کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ویتامین D در بدن عاملی برای بروز بیماری های خودایمنی مانند «ام. اس» می شود.

به گزارش لقمه، مسعود اعتمادی فروز گفت: ویتامین Dدر بدن باعث حفظ تعادل کلسیم و فسفر و کمبود آن مشکلات عضلانی و استخوانی را سبب می شود.

وی خاطرنشان کرد: مواد غذایی مانند لبنیات و تخم مرغ سرشار از ویتامین D است.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، نور خورشید منبع اصلی این ویتامین و حضور افراد به مدت 10 تا 15 دقیقه در معرض نور خورشید در روز برای تامین آن کافی است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار داشت:ویتامین D (کالسفیرول) از ویتامین های محلول در چربی است و باید در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود.

به گفته این متخصص، 80 درصد مردم استان اصفهان دچار کمبود ویتامین D هستند که در 20 درصد آنها این کمبود بسیار شدید است.

درد چشم و اختلال در حرکات چشمی، بی حسی، احساس عدم تعادل و ضعف یا اسپاسم عضلانی، اختلال در راه رفتن یا تکلم، اختلال در کنترل و تخلیه ادرار و مدفوع، اختلالات جنسی و اختلال در تفکر و تصمیم گیری از علائم بیماری ام. اس است.

در این بیماری، سیستم ایمنی بدن علیه خود بدن وارد فعالیت می شود و به همین دلیل به عنوان یک بیماری خود ایمن شناخته شده است.


س.س

نقل از :ایرنا

کد: 1680 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۷ شهريور بازدید: 5447 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کمبود ویتامین D با افزایش ریسک مرگ زودهنگام مرتبط است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان
2 افراد پرتحرک نیاز به ویتامین D بیشتری دارند/خطر شکستگی استخوان‌ها ۱۳۹۴ پنج شنبه ۲۶ آذر
3 با این 10 قدم، از پوکی استخوان دور شوید ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۷ بهمن
4 نارنجی بخور، سبز نفس بکش ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ شهريور
5 تغذیه برای سلامت ریه ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۹ آبان
6 نقش تغذیه در کنترل و بهبود شرایط پس از سکته ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۷ مهر
7 مصرف خودسرانه مکمل‌ ویتامین D3 مسمومیت‌زا است ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۳ آذر
8 لزوم مصرف ویتامین ها و املاح چیست ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مصرف یخ در زنان یائسه ممنوع! یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی گفت: مصرف یخ موجب افزا...

  تند غذاخوردن خطر ابتلا به اضافه وزن و دیابت را افزایش می‌دهد پژوهشگران علوم پزشکی می گویند نتایج مطالعات گوناگو...

  بیماری بدون علامت 70 درصد افراد چاق یک فوق تخصص بیماری گوارش و کبد با اشاره به اینکه آ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تغذیه مناسب مقابله با آنفولانزا پایگاه خبری لقمه: در حال حاضر بیشترین و موثرترین راه مقابله با آنفلوآنزا تزریق واکسن است ولی در کنار آن، مصرف پروتئین‌های کافی و ویتامین‌ها و به‌ویژه آنتی‌اکسیدان‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها از قبیل پیش‌ساز ویتامین A، کاروتنوئیدها، ویتامین C و املاحی چون سیلینیوم و روی در بازسازی سلول‌ها نقش اساسی دارند.
تنظیم نبض قلب با این خوراکی‌ها قلب یکی از اندام‌های مهم بدن است که اگر اختلالی در فعالیتش ایجاد شود، زندگی مختل یا تمام خواهد شد.
چرا نباید در ظروف مسی غذا بپزیم؟ یک متخصص تغذیه با بیان این‌که بهتر است در ظروف مسی پخت و پز صورت نگیرد، توضیح داد: استفاده مکرر از مس، موجب انتقال مس به بدن و بروز عوارضی در بدن و ایجاد بیماری‌هایی مانند آسیب‌های مغزی، عقب‌ افتادگی ذهنی و بیماری‌های کلیوی می‌شود.
جدیدترین قوانین و مجازات‌های "نظام استاندارد" + جزئیات پایگاه خبری لقمه: طبق قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، جرایم مرتکب شده در نظام استاندارد مطابق با قانون مجازات اسلامی و قوانین به روز شده قوه قضاییه تعریف شده است.