جزئیات سناریوی جدید تغییر قیمت آب کشاورزی/ احتمال اعلام تعرفه جدید


وزیر نیرو با اعلام اینکه سناریوی 3 ماده‌ای به منظور تغییر تعرفه‌های آب کشاورزی در اختیار ستاد هدفمندی به منظور لحاظ شدن در بسته نهایی قیمت‌ها قرار دارد، گفت: اصلاح قیمت آب در بخش کشاورزی هدفگذاری شد.

به گزارش لقمه، مجید نامجو در ارتباط با طرح 3 ماده ای وزارت نیرو در مورد تغییر تعرفه های آب کشاورزی که منجر به تهیه پیش نویس ابلاغیه تعرفه آب در بخش کشاورزی در سال 90 شد، گفت: یک سناریوی 3 بندی را تحت عنوان پرداخت یارانه آب کشاورزی مطرح کرده بودیم.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در بند اول آن اعمال قیمت تضمینی محصول و خرید آن و در بند دوم نیز پرداخت به صورت پاداش تولید بیشتر مطرح شده است، اظهار داشت: در بند سوم سناریوی وزارت نیرو نیز پرداخت مستقیم یارانه آب به کشاورز مطرح شد.

نامجو با اعلام اینکه پیگیری ها منجر به تهیه پیش نویس ابلاغیه تعرفه آب کشاورزی با لحاظ شرایط جغرافیایی، نحوه استحصال، نوع مصرف و کیفیت آب و همچنین تدوین مدل مربوط در انطباق با مفاد ماده 3 قانون شد، بیان داشت: هم اکنون 93 درصد منابع آبی موجود کشور در بخش کشاورزی به مصرف می رسد.


تدوین بسته کلی از قیمت‌ها


وی با اشاره به اینکه این بحث در زمینه اجرای فازدوم هدفمندی یارانه ها به دولت ارائه شده است، گفت: یک بخش از کار مربوط به برق و بخش دیگر نیز مربوط به آب است.

وزیر نیرو با اعلام اینکه قرار بود در فازدوم هدفمندی یارانه ها، اصلاح قیمت آب در بخش کشاورزی نیز هدفگذاری شود، ادامه داد: توسط وزارت نیرو این سناریو آماده و به ستاد هدفمندی یارانه ها ارائه شد.

نامجو خاطر نشان کرد: در این زمینه یکی دو مرتبه نیز در ستاد هدفمندی یارانه ها مباحثی مطرح شد و قرار است سخنگوی طرح تحول اقتصادی دولت در بسته کلی که برای قیمت ها تهیه می شود قیمت آب کشاورزی و تعدیلات آن را نیز ببینند و سپس برای اجرا ابلاغ شود.


روش محاسبات قیمت آب کشاورزی 

طبق محاسبات وزارت نیرو قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در شبکه های آبیاری و زهکشی مدرن کشاورزی که باید به آن دست یافت 1740ریال، در شبکه های نیمه مدرن 1000ریال و در شبکه های سنتی نیز به ازاء هر مترمکعب 500 ریال است.

همچنین در رودخانه های فاقد تاسیسات آبی که آب آنها به دریا می ریزد هزینه ها به صورت معادل 50 درصد قیمت تمام شده آب در شبکه های سنتی دنبال می شود.

در بخش مربوط به منابع آب زیرزمینی (چاه های آب کشاورزی) نیز برآوردها نشان دهنده معادل 50 درصد قیمت تمام شده آب در بخش سنتی است.


نقل از :مهر

کد: 1480 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 3554 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
3 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
4 تقدیر از ۱۰ ایده برتر در رویداد فناوری‌های نوین کاهش ضایعات کشاورزی و غذایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۷ آذر
5 شاخص‌ بهداشت آب کدام شهرها مناسب نیست؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 «آبله میمونی» همچنان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی در جهان است ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
9 ۳۶ تصفیه‌خانه جدید آب در حال ساخت است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
10 چراغ مجله «تنور» روشن شد/ رویکرد فرهنگی و اجتماعی به غذا ۱۴۰۳ شنبه ۱۹ آبان
11 سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تایید کرد ۱۴۰۳ شنبه ۱۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیتزا و ساندویچ اختلال خواب می‌آورند یک روانپزشک گفت: مصرف غذاهای محرک، فلفل‌دار، فست‌ف...

  سبوس گندم، برای سیستم گوارشی مفید است لقمه: سبوس گندم، فیبر غذایی است که در آب حل نمی شو...

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
جایگاه ایران در بین برترین مقاصد «سفرِ حلال» پایگاه خبری لقمه:در حالی مالزی کشوری است که تقریبا از سال ۲۰۱۵ موقعیت خود را درصدر جدول برترین مقاصد حلال برای سفر و گردشگری، حفظ کرده است، سه کشور عربستان، ترکیه و اندونزی در رقابت جدی برای رسیدن به این جایگاه قرار دارند.
خوراک‌هایی که انگل و باکتری دارند، کدامند؟ باکتری‌ها با تمام راه‌حل‌های ما برای از بین رفتن، مبارزه می‌کنند و همچنان نقش اصلی در بیماری و مرگ‌ومیر را دارند. تا زمانی که ندانیم، این موجودات ریز کجاها و چطور زندگی می‌کنند.
دیگرشیفت‌های 12 ساعته ترس ندارد نخوردن صبحانه و غذا، ورزش نکردن و احساس خستگی درشیف‌های کاری 12 ساعته موجب مشکلات زیادی برای بدن می‌شود و این شکل زندگی آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند. در مطالعات جدید عنوان شده است که شیفت‌های کاری 12 ساعته، حتی روی افزایش وزن نیز تاثیر دارند و فرد را به سمت چاق شدن سوق می‌دهند.