادر درمان بویژه در بیمارستان‌ها و... دچار چالش‌های پرشماری شدند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، چالش‌هایی که هم ابعاد جسمانی و هم ابعاد روانی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. آسیب‌های روان‌تنی، کاهش کارآمدی، استرس و... همگی از چالش‌هایی هستند که افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

 
بنا بر اعلام دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، نوشیدنی‌ها مختلفی وجود دارند که می‌توانند به کاهش آسیب‌های جسمی و روانی افراد کمک کنند. آبمیوه‌ها،‌ شربت‌ها، دمنوش‌ها،‌ شیره مغزها و دانه‌های روغنی گوناگونی وجود دارد که نحوه تهیه و مصرف آنها در پی می‌آید.
 
آبمیوه‌ها
 
آبمیوه‌هایی شامل: آب سیب، آب سیب و هویج همراه قدری از پورە آنها و آب کامل پرتقال همراه با بخش سفید آن
 
شربت‌ها
 
شربت‌هایی مثل شربت تخم بالنگو یا تخم شربتی همراه با گلاب، شربت گلاب و زعفران و شربت عسل‌آب ساده و شربت عسل‌آب نارَنجی
 
_ شربت عسل‌آب ساده: یک استکان آب حدود 150 سی‌سی را همراه با یک قاشق مرباخوری عسل می‌توانید تهیه کنید.
 
_ شربت گلاب و زعفران: شربت عسل‌آب ساده به همراه 2 تا 3 قاشق غذاخوری گلاب و حدود 15 میلی‌گرم زعفران (به اندازه‌ای که رنگ و بوی زعفران به طور ملایم محسوس باشد.) تهیه کنید.
 
_ شربت تخم بالنگو یا تخم شربتی همراه با گلاب: شربت عسل‌آب ساده + 2 تا 3 قاشق غذاخوری گلاب + 1 قاشق چایخوری تخم بالنگو را تهیه کنید و حدود 20 دقیقه پس از آمیختن، هم زده و بنوشید.
 
_ شربت عسل‌آب نارَنجی: شربت عسل‌آب ساده + 1 تا 2 قاشق غذاخوری آب نارنج تازە صاف نشده تهیه کنید.
 
شیره مغزها و دانه‌های روغنی
 
شیرە بادام به صورت تنها یا ترکیبی: 10 تا 12 عدد مغز بادام درختی شیرین را یک شب در آب بخیسانید، صبح روز بعد آنها را پوست بگیرید  و همراه با یک لیوان آب ولرم در مخلوط کن به صورت همگن درآورید و سپس یک قاشق مرباخوری عسل به آن اضافه کنید و تازه بنوشید. می‌توانید تعداد 5 تا 7 عدد مغز پسته، یا یک قاشق مرباخوری پودر نارگیل هم به این مخلوط اضافه کنید.
 
دمنوش‌ها
 
 دمنوش‌هایی مثل دمنوش بهارنارنج و گل محمدی، دمنوش گل گاوزبان و لیمو و زعفران، دمنوش برگ بادرنگبویە اصلی، دمنوش نعنا، دمنوش لیموعمانی و نعنا، دمنوش بِه و سیب، دمنوش سیب و دارچین، دمنوش هل و دارچین
 
_ روش تهیه و مصرف دمنوش برگ بادرنگبویه اصلی: نخست مطمئن شوید که برگ بادرنگبویه اصلی در دست دارید: راه تشخیص ساده، ادراک بوی لیمویی از برگ کفمال‌ شدە بادرنگبویە اصلی است. روزی دو بار، هر بار حدود 3 گرم از برگ بادرنگبویه را در قوری چینی ریخته، با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه روی بخار دم کنید. سپس تا گرم است آن را صاف کرده با کمی عسل یا نبات زرد، یک ساعت پیش از غذا یا دو ساعت پس از غذا بنوشید.
 
موارد منع و احتیاط مصرف: مصرف مداوم برگ بادرنگبویه در مبتلایان به کم کاری تیروئید مجاز شمرده نمی‌شود. همچنین در بارداری نیز به‌ خاطر اثرات منقبض کنندە رحمی و اثرات ضدتیروئیدی بر روی جنین، نباید مصرف شود.
 
