فواید رژیم غذایی گیاهی در پیشگیری از سرطان‌ها


پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدید نشان می دهد زنانی که پس از یائسگی از یک رژیم غذایی گیاهی سالم پیروی می کنند، با خطر کمتر ابتلا به سرطان سینه روبرو هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مدیسن نت نوشت: پس از تحت نظر قرار گرفتن بیش از ۶۵ هزار زن به مدت دو دهه، محققان دریافتند افرادی که رژیم غذایی سالم و عمدتاً گیاهی مصرف می‌کنند، خطر ابتلاء به هر نوع سرطان سینه در آنها به طور متوسط ۱۴ درصد کاهش یافته بود.

 

اما خطر ابتلاء به سرطان سینه تنها در میان زنانی که رژیم غذایی آنها شامل مقدار قابل توجهی غلات کامل، میوه، سبزیجات، آجیل، حبوبات، روغن‌های گیاهی و چای یا قهوه بود کاهش یافت حتی اگر گوشت قرمز و مرغ گهگاه در رژیم شأن قرار گرفته بود.

 

در مقابل، در میان زنان مسن که رژیم غذایی عمدتاً گیاهی آنها نسبتاً ناسالم تلقی می‌شد چراکه وابستگی شدید به آبمیوه‌های شیرین، غلات تصفیه شده، سیب زمینی، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و دسرها داشتند، هیچ مزیت محافظتی مشاهده نشد. چنین زنانی در واقع شاهد افزایش ۲۰ درصدی خطر ابتلاء به سرطان سینه بودند.

 

«صنم شاه»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پاریس-ساکلی در فرانسه، گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که افزایش مصرف غذاهای گیاهی سالم و کاهش مصرف غذاهای گیاهی کمتر سالم ممکن است به پیشگیری از انواع سرطان سینه کمک کند.»

 

وی افزود: «واضح است که همه رژیم‌های غذایی گیاهی به یک اندازه سالم نیستند.»

 

برای این مطالعه، شرکت کنندگان زن فرانسوی با میانگین سنی ۵۳، پرسشنامه‌های تغذیه‌ای را در سال ۱۹۹۳ و دوباره در سال ۲۰۰۵ تکمیل کردند.

 

طی یک دوره ردیابی به طور متوسط در حدود ۲۱ سال، نزدیک به ۴۰۰۰ نفر از زنان به سرطان سینه مبتلا شدند.

 

تیم مطالعه دریافت افرادی که تمایل به خوردن سالم‌ترین غذاهای گیاهی داشتند با خطر کمتر سرطان سینه مواجه بودند. کسانی که کمترین رژیم‌های غذایی گیاهی سالم را مصرف می‌کردند، خطر ابتلای شأن به میزان قابل توجهی بالاتر بود.

 

شاه این نظریه را مطرح کرد که محتوای فیبر بالای رژیم‌های گیاهی سالم‌تر «ممکن است خطر سرطان را از طریق اثرات ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی کاهش دهد».

 

اما او همچنین تاکید کرد که تحقیقات بیشتری مورد نیاز خواهد بود، زیرا مکانیسم‌های علت ارتباط بین رژیم‌های غذایی سالم گیاهی و خطر ابتلاء به سرطان سینه هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14871 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ خرداد بازدید: 1300 ساعت: 11:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تاب‌آوری تولید در جنگ ۱۲ روزه/بسته ویژه حمایت از صنعت پس از جنگ آماده ابلاغ ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
6 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
7 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
8 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
9 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
10 بایدها و نبایدهای تغذیه ای در دوران بارداری ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
11 یافته های جدید از فواید رژیم غذایی غنی از اُمگا ۳ برای پروستات ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نقش ویتامین دی فقط رفع پوکی استخوان نیست با توجه به یافته‌های یک مطالعه جدید، مصرف مکمل‌های...

  راهکارهایی برای جداسازی و بازیافت پسماند رستوران‌ها پایگاه خبری لقمه: مهم است که رستوران‌ها، شهرداری‌ه...

  تأثیر عجیب سوپ مرغ در سرماخوردگی آخرین تحقیقات علمی نشان می دهند که سوپ مرغ می توان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت