خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض


پایگاه خبری لقمه: قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به دلیل وجود امگا ۳ می‌تواند علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش داده و به دلیل وجود مس و آهن در گیاه خرفه،می تواند با کم خونی نیز مبارزه کند اما ممکن است مصرف این گیاه مضراتی برای کلیه داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، خرفه گیاهی علف مانند، یک ساله، با طعمی شیرین و ترش است. همچنین طبع این نوع گیاه در طب ایرانی سرد و خشک بوده و دارای امگا ۳ است. خرفه با داشتن مس و آهن با کم خونی مبارزه کرده و موجب تحریک تولید گلبول‌های قرمز می‌شود.
 
قرار دادن خرفه در رژیم غذایی کودکان به دلیل وجود امگا ۳ می‌تواند علائم اختلال رشد مثل اوتیسم و بیش فعالی را کاهش دهد. همچنین از سبزی خرفه برای درمان اسهال خونی، خونریزی دستگاه گوارش و حتی بواسیر در طب سنتی چینی استفاده می‌شود. به علاوه این گیاه موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت بینایی و جلوگیری از بروز آب مروارید نیز می‌شود. خرفه حاوی کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز است که با داشتن این مواد معدنی موجب التیام استخوان‌ها شده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
 

خواص خرفه برای کبد

 
یکی از خواص خرفه این است که تخم این گیاه خاصیت ضد کرم دارد و می‌تواند بیماری‌های کبد را درمان کند. متخصصان طب سنتی بر این باورند که برای تسکین مشکلات کبد می‌توان از برگ و ساقه سبزی خرفه استفاده کرد، همچنین برگ‌های گیاه برای افزایش و بهبود عملکرد کبد بسیار مفید و مؤثر هستند.
 

خواص خرفه برای قند خون

 
هنگامی که از معجزه خرفه برای سلامتی صحبت به میان می‌آید، کنترل قند خون یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد. مصرف تخم خرفه می‌تواند شاخص توده بدنی (BMI)، تری‌گلیسرید و فشار خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود ببخشد و به دلیل داشتن اسید چرب اشباع‌نشده، فلاونوئید و پلی‌ساکارید برای کنترل دیابت نوع ۲ مفید است.
 

خواص خرفه برای دیابت

 
خرفه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای دیابت است. یعنی به تنظیم قند خون افراد دیابتی و کاهش تشنگی در آن‌ها کمک می‌کند. دانه‌های خرفه برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تأثیر قوی‌تری در کاهش گلوکز ناشتا پلاسما و سطح سرمی انسولین نسبت به متفورمین دارند.
 
دانه‌های خرفه با تأثیر بر ترشح انسولین به واسطه بستن کانال‌ها و ورود کلسیم موجب کاهش سطح قند خون شده و همچنین خرفه می‌تواند به تقویت عملکرد سلول‌های بتا پانکراس، تنظیم ترشح انسولین و ممانعت از رهایی گلوکاگون اشاره کرد. بنابراین از این نوع سبزی می‌توانید در تهیه انواع سوپ و سالاد استفاده کرده و همچنین دانه و تخم خرفه برای پخت شیرینی‌های رژیمی نیز کاربرد دارد.
 

خواص خرفه در بارداری و شیردهی

 
خرفه منبع خوب مواد مغذی مختلف از جمله ویتامین A، ویتامین C، منیزیم، پتاسیم و اسید چرب امگا ۳ است که همگی به رشد جنین و حفظ سلامت مادر در دوران شیردهی کمک می‌کنند. گیاه خرفه می‌تواند به هیدراته نگه داشتن بدن مادر و بهبود کیفیت شیر کمک کند؛ اما توصیه می‌شود افراد شیرده قبل از خوردن این گیاه با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.
 

مصرف خرفه در بارداری

 
خرفه یک گیاهی است که موجب تشدید تداخل رحمی شده و از همین جهت به خانم‌های باردار توصیه می‌شود از مصرف گیاه خرفه پرهیز کنند، زیرا ممکن است موجب سقط جنین شود.
 
یکی از خواص خرفه کم کردن مدت زمان و مقدار خون‌ریزی رحم است، این گیاه به دلیل اینکه می‌تواند از خون‌ریزی رحم جلوگیری کند از دانه‌های آن می‌توان در مدت قاعدگی برای جلوگیری از خون‌ریزی شدید استفاده کرد.
 
 

کاهش خطر ابتلاء به سرطان با خرفه

 
بسیاری از ترکیبات موجود در خرفه دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند به جلوگیری یا به تأخیر انداختن آسیب سلولی در بدن کمک کنند؛ در نتیجه، بسیاری از کارشناسان مصرف غذاهای حاوی آن‌ها را برای کمک به مبارزه با بیماری‌ها پیشنهاد می‌کنند.
 