_ روش تهیه و مصرف دمنوش گل گاوزبان و لیمو و زعفران: برای مقدار مصرف روزانه برای یک فرد بالغ، حدود 5 گرم گل گاوزبان به همراه یک لیموعمانی خشک خردشده و حدود 150 میلی‌گرم زعفران تهیه کنید. سپس ابتدا گل گاوزبان را در حجم حدود 250 سی‌سی آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه آرام و ملایم بجوشانید. سپس لیموعمانی خشک و خردشده به آن بیفزایید و اجازه بدهید 5 دقیقه دیگر به طور ملایم بجوشد. در آخر زعفران را بیفزایید و شعله را خاموش کنید و 10 دقیقه به حال خود بگذارید و سرانجام پس از صاف کردن، گرم بنوشید. لیمو هم دمنوش را خوشرنگ و خوشگوار می‌کند و هم برای تپش قلب اضطرابی همراه با داغی بدن و سینه و صورت سودمندتر است. افزودن مقدار اندکی عسل یا نبات به این جوشانده اشکالی ندارد ولی این شیرینی باید ملایم باشد.
 
موارد احتیاط مصرف: مصرف جوشانده گل گاوزبان در پرفشاری خون بویژه در مواردی که فشارخون بالا در افراد تنومند و پرخون رخ داده باشد، ملاحظاتی دارد و گاه می‌تواند بحران کریز (پرفشاری خون) ایجاد کند. بنابراین آن را یک داروی گیاهی ایمن برای کاهش فشار خون بالا نمی‌شناسیم.

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14111 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير بازدید: 2165 ساعت: 12:00 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
2 دمنوش‌هایی برای مقابله با کرونا ۱۴۰۱ شنبه ۱۷ دي
3 شدید شدن پیک جدید کرونا/ مردم ماسک را فراموش کردند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۴ دي
4 ابتلای ۱۶ برابری به سویه جدید در واکسن نزده ها ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۱ دي
5 آشنایی با ویروس جدید کرونا/ پیک کرونا چه زمانی آغاز می شود؟ ۱۴۰۱ شنبه ۱۰ دي
6 حماسه مهار کرونا در ایران قوی ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور
7 احیای برجام و نوزایی صنعت گردشگری ایران ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲ شهريور
8 بلیت فروشی بدون استعلام دوز یادآور/ سرفه کرونا در ورزشگاه آزادی ۱۴۰۱ شنبه ۲۹ مرداد
9 اعلام مصوبات جلسه ۴ تیر ستاد ملی مقابله با کرونا/ تزریق دوز چهارم واکسن ۱۴۰۱ شنبه ۴ تير
10 اینفوگرافیک / کدام مواد غذایی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند؟ ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۰ خرداد
11 ادامه ماسک زدن مانع بروز موج جدید کرونا ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۲ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مردم میوه و شیر را از سبد غذایی حذف نکنند معاون وزیر بهداشت از مردم خواست تا به رغم افزایش ق...

  رژیم غذایی برای رفع خستگی های همیشگی/به هنگام وارونگی و ایستایی هوا، کم خون ها در خطرند یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اهمیت رعا...

  با ماسک های خانگی بهاری زیباتر شوید این ماسک ها ویژه فصل بهار بوده و به پوست شما لطافت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افرادی که برچسب مواد غذایی را می‌خوانند، لاغرتر هستند تحقیقات نشان می دهند که خواندن برچسب مواد غذایی موجب پیشگیری از چاقی به ویژه در زنان می شود.
چرا میوه‌های امروزی عطر و طعم کمتری دارند؟ نمی‌توانیم ادعا کنیم میوه‌های درشت‌تر، ارزش تغذیه‌ای کمتری دارند...
چند توصیه‌ی سالادی برای خوش اندامی اگر سالاد از مواد مناسب تهیه شده باشد به لاغری شما کمک زیادی می‌کند اما برخی از سالادها دقیقاً برعکس عمل می‌کنند مثل سالادهای سرو شده در رستوران‌ها.
سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حداقل پنج سهم میوه و سبزیجات باید در سبد غذایی افراد قرار بگیرد چرا که این مواد غذایی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را به بدن می‌رسانند. البته هر چند وقت یک‌بار اخباری مبنی بر آلودگی سبزیجات به دلیل آبیاری با آب‌های آلوده یا کودهای غیراستاندارد مطرح می‌شود و کارشناسان از مردم می‌خواهند مثلا در تهران سبزیجات مصرف نکنند.