غذاهای نذری در ایران/8
شله مشهدی؛ آش مخصوص مراسم عزاداری در مشهد


این غذا در مشهد بسیار محبوب است، به طوری که به ندرت پیدا می‌شود که کسی این غدا رو دوست نداشته باشد.

به گزارش لقمه، شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شله شناخته می‌شود، غذایی از خانواده آش ها است. این غذا عموما در پایان مراسم مذهبی یا سوگواری بین مردم توزیع می‌شود. این غدا در مشهد بسیار محبوب است، به طوری که به ندرت پیدا می‌شود که کسی این غذا رو دوست نداشته باشد. مردم مشهد به ندرت این غذا را در خانه می‌پزند. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است.

مواد لازم برای ۱۵ نفر:

گوشت و گردن گوسفندی - یك كیلوگرم
لوبیا قرمز - یك پیمانه
لوبیا سفید - یك پیمانه
لوبیا چیتی - یك پیمانه
نخود - یك پیمانه
بلغور گندم - یك پیمانه
نمك، فلفل، دارچین و زنجبیل - به میزان لازم
برنج نیمه- دو پیمانه

طرز تهیه

ابتدا تمام حبوبات خیس خورده از شب قبل را به همراه گوشت و پیاز خرد شده حرارت می‌دهیم تا كاملا پخته شود ، در حین پخت حبوبات، مرتب هم بزنید تا مواد كاملا له شود و به شكل حلیم دربیاید.

سپس در اواسط پخت، ادویه‌ها را اضافه كرده و دائم با گوشتكوب برقی یا دستی، مواد را مخلوط می‌كنیم تا له شود. غذا آماده سرو است و در آخر قیمه را روی شله می‌ریزیم.

نكات مهم:

1- از گوشت گوسفندی استفاده شود.

2- این غذا در حدود شش تا هفت ساعت روی حرارت، هم زده می‌شود.

3- شله مشهدی یكی از اصیل‌ترین غذاهای مشهد است

4- این غذا را با قیمه آماده كه شامل لپه، گوشت، پیاز و رب‌گوجه‌فرنگی است تزئین كنید.

عزاداری محرم و پخت شله نذری در نیشابور




کد: 2271 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۴ آذر بازدید: 10238 ساعت: 1:32 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چای سبز دشمن گوارش چای سبز نباید به همراه غذاهای گوشتی خورده شود زیرا...

  غذاهای مناسب فصل پاییز و طبع سرد افراد یک متخصص طب سنتی با اشاره به بیماری‌های فصل پاییز ...

  هدف گذاری در رژیم کاهش وزن صرف نظر از اینکه دلیل لاغر شدن چه باشد کاهش وزن مو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه غذا بخوریم تا سالم بمانیم شاید دیده و یا شنیده اید كه افرادى با داشتن سرمایه ى بسیار و بهره مندى از همه گونه امكانات رفاهى و استفاده از انواع غذاهاى رنگارنگ ، از نعمتى بزرگ یعنى سلامتى محرومند و به همین دلیل از زندگى خود لذتى نمى برند! و بالعكس افرادى با خوردن غذایى معمولى و ساده در كمال صحت و سلامت عمرى طولانى مى كنند و از زندگى خود لذت مى برند. به راستى رمز و راز سلامتى در چیست ؟
نگاهی به غذا و تغذیه از منظر اسلامی این مقاله توسط مصطفی آخوندی،عضو هیاءت علمی پژوهشکده تحقیقات اسلامی نگاشته شد که در صفحه 175 نشریه حصون در بهار 1387 منتشر شده است.
نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.
تاثیر روانی تغذیه بر انسانها چگونه است ؟ تا به حال به این موضوع فكر كرده‌اید كه در شبانه‌روز، چقدر وقت‌تان صرف خوردن و آشامیدن یا فكركردن به این دو موضوع می‌شود؟ سعی كنید یك روز، زمانی را ‌كه صرف آماده‌‌‌كردن یا خوردن غذا و فكر كردن در مورد این موضوع می‌كنید، ثبت كنید. احتمالا این زمان بسیار بیشتر از زمانی خواهد بود كه صرف كارهای دیگر می‌كنید.