کباب نخورید!


نتایج پژوهش جدید نشان می دهد که مصرف گوشت کباب شده، سوسیس کباب شده و یا مرغ بریان خطر ابتلا به دیابت نوع دو و چاقی را افزایش می دهد.

به گزارش لقمه، کباب کردن از مدت ها پیش جایگزین سالمی برای غذاهای سرخ شده به شمار می رفت اما اکنون به نظر می رسد که مصرف غذاهای کباب شده خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.


به نوشته زی نیوز، محققان دانشگاه مونت سینای در نیویورک دریافتند زمانی که غذا در حرارت خشک پخته می شود مولفه ای تولید می شود که باعث افزایش قابل ملاحظه وزن، مقاومت نسبت به انسولین و ابتلا به دیابت نوع دو شود.


این در حالی است که نتایج مطالعاتی که پیش از این انجام شده بود، نشان داد که مصرف تنها 50 گرم گوشت قرمز فرآوری شده ( مثل سوسیس و کالباس) در روز، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را 51 درصد افزایش می دهد.


همچنین مشخص شده بود که گوشت قرمز پردازش نشده مانند استیک، خطر بزرگی در ابتلا به دیابت به شمار می رود به طوری که مصرف تنها 100 گرم گوشت قرمز در روز خطر ابتلا به این بیماری را 50 درصد افزایش می دهد.


در این میان روش پخت گوشت نیز یک عامل مهم است به طوری که روش کباب کردن به ویژه کباب کردن بر روی زغال خطرناک است. این مطالعه نشان داد که مصرف گوشت بیش از حد پخته شده به طوری که روی آن سوخته باشد خطر ابتلا به سرطان را دو برابر می کند.


به هر صورت سرخ کردن و کباب کردن از روش های پخت خطرناک محسوب می شوند زیرا گرمای زیاد قند و آمینو اسید های بافت ماهیچه ای را به مولفه های سرطانزا تبدیل می کند.


محققان اکنون متوجه شده اند که غذاهای کباب شده مولفه ای به نام ˈمتیل گلیوکسالˈ تولید می کنند. این مولفه مکانیزم های محافظتی بدن را که موجب کنترل تورم می شوند، کاهش می دهد.

مشخص شده است که تورم موجب ابتلا به یک سری بیماری های مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی، سرطان ، آرتریت و آلزایمر می شود.


محققان روش های پخت و پز مختلفی از جمله بخار پز کردن و آب پز کردن را به جای کباب کردن توصیه می کنند. دیابت نوع دو معمولا در دوران میانسالی بر اثر چاقی و یا برخورداری از شیوه زندگی ناسالم بروز می کند.

نتایج این تحقیق در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.



گ.ق


نقل از :جام علمی فناوری

کد: 1846 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۱ مهر بازدید: 6576 ساعت: 10:13 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 رستوران‌های تهران نیازمند منوهایی غیر از کباب هستند/ تشکیل تیم ملی آشپزی ۱۴۰۲ جمعه ۱۴ مهر
3 آغاز به کار نمایشگاهی بدون بوی کباب! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن
4 محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی از دید گردشگران خارجی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۴ مهر
5 زیاد کباب زغالی نخورید ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
6 دانشنامه خوراک ایرانی در راه است/سبقت پیتزا فروشی‌های تهران از ایتالیا ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
7 یک پرس چلوکباب با کیفیت ۲۰ هزار تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
8 بی خبری وزارت جهاد کشاورزی از گوشت گیاهی ۷۰۰۰ تومانی در کبابی ها ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
9 طرز تهیه قارچ شکم پر کبابی ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 یک پرس چلوکباب ۱۰۰۰ تومان! ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۱ آبان
11 کباب بخورید تا کچل نشوید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  4 باور رایج که رژیم غذایی شما را خراب می‌کند برای این که تغذیه‌ی سالم و وزن متعادلی داشته باشید...

  سبزی پای ثابت سلامتی بارها درباره فواید سبزی‌جات و اهمیت مصرف آن‌ها مطا...

  دانه‌ها و مغزها بهترین میان وعده برای دانش آموزان هستند نوع چربی موجود در این گروه از نوع چربی‌های مفید بو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خوراکی هایی که زنان را سرد می کند مزاج زنان سردتر از مردان است و برای حفظ سلامتی خود باید ....
همه چیز در مورد اولین بامیه پزی تهران پایگاه خبری لقمه: اولین بامیه پزی تهران نه یک مغازه مجلل و وسیع است و نه در ویترین و تابلویی چشم نواز دارد. بلکه مغازه کوچکی است که در خیابان شترداران واقع در چند قدم بالاتر از ضلع شمال شرقی میدان قیام.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
عادت‌های مفید برای تنظیم کالری بدن سوخت‌و‌ساز یا متابولیسم فرآیندی حیاتی است که وظیفه تنظیم مصرف کالری حاصل از مواد غذایی و کمک به کاهش ذخایر چربی در بدن را برعهده دارد.