خرفه در مقایسه با اسفناج ویتامین E، ویتامین C، ویتامین A بیشتری داشته و این مواد مغذی موجود در گیاه به پیشگیری و مبارزه با بیماری سرطان کمک می‌کند. همچنین پلی‌ساکاریدها، ترکیبات فنولیک و آلکالوئیدهای شناسایی‌شده در این گیاه از خاصیت ضد سرطانی برخوردار هستند، با این حال افراد قبل از مصرف خرفه به عنوان یک عامل ضد سرطان با پزشک متخصص یا کارشناس طب ایرانی مشورت کنند.
 

محافظت از سلامت چشم

 
خرفه منبع خوب ویتامین A است که در سلامت چشم و بینایی نقش حیاتی دارد. دریافت ویتامین A کافی می‌تواند خطر ماکولا (شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن) در افراد میانسال را ۲۵ درصد کاهش دهد.
 
کمبود ویتامین A نادر بوده اما بعضی از افراد ممکن است بیشتر از دیگران در معرض خطر کمبود این ویتامین باشند، به طور تقریبی ۲۵ درصد کودکان مبتلا به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو (بیماری‌های التهابی روده یا IBD) کمبود ویتامین A دارند و همچنین بزرگسالان مبتلا به IBD امکان مواجهه با این مشکل را دارند.
 

عوارض خرفه

 
مشکلی که ممکن است در حین مصرف خرفه با آن مواجه شد، افزایش خطر ابتلاء به سنگ کلیه است. درون این گیاه مقدار زیادی اگزالات (نوعی مولکول است که به طور طبیعی در گیاهان و انسان وجود دارد) است و اگزالات ماده طبیعی در بسیاری از غذاها مانند چغندر، انواع توت، مغزها، قهوه، پرتقال و اسفناج است. همچنین بدن آن را به عنوان یک ماده زائد تولید می‌کند و دریافت اگزالات زیادتر از حد مجاز برای کسانی که سابقه ابتلاء به سنگ کلیه دارند، ضرر داشته و توصیه می‌شود از غذاهای سرشار از اگزالات در حد کم استفاده کنند.
 
گیاه خرفه سرشار از مواد مغذی مختلف بوده و به پیشگیری از بیماری‌ها و بهبود سلامت کلی بدن کمک می‌کند. اگر تصمیم دارید این گیاه را در رژیم غذایی خود قرار دهید، با متخصص تغذیه مشورت کنید. همچنین می‌توانید این گیاه را داخل خورشت، سوپ، آش و ماست ریخته یا از آن برای تهیه سالاد و دم‌نوش استفاده کنید. 
 
 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15764 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند بازدید: 386 ساعت: 5:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 در تابستان، شربت خیار بنوشید ۱۳۹۲ شنبه ۲ شهريور
2 مزاج پاییز و زمستان و تدابیر آن ۱۳۹۱ چهارشنبه ۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی نباید از شربت معده استفاده کنند؟ یک فوق تخصص گوارش و کبد تاکید کرد: افرادی که دچار ...

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

  اپیدمی آنفلوانزا تا سه هفته ادامه دارد/ رعایت بهداشت فردی و عمومی پایگاه خبری لقمه: تعداد مرگ و میر ناشی از آنفلوانز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا غذاها سرطان‌زا می‌شوند؟ متخصصان سلامت در آمریکا معتقدند که افزایش مقدار ماده شیمیایی آکریلامید در محیط زندگی موجب بروز سرطان در حیوانات می‌شود و در انسان نیز می‌تواند اثرات منفی مشابه داشته باشد.
سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ یک پژوهشگر حوزه تغذیه می‌گوید: نان مصرفی مردم باید سالم باشد؛ یعنی حاوی آرد کامل باشد. وگرنه منجر به بروز بیماری‌ها و عارضه‌های مختلف مثل چاقی، دیابت، فشارخون بالا، کم‌خونی و حتی برخی سرطان‌ها مثل سرطان‌های دستگاه گوارش می‌شود. و در ایران خیلی از نانوایی‌های سنتی نان کامل نمی‌پزند.
این مرغ عزیز را چگونه بخوریم؟ همیشه کارشناسان و متخصصان علوم غذایی، مرغ و ماهی را بهترین جایگزین گوشت قرمز معرفی می‌کنند و ورود آن به برنامه غذایی خانواده را عادت مناسبی می‌دانند، اما موضوعی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نوع طبخ مرغ است که در عین تنوع بخشیدن به طعم، می‌تواند آن را سالم یا ناسالم کند‌.
رستوران دشمنان آمریكا در ایالات متحده هیچ چیز انحصاری نیست و انگار قرار هم نبوده كه باشد. این موضوع استثنایی هم ندارد، از قدرت و اقتصاد و این‌جور چیزها گرفته تا...