بازگشت یک بیماری مسری به ایران


پایگاه خبری لقمه: سرخک به عنوان یک بیماری مسری و خطرناک شناخته می شود که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرده این بیماری را در سراسر دنیا، کنترل و ریشه کن کند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، دو سال پیش بود که نامه قدردانی سازمان جهانی بهداشت به وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران بابت ریشه کنی سرخک در کشورمان، در صدر اخبار حوزه سلامت قرار گرفت.

 
این موفقیت در شرایطی برای کشور ما حاصل شد که هنوز بسیاری از کشورهای اروپایی، تاییدیه سازمان جهانی بهداشت در خصوص ریشه کنی سرخک و سرخجه را دریافت نکرده‌اند.
 
اما، حالا بعد از گذشته دو سال از چنین خبر خوشایندی برای نظام سلامت کشور، گزارش‌هایی از بازگشت این بیماری مسری داریم؛ به طوری که فروردین ۱۴۰۴، خبر ۷۰ مورد ابتلاء به سرخک در هرمزگان اعلام شد و در روزهای گذشته نیز سه مورد ابتلاء در یزد تأیید شده است.
 
در استان هرمزگان، ۲۸۳ مورد بیمار مشکوک به سرخک شناسایی شده بود که از این تعداد، ۷۰ مورد به طور قطعی به بیماری سرخک مبتلا بوده‌اند. این موارد در شهرستان‌های بندرعباس، جاسک، قشم، میناب، بشاگرد، بندرخمیر و رودان گزارش شده است. بیشترین مبتلایان از جمعیت حاشیه‌نشین و افرادی هستند که فاقد سابقه واکسیناسیون بوده‌اند. تنها دو کودک با سابقه دریافت واکسن ضد سرخک به این بیماری مبتلا شده‌اند.
 
در همین حال، مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد، عنوان داشته است که در روزهای اخیر افرادی با علائم سرخک به واحدهای درمانی و بهداشتی استان مراجعه کرده بودند که بعد از شناسایی اولیه، نمونه خون آنها اخذ و به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد.
 
وی افزود: بر اساس آزمایشگاه‌های انجام شده، ابتلای سه مورد یاد شده در استان قطعی است و مبتلایان هم ایرانی و هم اتباع غیر ایرانی هستند.
 
هر بیمار مبتلا به سرخک می‌تواند موجب ابتلای ۸ تا ۱۰ نفر دیگر شود. بنابراین، واکسیناسیون مهم‌ترین سد حفاظتی در برابر این بیماری است و باید پوشش واکسیناسیون در سطح بالایی باقی بماند تا از شیوع و گردش ویروس جلوگیری شود.
 
این در حالی است که قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، دی ماه ۱۴۰۳ عنوان کرده بود که دانشگاه علوم پزشکی چابهار، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را با هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال در دست اقدام دارد.
 
از سوی دیگر، موارد ابتلاء به سرخک در کشور همسایه افغانستان رو به افزایش گزارش شده است که می‌تواند زنگ خطری برای نظام سلامت کشور ما باشد. 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 15777 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 64 ساعت: 7:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 معجزه‌ای به‌ نام خاکشی‌ درمانی ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۱ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آشنایی با عوامل اصلی که مانع کاهش وزن می‌شوند لقمه: آیا شما هم از آن دسته افرادی هستید که با وجو...

  توصیه های طب سنتی برای فصل بهار به توصیه متخصصان طب سنتی، در فصل بهار از خوردن غذا...

  روش‌های دور زدن حس «گرسنگی» برای رژیم و لاغری و کم کردن اشتها، حرف های زیادی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توجه ویژه به بخش كشاورزی و امنیت غذایی در دولت آینده ضروری است پایگاه خبری لقمه: دكتر حامد نجفی معتقد است توجه ویژه دولت آینده به بخش كشاورزی و امنیت غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
شکم شما به 9 دلیل بزرگ می شود از منظر محققان هلندی كسانی كه شكمی چاق دارند، فشار خون‌شان هم بالاتر است و بیشتر به مشكلات كلیوی دچار می‌شوند.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
ماهیان دریایی سالم‌ترند یا پرورشی؟! در جهان استقبال از مصرف ماهی پرورشی به دلیل اطمینان از رعایت اصول فنی و بهداشتی و سیستم‌های تحت کنترل انسانی بیشتر از ماهیان دریایی شده است چون با رشد اقتصادی کشورها و صنعتی شدن و آلودگی آب‌ها، امکان وجود فلزات سنگین و سموم بالاخص جیوه در گوشت ماهیان بالاتر رفته لذا گرایش مصرف‌کنندگان به ماهیان پرورشی است.