آغاز غذای کمکی به شیر خواران پایان 4 ماهگی


شیر خوار در پایان ماه 4 و 5 ماه باید در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی بهره ببرد.

به گزارش لقمه دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگویی گفت: شیر مادر اولین و بهترین غذا برای شیر خوار محسوب می شود و شیر مادر تا 2 سالگی و 24 ماه ادامه پیدا می کند.

کیمیاگر ادامه داد: شروع غذا دادن به شیرخوار باید از پایان ماه 4 و یا پایان ماه 5 ضرورت دارد معمولأ متخصصین در بین ماه های 4 و 5 اختلاف نظر دارند و در ایران پایان ماه پنجم را شروع غذا دادن به کودک می دانند.

وی افزود: باید چند اصل را در مورد غذا دادن به کودک رعایت کرد اولین اصل این است که غذاها را باید تک تک به کودک داد تا کودک به آن غذا عادت کرده و اگر متوجه شدیم که نسبت به آن ماده غذایی حساسیت نداشته باشد غذای بعدی را شروع می کنیم.

کیمیاگر تشریح کرد: ترتیب غذا دادن به کودک به نحوی است که باید ابتدا از گروه غلات استفاده کرد که بهترین آن برنج و گندم است و بعد از آن گروه میوه ها است و آب میوه ها که بهترین آن آب لیمو شیرین است و بعد از آن هم آب انگور، پرتقال و سیب و بعد از آن گروه سبزیجات است که از این گروه سیب زمینی و هویچ بهترین است و بعد از آن گروه گوشت ها که گوشت مرغ و گوشت سفید است.

گوشت مرغ هم باید ابتدا در سوپ گذاشت و در آورد تا ابتدا کودک به آن عادت کرده و اگر حساسیت نداشت 3 و 4 روز بعد مرغ را به آن ها داده شود.

وی اظهار داشت: بعد از ماه های 8 و 9 ماهگی می توان تخم مرغ و ماست هم داد و بعد کم کم می توان غذاهای مختلف را وارد چرخه غذایی کودک کرد ولی همه ی این غذاها باید در کنار شیر مادر باشد.

وی تصریح کرد: آخرین گروه مواد غذایی گوشت قرمز است که باید در برنامه غذایی کودک گنجانده شود به کودک نباید تا 2 سالگی گیلاس، آلبالو داده شود.

کیمیا گر توصیه کرد: حتما باید مادران در نوع و دادن غذای کمکی به 2 نکته توجه داشته باشد که اول غذاها را تک تک به کودک دهند تا کودک ابتدا در مورد غذا تحمل را برای آن نوع غذا داشته باشد و دوم اینکه هدف از دادن غذا به کودک آموزش عملی به شیر خوار و اینکه غذاها را از هم تشخیص بدهد.


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 1638 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ جمعه ۲۴ شهريور بازدید: 22348 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
3 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
8 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
9 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


پروانه

بله راست می گه داشتم به سایت های دیگه نگاه میکردم کیمیاگر راست میگه من از این دکتر خیلی خوشم اومد اگه هر کی این سایت رو باز کنه حتما ممنون می شه باتشکر از دکتر عزید اقای کیمیاگر

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  راهکارهای تغذیه ای کنترل چربی خون پایگاه خبری لقمه: حمید حاجی فرجی ضمن تشریح دلایل ا...

  ۹ علت خون ریزی لثه را بشناسید افرادی که از نخ دندان استفاده می کنند، گاهی دچار خ...

  هر یك كیلوگرم اضافه وزن، 5 درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد معاون فدراسیون بین المللی دیابت با اشاره به اینكه ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چهار توصیه برای مصرف بی ضرر پیتزا شهروندان آمریکایی مانند سایر مردم دنیا سالانه بیش از 3 میلیارد پیتزا را از 60 هزار رستوران می خرند.
تغذیه زنان از کودکی تا سالمندی نسل های گذشته عادات غذایی خود را عیناً به نسل های فعلی منتقل می کنند و همان طور که پیش از این هم به آن اشاره شد عادات غذایی درست یا غلط در آغازین سال های زندگی، در دوران نوپایی و کودکی شکل می گیرد، در این دوران عدم برخورداری دختران از تغذیه مناسب، متعادل و متنوع آنها را به سمت سوءتغذیه سوق می دهد و بارزترین آثار عدم دسترسی آنها به ریزمغزهای گوناگون را می توان در بیماری های جسمی دوره های مختلف زندگیشان مشاهده کرد.
اولین دایناسور‌ها چه چیز‌هایی می‌خوردند؟ پایگاه خبری لقمه: پژوهشگران دانشگاه «بریستول» انگلیس در مطالعه اخیرشان کشف کردند اولین دایناسور‌ها تمایل داشتند چه چیز‌هایی بخورند.
رژیم غذایی ویژه دوران بارداری شرایط بدنی و وضعیت تغذیه ای مادر در دوران قبل و در حین بارداری می تواند بسیار مهم باشد و در انتها به یک بارداری خوب منجر شود، که یکی از تصمیم های صحیح این است که خانم ها در قبل از بارداری وضعیت بدنی خود را اصلاح کنند.