وزن، تحرک و تغذیه عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان


معاون مرکز تحقیقات استئوپروز گفت: تحرک و تغذیه از عوامل مؤثر در ایجاد پوکی استخوان است که قابل کنترل و پیشگیری است.

به گزارش لقمه، دکتر حمیدرضا آقایی میبدی با بیان این مطلب اظهار داشت:‌ شیوع پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان و شکستگی ناشی از آن نیز در زنان تقریبا 4 برابر مردان است.

افزود:‌ روند کاهش تراکم استخوان در مردان از سرعت کمتری برخوردار است اما پس از سنین 65 تا 70 سالگی این روند در زنان و مردان برابر می شود.

وی یائسگی را از عواملی برشمرد که قابل کنترل و پیشگیری نیست، و تصریح کرد:‌ در هنگام یائسگی تولد هورمون استروژن از تخمدان متوقف می شود بدین ترتیب پس از یائسگی، سرعت کاهش توده استخونی بالا می رود زنانی که قبل از 45 سالگی یائسه می شوند یا کسانی که تخمدان هایشان با جراحی برداشته می شود بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند.

معاون مرکز تحقیقات استئوپروز ادامه داد: بیماری هایی نظیر بیماری غده تیروئید (پرکاری تیروئید)، بیماری غدد پاراتیروئید (پرکاری یا کم کاری) بیماری غدد جنسی و بیماری غدد فوق کلیوی می توانند فرد را در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دهند.
دکتر میبدی،‌ وزن و تحرک را از عوامل قابل کنترل و پیشگیری در ابتلا به پوکی استخوان عنوان کرد و گفت: کم بودن وزن بیش از حد طبیعی سبب کاهش استحکام استخوان ها می شود و عدم تحرک و فعالیت، روند کاهش توده استخوان ها را تسریع می کند.

وی خاطرنشان کرد:‌ استفاده طولانی مدت از برخی داروها نظیر کورتون، کاربامازپین (داروی ضد تشنج) و هپارین(جهت رقیق کردن خون و جلوگیری از تشکیل لخته به کار می رود) سبب کاهش تراکم استخوان می شوند.

پ.ح


نقل از : مهر

کد: 2015 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۶ آبان بازدید: 4781 ساعت: 7:51 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خودسرانه ژلوفن نخورید ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۴ مهر
2 ایمپلنت بهترین روش درمان برای دندان‌های از دست رفته ۱۳۹۱ جمعه ۲۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  غذاهای آماده و كم‌خاصیت همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیم...

  در روزهایی که هوا آلوده میشود غذای آماده به مصرف نخورید عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان ا...

  نوشیدن 6 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش می‌دهد متخصصان علوم پزشکی دانشگاه هاروارد در یک آزمایش جد...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

داستان شکلات‌هایی با طعم سوئیسی امروزه کشور اروپایی سوئیس که در دامنه سلسله رشته های کوه های آلپ واقع شده است، به عنوان یکی از کشورهای مشهور در زمینه تولید شکلات در جهان به شمار می‌رود، تا جایی که شکلات سوئیسی تبدیل به یکی از سوغاتی‌های این کشور اروپایی شده است.
تأثیر شکلات در افزایش قدرت مغز تحقیقات جدید دانشمندان مصرف شکلات را با تعداد برندگان جایزه نوبل در یک کشور مرتبط دانسته و نشان داده است که مصرف شیرینی می تواند به قدرت مغز بیافزاید.
تولید دانه‌های روغنی و خوداتکایی در آن یک راه رسیدن به امنیت غذایی است پایگاه خبری لقمه: در میزگردی با حضور کارشناسان، نیاز ۹۵ درصدی به واردات کالای استراتژیک دانه‌های روغنی،افزایش مصرف به موازات کاهش تولید، ظرفیت ۴.۶ میلیون تن کارخانه‌های روغن کشی و نیز ضایعات ۲۵ درصدی دانه روغنی کلزا مورد بررسی قرار گرفت.
طبخ غذا با فویل در سفر چنانچه برای چند روزی قرار است در سفر باشید، یکی از هوشمندانه ترین راه های آشپزی، استفاده از فویل آلومینیومی است.