ساخت دارو از شیر بز


رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان از دستیابی به تولید نسل سوم حیوانات تراریخت خبر داد و گفت: تا یکسال آینده با تولید پروتئین در شیر این حیوانات اقدام به تولید داروهای نوترکیب برای درمان بیماری‌ها می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی با اشاره به تلاشهای این پژوهشکده در زمینه تولید پروتئین نوترکیب در شیر حیوانات تراریخت، افزود: این پروژه از سال‌ها قبل اجرایی شده است و در حال حاضر به تولید نسل سوم حیوانات تراریخت دست پیدا کردیم که در شیر آنها پروتئین‌های نوترکیب تولید می‌شود.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان اظهار داشت: با ادامه این تحقیقات تا یک سال آینده به یک گله بزی که بتواند به طور روزانه 500 کیلوگرم شیر حاوی پروتئین نوترکیب تولید کند، دست خواهیم یافت.

وی ادامه داد: گام بعدی این پروژه این است که بتوانیم از این شیرهای حاوی پروتئین نوترکیب دارو تولید کنیم که تحقق این مرحله نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.


تلاش برای تولید دارو از شیر

نصراصفهانی تولید داروهای نوترکیب از شیر حیوانات تراریخت را از اهداف دیگر این پژوهشکده نام برد و خاطرنشان کرد: این طرح در راستای پروژه تولید بزهای تراریخت "شنگول"، "منگول" و "حبه انگور" است و در حال حاضر بیش از 10 بز تراریخت در این پژوهشکده تولید شده است.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان، اضافه کرد: این پژوهشکده درصدد است تا از پروتئین‌های موجود در این حیوانات داروهای نوترکیب تولید کند.

وی با بیان اینکه تعداد بزهای تراریخت تولید شده هر سال افزایش می‌یابد، ابراز امیدواری کرد که تا سال آینده بتوانند با هماهنگی داروسازان کشور به فناوری تبدیل دارو از شیر دست یابند.


قول رئیس جمهور برای حمایت طرح

نصر اصفهانی با اشاره به سفر ریاست جمهوری به پژوهشکده رویان برای افتتاح پژوهشکده تولید اعضای انسانی در بدن حیوانات، یادآور شد: در این بازدید از رئیس جمهور درخواست کردیم تا سرمایه‌گذاری بر روی پروژه تولید دارو از شیر نو ترکیب را افزایش دهد تا بتوانیم جز کشورهایی قرار گیریم که از شیر نوترکیب دارو تولید می‌کنیم.

وی از قول مساعد دولت خبر داد و گفت: در این راستا مقرر شد تا برای اجرای این طرح 1.5 میلیارد تومان اختصاص داده شود که امیدواریم این میزان محقق شود.


خالص سازی شیر بزهای تراریخت گام بعدی محققان

وی با بیان اینکه در حال حاضر اقدامات اولیه برای تولید دارو نوترکیب از شیر آغاز شده است، اظهار داشت: پروتئین شیر در حیوانات تراریخت ایجاد شده است و باید پروسه‌های مربوط به تولید دارو از شیر نوترکیب طی شود.

رئیس پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان افزود: برای این امر در این زمینه موفق شدیم که مقداری از پروتئین‌های شیر را استخراج کنیم ولی خالص سازی آن برای استفاده برای دارو و بیمار نیازمند سرمایه گذاری بیشتری است.

وی همچنین تاکید کرد که تولید این پروتئین‌ها تنها از طریق بزهای تراریخت صورت می‌گیرد.


توانمندی های رویان در تولید داروی نو ترکیب

نصر اصفهانی با بیان اینکه این پژوهشگاه توانایی تولید هر نوع داروی پروتئینی از شیر حیوانات تراریخت را دارد، خاطر نشان کرد: در حال حاضر متخصصان پژوهشگاه رویان دو داروی فاکتور 9 انعقادی و داروی TPA را در شیر حیوانات تراریخت تولید کرده‌اند.

به گفته وی داروی فاکتور 9 انعقادی برای درمان بیماران هموفیلی و داروی TPA برای افرادی که دچار سکته قلبی و مغزی شده‌اند، استفاده می‌شود.


نقل از :مهر

کد: 2442 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۸ آذر بازدید: 3691 ساعت: 4:10 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
2 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
4 گسترش تولید ماشین‌آلات صنایع غذایی در یک شرکت دانش‌بنیان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
5 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
6 صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
7 ترس از عملیات خونخواهی ایران اقتصاد اسرائیل را بهم ریخته ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
8 شرایط اهدای شیرمادر چگونه است ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ مرداد
9 تکذیب صدور مجوز برای تولید پنیر با شیر الاغ ۱۴۰۳ شنبه ۱۳ مرداد
10 کلم‌پلو شیرازی و آش کازرون ثبت ملی شدند ۱۴۰۲ سه شنبه ۸ اسفند
11 ۱۰۰ میلیون دلار به بازار شیر خشک تخصیص یافت ۱۴۰۲ سه شنبه ۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیگار و قلیان باعث پوسیده شدن مغز می‌شوند تحقیق انجام شده بر روی 8800 نفر افراد بالای 50 سال...

  چیزهایی که در مورد شکر نمی دانید اینجا بخوانید مضرات شکر که به آن سم سفید هم می گویند، زیاد است ک...

  فواید خوردن ماهی در دوران بارداری برای کودک یک کارشناس تغذیه، برای پیشگیری از حالت تهوع در درو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
غذاهای مرگ ‌آور، مهمان سفره ایرانی ‌ها «شکم سیر باشد، چه گندم چه جو» این اصطلاحی است که ما ایرانی‌ها صدها سال قبل، برای لزوم قناعت‌ورزی تکرار کرده‌ایم، اما این روزها دیگر نه‌ فقط مهم است شما چه می‌خورید، بلکه این که شما چه چیزی نمی‌خورید، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
ماست از این سرطان پیشگیری می کند هیچ یك از محصولات لبنی دیگر چنین اثری را نشان نداده اند.
مضرترین خوراکی‌ها برای دندان‌ها، لثه، زبان و فک این چیزها را هرگز به دهان نبرید.