دیابت پشت گوش یک چهارم ایرانیان


یک فوق تخصص غدد گفت:‌ رشد دیابت در یک دهه گذشته دو برابر شده، ۴ میلیون نفر مبتلا و ۵ میلیون نفر در خطر ابتلا هستند، با این روند تا دو دهه آینده از هر ۴ ایرانی بزرگسال یکی دیابت دارد یا در شرف بیماری است. سیاستگذاری ها نیز فقط روی کاغذ باقیمانده است.

به گزارش لقمه، علیرضا استقامتی در آستانه روز جهانی دیابت گفت: طی یک 10 گذشته شیوع دیابت در کشور هر سال رو به رشد بوده و از حدود 2.5 میلیون مبتلا در 10 سال پیش به بیش از 4 میلیون مبتلا رسیده است.

وی گفت: علاوه بر این 4 میلیون بیمار مبتلا به دیابت، حدود 5میلیون نفر نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند و برآوردهای علمی نشان می‌دهد تا 20 سال آینده از هر 4 ایرانی بزرگسال یکی یا مبتلا به دیابت است یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری.

وی گفت: کنترل دیابت به یک برنامه‌ریزی و اقدام همه جانبه از طرف دولت،مردم و همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی نیاز دارد و کار دولت و وزارت بهداشت به تنهایی نیست.

استقامتی ادامه داد: افزایش مصرف فست فودها و غذاهای آماده و کم ارزش و به خصوص تبلیغات این مواد مضر، تغییر سبک زندگی و ماشینی شدن آن، کم تحرکی و نبود فرصت و امکان ورزش برای مردم، باعث رشد خطرناک بیماری دیابت در کشور شده است که البته این مسئله مخصوص کشور ما نیست و در بسیاری از کشورهای دیگر هم وجود دارد.

وی ادامه داد: تغییر شیوه زندگی مردم یک بحث ملی است و به سیاستگذاریهای همه جانبه برای تغییر سبک زندگی مردم نیاز دارد، در این زمینه رسانه‌ها نقش بسیار مهمی دارند اما متأسفانه اطلاع رسانی درباره دیابت هر سال به روز دیابت منحصر می‌شود و تا سال بعد خبری نیست. ضمن اینکه در بسیاری از مصاحبه‌ها نیز اطلاعات غلط منتقل می‌شود.

این فوق تخصص بیماریهای غدد گفت: تغییر سبک زندگی و تغذیه مردم به افزایش نگران کننده چاقی و اضافه وزن در کشور منجر شده است که یکی از عوامل مهم بروز دیابت است، دیابت بیماری است که از بین نمی رود و عوارض بسیار زیادی برای فرد به صورت مادام العمر دارد.

وی گفت: دیابت به طور جدی فرد را در معرض بیماریهای چشمی، قلبی، کلیوی، عصبی و قطع عضو قرار می‌دهد و در واقع این بیماری آتش بیار بیماریهای قلبی و عروقی است و مهمترین عامل پر شدن بخشهای CCU و دیالیز همین بیماری است.

استقامتی ادامه داد: سیاستگذاریهای لازم برای کنترل دیابت در کشور انجام شده است اما مسئله این است که این سیاستها اجرا نمی‌شوند و به صورت کاغذی است، قانونی که روی کاغذ نوشته شود و اعتباری نداشته باشد و مسئولان خود را ملزم به اجرای آن ندادند، مشکلی را حل نمی‌کند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات مهم نبود ثبات مدیریت در بین مدیران فنی و تکنیکال است،‌مدیران سیاسی در همه کشورها در زمانهای مختلف تغییر می‌کنند اما مدیران تکنیکال و فنی باید ثبات داشته باشند تا بتوانند برنامه‌های فنی را اجرا کنند و متأسفانه این مشکلی است که در کشور ما موجب مشکلات فراوانی شده است.

این فوق تخصص غدد گفت: متأسفانه همین مسائل باعث شده که آمار دقیقی از وضعیت دیابت در کشور نداشته باشد، آمارهای موجود غیر دقیق و ناقض است و به علت نبود ثبات در بین مدیران فنی مطالعات علمی جامعی در این زمینه سالهاست که انجام نشده است. به همین نسبت امکانات درمانی و حمایتهای بیمه‌ای نیز در کشور بسیار ضعیف است.

وی ادامه داد: کنترل دیابت نیازمند عزم ملی است، وقتی به مردم می گوییم ورزش کنید باید امکانات ورزشی با هزینه مناسب هم در اختیار مردم بگذاریم اما چنین امکاناتی وجود ندارد و مهمتر از آن مشکلات اقتصادی است که باعث شده بسیاری از مردم 3 شیفت کار کنند و دیگر فرصت و توان ورزش کردن را نداشته باشند.

وی گفت: برخی کشورهای اروپایی به خصوص اسکاندیناوی توانسته‌اند با فرهنگ سازی و تبلیغات مناسب، سبک زندگی و تغذیه مردم را اصلاح کنند و یکی از موارد مهم آن ترویج فرهنگ دوچرخه سواری است که در کشور ما هیچ نشانه‌ای از آن نمی‌بینیم.

 

ب.ن

 


نقل از :فارس

کد: 2125 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۳ آبان بازدید: 4605 ساعت: 12:16 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
2 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
5 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
7 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
8 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
9 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
10 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 رابطه چاقی و دیابت بارداری/ احتمال بالای سزارین ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

  برای جذب بهتر آهن به همراه غذا، آبلیمو مصرف کنید برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و...

  پیش غذاهای سالم تر فست فودها! راستش را بگویید! اگر دلتان بخواهد یک وعده فست‌فود ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مخرب‌ترین شیوه‌های كاهش وزن پای صحبت بسیاری از افراد كه می‌نشینیم، بر این باور هستند كه بهترین رژیم غذایی ممكن را در پیش گرفته‌اند و توانسته‌اند به زعم خودشان معجزه‌ای را بیافرینند زیرا در طول یك هفته چند كیلوگرم از وزنشان و چند سانتی‌متر از سایز دور كمر‌شان را كاهش داده‌اند در حالی كه به عقیده متخصصان تغذیه، این اشتباه‌ترین باور ممكن و نادرست‌ترین شیوه‌ای است كه افراد در پیش می‌گیرند و گاهی سلامت خود را به خطر می‌اندازند...
این سبزیجات را در یخچال نگه ندارید نگهداری مواد غذایی در یخچال برای تمام فصول یک عادت خانه داران است اما این کار می تواندبرای برخی از سبزیجات مضر باشد.
تغذیه های مقوی برای مغز دانش آموزان با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید و بازگشایی مدارس، باید به آمادگی مغز فرزندان خود برای کسب موفقیت در تمامی چالش‌های علمی و تحصیلی توجه ویژه‌ای داشته باشید.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.