شیرمادر جلوی عفونت روده کودک را می‌گیرد


محققان با انجام تحقیقات جدید توانستند مزایای دیگر استفاده از شیر مادر را از جمله جلوگیری از بروز عفونت در روده و دستگاه گوارشی کودک کشف کنند.

به گزارش لقمه، به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، تحقیقات جدید نشان داد: مصرف شیر مادر موجب ایجاد باکتریهای سالم در مجرای روده کودک تازه متولد شده می‌شود که این باکتریها به جذب مواد مغذی و رشد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند.

محققان مرکز پزشکی دانشگاه دوک گفتند: شیر خشک چنین مزیتهایی را ندارد و نمی‌تواند از بدن در برابر انواع عفونتها و بیماریها محافظت کند.

این تیم تحقیقاتی دو سویه از باکتریهای "ای کُلای" را در نمونه هایی از شیر مادر و شیر خشک (هم شیر خشک ساخته شده از شیر و هم شیرخشک ساخته شده از پروتئین سویا) و شیر گاو رشد دادند.

سویه‌های ای کُلای اولین ساکنان ضروری روده است که برای بدن مفید هستند اما خانواده ای از این سویه ها نیز وجود دارد که موجب مسمویت غذایی می‌شود.

این باکتریها در تمام نمونه‌ها تکثیر شدند اما نحوه تکثیر آنها متفاوت بود. این باکتریها در شیر مادر به هم چسبیدند و تشکیل بیوفیلم دادند.

بیوفیلم لایه‌های نازکی از باکتری است که به صورت مانعی در برابر عفونتها و میکروارگانیسم های خطرناک عمل می کند.

نتایج این تحقیقات که در مقاله آگوست مجله Current Nutrition & Food Science به چاپ رسید و نشان داد: باکتریها در شیرخشک و شیرگاو به صورت ارگانیسمهای انفرادی تکثیر شدند و بیوفیلم تشکیل ندادند.

ویلیام پارکراستادیار جراحی در گزارش خبری دانشگاه دوک گفت: این تحقیقات اولین تحقیقاتی هستند که تاثیرات تغذیه نوزاد بر رشد باکتری‌ها را بررسی می‌کنند و نشان می‌دهند که تغذیه با شیر مادر نسبت به تغذیه با شیرخشک ارجحیت دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد که فقط شیر مادر موجب ایجاد کولونی های سالمی از بیوفیلمهای سودمند می‌شود و این یافته‌ها نشان می‌دهند که امکان ایجاد رویکردهای بالقوه برای ایجاد جایگزین‌هایی برای شیر مادر که تقریباً خواصی مشابه با شیر مادر داشته باشد (در کودکانی که نمی‌توانند از شیر مادر تغذیه کنند)، وجود دارد.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که تغذیه با شیر مادر خطر ابتلا به اسهال، آنفولانزا و عفونتهای تنفسی را کم می‌کند و از ایجاد آلرژیهای بعدی، دیابت نوع یک و اسکلروزهای چندگانه و همچنین سایر بیماریها جلوگیری می‌کند.

پارکر گفت: دانستن اینکه شیر مادر چه خاصیتهایی دارد می تواند به ایجاد شیرخشکهایی که بیشتر شبیه به کیفیت شیر مادر باشند، کمک کند.

این نوع شیرخشکها می توانند تاثیری طولانی مدت بر سلامت نوزادانی داشته باشند که به دلایل گوناگون نمی توانند از شیر مادر استفاده کنند.


نقل از :فارس

کد: 1499 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۴ شهريور بازدید: 3372 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
2 شیرمادر واکسن زده از نوزاد در مقابل کووید ۱۹ محافظت می کند ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۵ دي
3 برگزاری اولین نمایشگاه ترویج شیر مادر در یزد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۵ مرداد
4 بعد از شیرمادر بهترین جایگزین شیرنارگیل است ۱۳۹۴ شنبه ۲۱ آذر
5 از مزایای تغذیه کودک با شیر مادر چه می‌دانید؟ ۱۳۹۱ سه شنبه ۳۰ آبان
6 اهمیت تغذیه مادر در رشد کودک ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۶ شهريور
7 تأثیر شیر مادر بر رشد کودک ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۵ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم غذایی دشمن مغز را بشناسید رژیم غذایی سرشار از قند برای مغز مضر است.

  میوه هایی برای شارژ شدن انسان های خسته ممکن است در طول روز دچار خستگی شوید ولی می دانید ک...

  مواد غذایی ممنوعه برای نوزادان زیر یکسال متخصص کودکان و نوزادان گفت: عسل، نمک، سفیده تخم‌مر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تشخیص علت کمبود وزن، اولین قدم برای درمان لاغری یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه اولین گام در درمان لاغری تشخیص علت کمبود وزن است، گفت: بررسی تاریخچه پزشکی، میزان مصرف غذایی فرد، کمبودهای تغذیه‌ای و همچنین عادت غذایی اولین کاری است که باید در خصوص تعیین رژیم غذایی برای این افراد انجام شود.
کاهش چربی خون با گیاهان سطح بالای چربی یا کلسترول خون می‌تواند باعث عوارضی مانند آترواسکلروز (سفت و شکسته شدن عروق)، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، افزایش شانس ابتلا به سکته مغزی، کبد چرب و... شود.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
میگرن و دانستنی هایی درباره آن یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.