غذاهای نشاط آور تابستان كدامند؟




لقمه: هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن در مورد "سالم ترین غذاهای جهان" وجود ندارد. این فصل با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پربركت می‌شود.

به سختی می‌توان زمانی لذت بخش تر از تابستان را برای خوردن پیدا كرد ! این فصل-كه به انقلاب تابستانی معروف است و خورشید در شمالی ترین وضعیت خود نسبت به زمین قرار دارد و روزها در آن در بلندترین حالت خود هستند –با انواع مختلف و رنگارنگی از غذاهای فصلی پربركت می‌شود. میوه ها و سبزیجات از هر رنگی كه تصورش را بكنید در تابستان یافت می‌شوند. گاهی اوقات كشتزارها و باغ‌ها سرشار از مواد غذایی هستند .برنامه غذایی ما باید بر اساس سلیقه خودمان باشد و بشقاب هایمان را باید با انواع میوه ها و سبزیجات رنگارنگ، زیبا و پر زرق و برق كنیم .

هیچ زمانی را بهتر از تابستان نمی توان یافت كه بتوان پالت رنگی از انواع غذاهای رنگارنگ به نمایش گذاشت. قرمزی گوجه فرنگی های مینیاتوری ،‌زردی خورشید مانند نارنج های تابستانی و انواع مختلف رنگ سبز ،‌از سبز تیره خیار تا رنگ سبز روشن نخود فرنگی ،‌همگی در تابستان به معرض نمایش در می‌آیند.

وقتی به تابستان فكر می‌كنیم ، ناخودآگاه گرما به ذهنمان می‌آید .در دستور سنتی چینی ، تابستان ، فصل عنصر آتش است، گرمایی افزون شونده كه به سمت بیرون حركت می‌كند، رشد می‌كند و با روشنی و جنب و جوش مشخص می‌شود .این انرژی داغ به خنك شدن احتیاج دارد و در تابستان غذاهای خنك كننده باید در رأس برنامه های غذایی ما باشند . سالادها (هم میوه و هم سبزیجات )در این فصل حس خوبی به انسان می‌دهند و با سبزیجاتی چون خیار برای فرونشاندن گرمای تابستان بسیار مناسب هستند. میوه های خنكی چون هندوانه با آب فراوانی كه درون خود دارند ،‌به بدن ما كمك می‌كنند كه در دمای بالا هم رطوبت خود را حفظ كند. سوپ های خنك و مخلوطی از آب میوه‌ها نیز برای این فصل بسیار مناسب است .اضافه كردن تكه های ماهی یا سویا به این سالاد تابستانی خنك ، كمك زیادی به حفظ ذخیره پروتئین بدن در طول روزهای پر فعالیت تابستان می‌كند.

در هر هفته باید تعدادی از غذاهایی كه گرمای بدن را كنترل می‌كنند ، در نظر گرفته شود. فلفل های تازه ( مثل فلفل قرمز ) همانند زنجبیل تازه و ریشه ترب كوهی در این فصل فراوان هستند. با قرار دادن تعدادی از این چاشنی های تند و تیز ، می‌توان عنصر حرارت بدن را در این فصلِ داغ حفظ كرد .

گرمای تابستان، تقریباً مخالف سكون و رخوت است. تابستان زمان غذاهای سنگین نیست. مصرف گوشت، مصرف شیر كامل و لبنیات ، مصرف تخم مرغ و غذاهای سرخ شده در این زمان منطقی به نظر نمی آید. غذاهای سبك تر،كلیدی هستند به خصوص سبزیجات برگدار، میوه ها و ماهی كباب شده است.‌

ما باید چای های نعنایی. را نیز فراموش نكنیم . همچنین برگ های تازه این را می‌توان به عنوان افزودنی های جالبی برای سالادها و سوپ ها در استفاده كرد.
هیچ زمانی بهتر از تابستان برای به وجد آمدن در مورد " سالم ترین غذاهای جهان " وجود ندارد. حالا زمان مناسبی برای شروع حركت به سوی غذاهای تازه، با تأكید بر سبزیجات و مواد مغذی حیرت آور آنها است.




س.س

نقل از :سلامت نیوز

کد: 1657 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۶ شهريور بازدید: 7275 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
2 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
3 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
4 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
5 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
6 مقابله با عفونت ریه با این سبزیجات ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ شهريور
7 اعلام قیمت جدید انواع میوه و سبزیجات در بازار ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۷ تير
8 شماره ای برای گزارش گران فروشی میوه ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۵ اسفند
9 اینفوگرافیک/ آسنایی با ۸ ماده غذایی ضد سرطان ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۴ بهمن
10 فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد
11 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  باز هم معجزه ماست روزانه چقدر ماست می خورید؟

  زیاد کباب زغالی نخورید پایگاه خبری لقمه: نتایج پژوهش های محققان دانشگاه آ...

  موادغذایی جایگزین ماهی در تامین امگا۳ ماهی یک منبع سرشار از امگا۳ و اسیدهای چرب اشباع نش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پیشنهادهای کم‌حجم و پرکالری برای لاغرها متاسفانه برخی از افراد برای افزایش وزن غذاهای پرکالری، چرب ولی بدون ارزش تغذیه‌ای مصرف می‌کنند ولی بعد از مدتی که به وزن دلخواه رسیدند، دچار مشکلات فراوانی می‌شوند.
بیماران کرونایی این غذاها را نخورند پایگاه خبری لقمه: براساس یافته جدید تحقیقاتی؛ کروناویروس به تارهای صوتی آسیب می‌رساند.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.