خواص انار


این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.

به گزارش لقمه، آب شیرین انار برای رفع سینه درد و سرفه مفید است. نوع ترش آن نیز برای افرادی كه طبیعت گرم دارند بسیار نافع است، انار سرشار از ویتامین‌های A،B،C،E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است.

آب انار دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است كه برای كبد خوب می‌باشد و موجب تصفیه كبد می‌گردد.

انار به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار بوده و ویتامین B موجود در انار اعصاب را تقویت می‌كند. همچنین به علت دارا بودن مقادیری از ویتامین ضد استفراغ می‌باشد.

مصرف آب انار یا عصاره آن برای خانم‌های باردار بسیار توصیه شده زیرا علاوه بر رفع ویار به دلیل غنای بالای این میوه از نظر ویتامین‌ها، موجب رشد مناسب جنین می‌شود.

آب انار همچنین در درمان اسهال نیز موثر است. نوع جنگلی و خودروی آن كه به ناردان معروف است كاربرد زیادی در درمان اسهال دارد. جوشانده انار در درمان زخم و ورم معده بسیار مؤثر است.

همچنین آب انار شیرین برای درمان یرقان تجویز می‌شود. نگاه داشتن آب انار ترش در دهان باعث از بین رفتن جوش‌های دهانی و برفك می‌شود.

آب انار شیرین صفرا‌بر بوده و معده و كبد را تقویت می‌كند و در درمان تب‌های صفراوی و امراض جلدی مؤثر است و برای همین آب انار شیرین یا ترش را با پیه و شكر به هم می‌مالند و معجونی تهیه می‌شود كه 5 تا 10 سیر آن برای مداوای امراض فوق بسیار مفید است.

آب انار، خاصه انار شیرین بدن را فربه و غذا را جوهر‌كشی نموده و به سبب رسیدن جوهر اغذیه به بدن شده و جرب و حكه (خارش بدن و مقعد و فرج) را رفع می‌كند.

آب انار باز‌كننده بول و مسامات پوست و جلادهنده رخسار و ملین طبع می‌باشد.

چون سر انار را سوراخ كرده، آن را روغن بادام شیرین پر كرده، درش را نهاده و كنار آتش ملایم بگذارند و به دفعات آن را حركت بدهند تا روغن جذب انار بشود و چندان روغن ریخته به این صورت عمل كنند تا دیگر جذب روغن نتواند كرد، آنگاه مكیدن این روغن به مقدار جرعه‌ای درد و خشكی و سرفه و آزار و حلق و شش و سینه را علاج می‌كند و از مجربات می‌باشد.

خوردن آب انار تشنگی، استسقا و ورم‌معده و بدی و در هم‌ریختگی مزاج را علاج می‌كند.

چون انار میخوش و ترش و شیرین را با آب و پوست و تخمه خوب بپزند و بكوبند و بمالند جرب و حكة صفرائی و هرگونه خارش و آزار موضع پوست را كه حرارت و خشكی باشد بر طرف می‌نماید.

آب انار به علت داشتن پتاسیم و منیزیوم و دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهم ایفا می‌كند. آب انار ضد سرماخوردگی است و به عنوان مفرح مصرف می‌شود و تقویت كننده قلب است. همچنین آب انار اشتها‌آور و بهتر است قبل از غذا مصرف شود. مصرف انار در معالجه راشیتیسم(نرمی استخوان) و كم‌خونی و ضعف اعصاب مؤثر است و به بدن نیرو می‌بخشد.مصرف انار شیرین برای معالجه ضعف و لاغری شدید بسیار مفید است. خوردن آب اناراز ابتلا به بیماری قند جلوگیری می‌كند.مضمه آب پخته انار موجب تقویت لثه می‌شود.مخلوط آب انار وشكر و نشاسته و صمغ عربی و روغن بادام، باز كننده ادرار و تقویت كننده كلیه و مثانه و معالج سینه سرفه و آزار آن می‌باشد، مخلوط فوق را باید جوشاند و نیم گرم بخورند.


نقل از :مردم سالاری

کد: 2098 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۲۰ آبان بازدید: 4546 ساعت: 5:25 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 شکلات قالبی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
2 طرز تهیه مسقطی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
3 طرز تهیه کوکی انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۲ آذر
4 طرز تهیه چیز کیک انار برای شب یلدا ۱۴۰۱ شنبه ۱۹ آذر
5 آشنایی با برخی خواص انار ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۸ مهر
6 شب یلدا فقط برای خوردن میوه و تنقلات نیست/ آداب غیرمرسوم را از شب یلدا حذف کنید ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر
7 گوجه فرنگی در کنار انار و آناناس رکورددار قیمت بازار ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۵ دي
8 چه افرادی در شب یلدا انار و هندوانه نخورند! ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ آذر
9 آخرین روز‌های برداشت انار در شهرضا ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
10 قیمت میوه‌ها برای شب یلدا مصوب شد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
11 بهبود دیابت نوع دو با تمرینات ورزشی و عصاره میوه بهشتی ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه، به ارایه توصیه ه...

  یائسه شدن زنان جوان و عقیم شدن مردان در اثر مصرف مکمل های بدنسازی رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با هش...

  برای جلوگیری از بیماری‌های غذایی چه کنیم بیماریهای ایجاد شده توسط غذا قابل پیشگیری می‌‌باشن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پروتئین به چه دردی می‌خورد؟ پروتئین‌ها وظایف گوناگونی بر عهده دارند مانند ساختن هورمون‌ها، آنزیم‌ها و آنتی کورها (همان پادتن‌ها)، انتقال اکسیژن و هیدروژن و غیره.
چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟ چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
نوشیدنی‌های خطرناک که موجب سرطان پروستات می‌شوند یک تحقیق نشان می دهد که مصرف تنها یک نوشیدنی گازدار در روز در افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان وجود دارد.