خوردنی های خواب آور کدامند؟


غذاهایی که میل می کنید، می توانند به شما احساس انرژی یا کسالت و خواب آلودگی بدهند. در واقع خوردن یک وعده غذایی ممکن است از شما یک فرد پر انرژی بسازد و غذای دیگری شما را خسته و خواب آلوده کند. اثرات اصلی مواد غذایی را می توان به محتویات آنها نسبت داد و اینکه چگونه بدن ما نسبت به آنها واکنش نشان می دهد.

به گزارش لقمه، شاید بارها برایتان پیش آمده است که در محل کار پس از صرف غذایی، نیاز به خواب پیدا کرده و یا بعد از خوردن غذا، راندمان کاری تان به شدت کم شده باشد. یکی از دلایل اصلی این خواب آلودگی افزایش شدید قند خون است. در صورتی که وعده غذایی (به خصوص نهار) را در محل کار میل می کنید، به خاطر داشته باشید که بعضی از موادغذایی شما را به شدت خواب آلود می کنند. فهرستی از غذاهایی که منجر به افزایش شدید قند خون شده و باعث خواب آلودگی شما می شوند را می توانید در زیر مشاهده کنید. قدرت خواب آوری هر یک از این غذاها، بین ۱ تا ۱۰۰ مشخص شده است. برای مطالعه بیشتر راجع به شاخص قند خون می توانید به این صفحه مراجعه کنید.

پیراشکی ۷۲
چیپس ذرت ۷۲
هندوانه ۷۲
عسل ۷۳
پوره سیب زمینی ۷۳
بیسکوییت نمکدار ۷۴
سیب زمینی سرخ کرده ۷۶
ویفر وانیلی ۷۷
کشمش ۸۰
جیلی بیلی ۸۰
چوب شور ۸۱
برشتوک ۸۴
برنج ۹۱
نان فرانسوی ۹۵

حال با مشاهده لیست بالا متوجه می شوید که چرا برخی از ظهرها پس از خوردن غذا اینقدر خواب آلوده می شوید و بهتر است که از این به بعد در رژیم غذایی خود تجدید نظر کنید.
اگر بخواهیم از زاویه ی دیگری به غذاهایی که شما را کسل می کنند نگاه کنیم، آنها را می توانیم به ۳ دسته تقسیم کرد:

 

کربوهیدارت ها
این دسته از غذاها به سبب آزاد کردن گلوکز در خون، منجر به بی حالی و بی انرژی شدن بدن می شوند. برنج، پوره سیب زمینی، ماکارونی و نان سفید از این دسته از غذاها هستند. این دسته از غذاها به عنوان موادغذایی با شاخص بالای قندخون شناسایی می شوند.

 

چربی ها
غذاهای سرخ کرده، گوشت های پر چرب، انواع چیپس ها و دیگر غذاهایی که چربی بالایی دارند می توانند منجر به ایجاد حس خستگی و خواب آلودگی می شوند. در واقع سیستم گوارشی برای هضم کردن این دسته از غذاها نیاز به تلاش بیشتری دارد و یک وعده غذایی چرب و خوشمزه راندمان کاری شما را کاهش خواهد داد.

 

غذاهای شیرین
موادغذایی همچون کیک ها، دونات ها، آبنبات ها، بستنی، پودینگ و کلوچه به سبب داشتن شکر تصفیه شده، قند خون را به سرعت بالا می برند و در مقابل بدن شما شروع به ترشح انسولین می کند. ترشح انسولین منجر به آزاد شدن تریپتوفان می شود. وضعیت زمانی بدتر می شود که تریپتوفان به سروتونین تبدیل می شود. سروتونین که در واقع انتقال دهنده عصبی در مغز شما به شمار می رود، به بدن شما فرمان می دهد که «ما خسته ایم، کمی آرام تر کار کن».

 

موارد دیگر
شاید به این فکر باشید که خود را تمام روز با کافئین سرحال نگاه دارید و سعی کنید با نوشیدن قهوه و چای این کار را خوب انجام دهید. اما خوردن بیش از حد کافئین سبب می شود تا شما استقامتتان را در طی روز کاهش دهید.
نکته دیگری که در اینجا حائز اهمیت است مواد غذایی حاوی منیزیم است که به منجر به شل شدن عضلات شما شده و شما را خواب آلود می کنند. موز و تخمه کدو تنبل از این دسته از مواد هستند.

 

برگرفته از: FIT DAY

 


نقل از :سالم زی

کد: 2184 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۹ آبان بازدید: 6364 ساعت: 9:49 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 اهمیت میزان خواب برای زائران سفر اربعین ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
2 رابطه خواب با رژیم غذایی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
3 خاصیت نوشیدن شیر داغ قبل از خواب ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر
4 علل مطرح شدن نام کارتن خوابها در بازنگشتن ارز صادرات در نظام پولی کشور ۱۳۹۹ سه شنبه ۶ آبان
5 قیمت برخی اقلام اساسی افزایش یافت/«وقتی همه خواب بودند»! ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
6 مصرف ماهی چه تاثیری بر سطح هوش کودکان دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
7 مصرف مداوم مُسکن ها با بدن ما چه می کند؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
8 علل گرسنگی پی در پی چیست؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
9 مواد غذایی مضر و مفید برای افراد سوداوی‌مزاج ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ آذر
10 دلیل اصلی به وجود آمدن سنگ کلیه از دیدگاه طب‌سنتی ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ آبان
11 روش هایی که سطح انرژی روزانه را افزایش می دهد ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  8 حقیقت شگفت انگیز درباره ی میوه ها لقمه: هر روز می خوانید، می بینید، و می شنوید که با...

  یخ‌های دكه‌ای می‌توانند منتقل‌كننده وبا و آلودگی باشند یک متخصص بهداشت محیط گفت: یخ‌های دکه‌ای می‌توانند ...

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
شیوه های نادرست کاهش وزن و پیامدهای ناشی از آنها در طی سالیان اخیر، چاقی به یکی از مشکلات مهم عرصه سلامت و بهداشت تبدیل شده است. تغییرات شیوه زندگی مهمترین عامل بروز این معضل محسوب می شود.
بــاید‌ها و نبــایدها برای مزاج‌ها دراین گزارش به توصیه‌هایی برای مزاج‌های مختلف خواهیم پرداخت.
کلیه‎های خود را با گل گاوزبان تقویت کنید از برگ‎های گل گاوزبان به دلیل داشتن ویتامین C در برخی از کشورها به‌عنوان سالاد استفاده می‌کنند.