دستورالعمل بازرسی بر اماکن تولید و عرضه نذورات محرم ابلاغ شد


رئیس اداره بهداشت اماکن وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل بازرسی بر اماکن تولید و عرضه نذورات ماه محرم به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.

به گزارش لقمه، رضا غلامی، رئیس اداره بهداشت اماکن وزارت بهداشت ‌افزود: طبق این ابلاغیه که از سوی وزارت بهداشت قبل از آغاز ایام محرم به معاونت‌های بهداشتی دانشگاهها ابلاغ شده است، بازرسان ویژه‌ای در مراکز بهداشت و درمان شهری و روستایی مستقر می‌شوند، تا در محورهای بهداشت محیط، بهداشت فردی، بهداشت غذا، فرآوری، طبخ و همچنین توزیع غذا نظارت کنند.

وی ادامه داد: مکانهایی که برای تهیه و طبخ نذورات در نظر گرفته می‌شود، باید اصول بهداشت محیط را رعایت کنند. آب سالم، سیستم فاضلاب شهری و مدیریت پسماند را داشته باشند و محیطی که برای قربانی کردن در نظر گرفته می‌شود، باید در فضایی باشد که امکان شست و شو در آن وجود داشته باشد.

غلامی گفت: در بحث بهداشت فردی افرادی که در این امر دخالت دارند، یا در طول سال در تکایا به صورت نیروی خدماتی ثابت فعالیت کرده‌اند که در این صورت کارت معاینه بهداشت دارند و می‌توانند این کارت را تمدید کنند و آنهایی که برای اولین بار در بحث نذورات فعالیت می‌کنند با هماهنگی مراکز بهداشت محل و منطقه، کارت معاینه به آنها تعلق می‌گیرد.

وی ادامه داد: افرادی که کارت معاینه ندارند و برای دریافت آن نیز اقدامی نمی‌کنند، باید بهداشت فردی را رعایت کنند و مرتباً دست و صورت خود را شست و شو دهند و چنانچه دچار بیماری‌های تنفسی و ریوی هستند، تا جایی که امکان دارد از همکاری امتناع کنند یا حداقل پوشش بینی و دهان خود را به وسیله ماسک رعایت کنند و اگر دچار بیماری‌های قارچی و پوستی هستند، در توزیع و تولید غذا دخالتی نداشته باشند.

رئیس بهداشت اماکن مواد غذایی وزارت بهداشت در بحث بهداشت غذایی نیز گفت: قربانی ها باید در مکان‌هایی ذبح شوند که امکان شست و شوی محل ذبح وجود داشته باشد و دام با همکاری سازمان دامپزشکی خریداری شود.

غلامی گفت:‌ برای فرآوری و طبخ نیز باید درجه حرارت مناسب در نظر گرفته شود و در ظروف مناسب توزیع شود. ظروفی که دچار شکستگی، چاله و برآمدگی باشند، مناسب نیستند و بهتر است ظروف آلومینیومی برای پخت استفاده نشود، چرا که درجه حرارت را بالا می‌برد.

وی تصریح کرد: ظروفی که برای غذاهای گرم و نوشیدنی‌های داغ مانند شیر و چای استفاده می‌شود، بر پایه گیاهی باید باشد و در صورت نبودن آن بهتر است ظروف آلومینیومی استفاده شود و ظروف پلاستیکی برای بسته‌بندی میوه، کیک، سبزیجات و غیره مناسبتر است.

غلامی در پاسخ به اینکه با اماکن متخلف چه برخوردی می‌شود، گفت: بهترین برخورد در این ایام، توصیه و آموزش است. چرا که امکان پلمب آنها وجود ندارد. تنها توصیه ما این است که از زمان پخت نهایی مواد غذایی تا زمان مصرف، کمتر از 2 ساعت صرف نشود. تا درجه حرارت 60 درصد خود را از دست ندهد.

وی افزود: به عنوان مثال در سال‌های گذشته موارد اینچنینی باعث مسمومیت و مرگ افراد زیادی شد به طوری که این هیئتها به عنوان مثال ساعت 5 بعدازظهر غذا را آماده و در ساعت 12 شب در بین مردم توزیع می‌شد. در صورتی که با برنامه‌ریزی مناسب باید زمان کمی بین تولید و توزیع غذا باشد.

وی با بیان اینکه 70 درصد مسمومیت‌ها به دلیل نگهداری نامناسب مواد غذایی پخته شده است گفت: اگر در هیئت عزاداری سبزی خوردن می‌دهند در 4 مرحله باید آن را سالم‌سازی کند. شست و شوی اولیه، انگل‌زدایی با مواد شوینده، شست و شوی نهایی با محلول گندزدایی مجاز و آبکشی مجدد.

غلامی گفت:‌ سال گذشته 4 مورد مسمومیت در هیئت‌های عزاداری در سراسر کشور گزارش شد که منجر به مسمومیت 1500 نفر تنها در یک مورد آنها شد.


نقل از :فارس

کد: 2195 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۹ آبان بازدید: 2991 ساعت: 9:38 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 چگونه فودبلاگرها سلامت مردم را قربانی لایک و تبلیغ می‌کنند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۲۷ تير
3 دستورالعمل سازمان غذا و دارو برای نمونه برداری از کالاهای اساسی ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
4 تغذیه سالم در هر شرایطی برای قلب مفید است ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
5 رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک‌پذیر ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
6 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
7 امنیت غذایی در جنگ با تمرکززدایی ممکن است ۱۴۰۴ شنبه ۲۵ خرداد
8 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
9 اسامی فرآورده‌ های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۶ خرداد
10 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
11 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کدام بیماران نباید ترشی بخورند؟ یکی از متداول‌ترین توصیه‌ها برای پیشگیری و درمان ب...

  افزایش فشارخون با مصرف تن ماهی استفاده از منابع اسید چرب امگا۳ از جمله انواع ماهی...

  7 فایده آب هندوانه آب هندوانه نه تنها یک نوشیدنی گوارا و مناسب برای ف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم و بنوشیم؟ یک متخصص طب سنتی گفت: به شهروندان توصیه می‌شود که برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا، آبمیوه‌های طبیعی مصرف کنند و همچنین با مصرف لبنیات تازه به ویژه شیر می‌توانند دفع سموم را در بدن بهتر کنند تا کمتر دچار عوارض آلودگی هوا همچون تنگی نفس و با نارسایی قلبی شوند.
بهترین زمان مصرف آب میوه آب‌میوه‌های تازه سرشار از انواع ویتامین‌ها و املاح هستند و ارزش غذایی بالایی دارند.
نشانه‌‌ های بیماری وبا چیست؟ وبا، یکی از بیماری‌های اسهالی است. بیماری ناشی از سمی است که توسط میکروب در روده افراد بیمار ترشح می‌شود. وبا در دو تا پنج درصد بیماران، اسهال شدید ایجاد می‌کند که شبیه آب برنج بوده و بی‌بو است یا گاهی بوی ماهی می‌دهد. اسهال شدید آبکی، استفراغ بدون احساس تهوع قبلی و عطش فراوان از علائم بیماری وبا هستند. نکته قابل توجه در بیماری وبا این است که در این بیماری، ‌دل درد یا دل پیچه وجود ندارد.کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند در صورت وجود علائم فوق، فورا باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه شود.
درمان ناباروری زنان با رژیم غذایی یک فوق تخصص تغذیه ناباروری گفت: زنانی که به ناباروری مبتلا هستند، نباید از چربی های اشباع مانند لبنیات چرب و دنبه زیاد استفاده کنند.