بازگشت یک بیماری مسری به ایران


پایگاه خبری لقمه: سرخک به عنوان یک بیماری مسری و خطرناک شناخته می شود که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده این بیماری را در سراسر دنیا، کنترل و ریشه کن کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دو سال پیش بود که نامه قدردانی سازمان جهانی بهداشت به وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران بابت ریشه کنی سرخک در کشورمان، در صدر اخبار حوزه سلامت قرار گرفت.

 
این موفقیت در شرایطی برای کشور ما حاصل شد که هنوز بسیاری از کشورهای اروپایی، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت در خصوص ریشه کنی سرخک و سرخجه را دریافت نکرده‌اند.
 
اما، حالا بعد از گذشته دو سال از چنین خبر خوشایندی برای نظام سلامت کشور، گزارش‌هایی از بازگشت این بیماری مسری داریم؛ به طوری که فروردین ۱۴۰۴، خبر ۷۰ مورد ابتلاء به سرخک در هرمزگان اعلام شد و در روزهای گذشته نیز سه مورد ابتلاء در یزد تأیید شده است.
 
در استان هرمزگان، ۲۸۳ مورد بیمار مشکوک به سرخک شناسایی شده بود که از این تعداد، ۷۰ مورد به طور قطعی به بیماری سرخک مبتلا بوده‌اند. این موارد در شهرستان‌های بندرعباس، جاسک، قشم، میناب، بشاگرد، بندرخمیر و رودان گزارش شده است. بیشترین مبتلایان از جمعیت حاشیه‌نشین و افرادی هستند که فاقد سابقه واکسیناسیون بوده‌اند. تنها دو کودک با سابقه دریافت واکسن ضد سرخک به این بیماری مبتلا شده‌اند.
 
در همین حال، مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد، عنوان داشته است که در روزهای اخیر افرادی با علائم سرخک به واحدهای درمانی و بهداشتی استان مراجعه کرده بودند که بعد از شناسایی اولیه، نمونه خون آنها اخذ و به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد.
 
وی افزود: بر اساس آزمایشگاه‌های انجام شده، ابتلای سه مورد یاد شده در استان قطعی است و مبتلایان هم ایرانی و هم اتباع غیر ایرانی هستند.
 
هر بیمار مبتلا به سرخک می‌تواند موجب ابتلای ۸ تا ۱۰ نفر دیگر شود. بنابراین، واکسیناسیون مهم‌ترین سد حفاظتی در برابر این بیماری است و باید پوشش واکسیناسیون در سطح بالایی باقی بماند تا از شیوع و گردش ویروس جلوگیری شود.
 
این در حالی است که قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، دی ماه ۱۴۰۳ عنوان کرده بود که دانشگاه علوم پزشکی چابهار، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را با هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال در دست اقدام دارد.
 
از سوی دیگر، موارد ابتلاء به سرخک در کشور همسایه افغانستان رو به افزایش گزارش شده است که می‌تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور ما باشد. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15777 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 307 ساعت: 7:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معجزه‌ای به‌ نام خاکشی‌ درمانی ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف آب همراه با غذا موجب بروز یبوست می‌شود سیدعلی ابوالحبیب متخصص داخلی اظهار داشت: یکی از عل...

  رفع کم خونی و یبوست با آلو پایگاه خبری لقمه: در بین میوه‌های فصل تابستان، آلو...

  چگونه کودک را به خوردن میوه و سبزی ترغیب کنیم؟ تغذیه ناسالم دلیل اصلی افزایش هزینه‌های سلامت در ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

کدام مواد غذایی ایرانی اش، بهتره؟ سال‌های زیادی است كه این عقیده در ذهن ایرانی‌ها جا افتاده که «جنس خارجی بهتر از جنس ایرانی است!» البته این موضوع فقط درمورد لباس، لوازم خانگی و... مطرح نیست و بسیاری معتقدند مواد غذایی خارجی نیز نسبت به مشابه ایرانی برتری دارند.
مونسان: نوروز آغازی برای بازیابی هویت سیاسی و اتحاد مردم منطقه علی اصغر مونسان گفت: نوروز یکی از کهن ترین آیین های بشری است که هیچ آیینی و هیچ اهریمنی نتوانسته آن را نابود یا کم رنگ سازد. آیینی که دین مبین اسلام هم از در همزیستی و همدلی با آن برآمد و گره ای مبنایی و مستحکم میان آنها زده شد.
اگر هنوز از چاقی شکمی رنج می برید... اغلب افرادی که به انواع رژیم های غذایی برای کاهش وزن رو آورده اند، اذعان دارند که حذف چربی شکم بسیار دشوار است.
اگر زیاد عرق می کنید، بخوانید برخی از مواد غذایی مانند سیر و پیاز می تواند روی بوی بد عرق تاثیرگذار باشد و موجب افزایش و تغییر در بوی آن شود.