عوامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار از نظر عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران


پایگاه خبری لقمه: عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، عواملی که در ماه‌های اخیر موجب بالا رفتن قیمت حبوبات در بازار شده را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، ناصر مرادی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به مهمترین دلایل افزایش قیمت حبوباب، افزایش قیمت ارز را یکی از مهمترین این عوامل دانست و اظهار کرد: بخش قابل توجهی از اقلام حبوبات مورد نیاز کشور ما وارداتی و نیازمند تامین ارز است و افزایش قیمت ارز باعث شده قیمت حبوبات نیز بالا برود.

 
وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۱۴۰۲ ارزی که برای واردات حبوبات اختصاص می‌یافت، ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بود، اما از سال ۱۴۰۳ ارز در نظر گرفته شده برای واردات حبوبات به ارز نیمایی تغییر یافت که قیمت ارز نیمایی در ابتدای امر ۴۲ تا ۴۳ هزار تومان بود و به تدریج افزایش یافت.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه ادامه داد: باز هم تغییراتی در قانون ایجاد و مقرر شد ارز مورد نیاز برای واردات حبوبات از ارز توافقی تامین شود که قیمت ارز توافقی نیز در ابتدای امر ۵۵ هزار تومان بود، اما اکنون به حدود ۷۰ هزار تومان رسیده است.
 
به گفته مرادی، در شرایطی که ارز اختصاصی به واردات حبوبات از سال ۱۴۰۲ تاکنون از ۲۸ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان رسیده، نمی‌توان انتظار داشت قیمت حبوبات ثابت بماند.
 
نایب رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه همین ارز مورد نیاز برای واردات حبوبات نیز به سختی تامین می‌شود و این امر روند واردات حبوبات را کند می‌کند، اضافه کرد: واردکنندگان ۷۰ تا ۸۰ روز برای دریافت ارز توافقی در صف می‌مانند.
 

نمی‌توان انتظار داشت محصولات کشاورزی از تورم جا بماند

 
مرادی عامل مهم دیگر که بر قیمت حبوبات اثرگذار است را نرخ تورم دانست و اظهار کرد: وقتی قیمت همه کالاها و خدمات متناسب با نرخ تورم بالا می‌رود، طبیعتا محصولات کشاورزی نیز افزایش قیمت خواهند داشت.
 
وی گفت: کشاورزان متناسب با افزایش تورم، افزایش دستمزد و... با افزایش هزینه تولید محصول مواجه هستند و نمی‌توان انتظار داشت محصول تولیدی خود را که چندین ماه برای آن زحمت کشیده‌اند با قیمت پایین عرضه کنند.
 
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه، وقتی قیمت یک محصول برای کشاورز صرفه اقتصادی نداشته باشد، کشاورز دیگری رقبتی برای تولید آن محصول نخواهد داشت.
 

سهمیه‌بندی واردات حبوبات برداشته شود

 
مرادی به عامل دیگر اثرگذار بر افزایش قیمت حبوبات نیز اشاره کرد و ادامه داد: از سال ۱۴۰۳ وزارت جهاد کشاورزی واردات حبوبات را سهمیه‌بندی کرد و شرکت‌های واردکننده برای هر فصل سهمیه واردات مشخصی دارند.
 
وی معتقد است، این امر باعث شده میزان عرضه حبوبات نسبت به سنوات گذشته کاهش یابد و متناسب با تقاضای موجود برای آن نباشد که همین امر هم بر افزایش قیمت حبوبات بی‌تاثیر نیست.
 
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با تاکید بر لزوم برداشته شدن این سهمیه‌بندی، اظهار کرد: اگر این محدودیت وجود نداشته باشد، واردکنندگان می‌توانند بازار را اشباع کنند و تا حدودی قیمت‌ها تعدیل می‌شود.
 

عمده حبوبات صادر نمی‌شود

 
مرادی با رد تاثیر صادرات بر افزایش قیمت حبوبات، اظهار کرد: بجز نخود آبگوشتی که آن هم با مازاد تولید آن مواجهیم، بخش عمده حبوبات اصلا صادر نمی‌شود که صادرات عامل افزایش قیمت آنها باشد.
 
وی با بیان اینکه نخود آبگوشتی محصول عمده‌ای است که صادر می‌شود، خاطرنشان کرد: برای این محصول نیز با توجه به مازاد تولید چاره‌ای جز صادرات نداریم. در برخی سال‌ها که صادرات نداشتیم دولت ناگزیر شد برای حمایت از کشاورزان خرید تضمینی نخود انجام دهد.
 
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه نباید تا محصولی گران می‌شود انگشت اتهام را به سمت صادرات بگیریم، تاکید کرد: صادرات موتور محرک تولید است و اگر صادرات نباشد بسیاری از کشاورزان انگیزه‌ای برای کشت محصولی مانند نخود نخواهند داشت.
 
مرادی از اهمیت ترویج کشت محصولی مانند نخود که بسیار کم آب‌بَر است در شرایط کنونی خشکسالی کشور یاد کرد و ادامه داد: باید به سمت چنین کشت‌هایی برویم و در ازاء صادرات این محصولات، محصولات آب‌بَر را وارد کنیم.



کد: 15836 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت بازدید: 53 ساعت: 4:44 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ثبت‌سفارش جدید چای و حبوبات از ۷ تیر آغاز می شود ۱۴۰۴ سه شنبه ۴ تير
2 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
3 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
4 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
6 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
7 افزایش ۳۰ درصدی قیمت حبوبات با حذف ارز ترجیحی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 دلیل کمبود لوبیا سفید و دپوی 5 هزار تنی حبوبات در گمرک ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
9 مصرف حبوبات ایرانی ها در یک سال چقدر است/عدس و نخود در صدر واردات ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
10 قیمت حبوبات از مرغ پیشی گرفت! ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۴ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  قارچ را داغ داغ بخورید! مهم نیست کدام نوع آن را انتخاب می‌کنید؛ صدفی یا مع...

  کاهش وزن هنگام شیردهی پایگاه خبری لقمه: شیردهی نیاز به دریافت غذای اضافی...

  تاثیر قهوه بر اشتها مطالعات نشان می‌دهد قهوه تاثیرات مثبت زیادی بر روی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نکاتی درباره‌ی غذاهای مانده غذای مانده ارزش غذایی کمتری دارد. به همین دلیل لازم است تا جای ممکن غذای هر روز در همان روز پخته و تازه مصرف شود.
میوه؛ سؤالات و نگرانی‌ها در موقع خرید میوه‌ها، فقط نگاهی بیندازید به این همه رنگ زیبا که همانند رنگین کمان می‌مانند، در حالی که هر رنگ حاوی مواد مغذی است که سلامت بدن را تأمین می‌کنند.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
11 دلیل رایج دل‌درد دل‌درد و دل‌پیچه از آن دست مشکلاتی هستند که زندگی را برای هر انسانی تیره‌وتار می‌کند. برای برطرف‌کردن و درمان این مشکل در گام اول باید دلیل اصلی آن مشخص شود.