تقویت استخوان‌ها به كمك موز


میوه شیرین غنی و كرم رنگ موز میوه‌ای مطلوب برای تمام گروه‌های سنی از نوزادان گرفته تا افراد بزرگسال است.

موز یكی از بهترین منابع خوراكی غنی از پتاسیم است. پتاسیم یكی از مواد معدنی ضروری برای حفظ فشار خون طبیعی بدن و فعالیت قلب است. از آنجا كه به طور متوسط هر عدد میوه موز حاوی 467 میلی‌گرم پتاسیم و تنها یك میلی‌گرم سدیم است لذا خوردن یك میوه در روز می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا و نیز حفاظت در برابر عارضه آترواسكلروز كمك كند.

تاثیر مصرف مواد غذایی غنی از پتاسیم مانند موز در كاهش فشار خون در چندین مطالعه و پژوهش مختلف نشان داده شده است؛ برای مثال در یك مجموعه از این مطالعات محققان بر روی 40 هزار متخصص بهداشتی مرد آمریكایی به مدت 4 سال برای تشخیص تاثیرات رژیم غذایی بر روی فشار خون آزمایش و بررسی كردند نتایج این مطالعات نشان داد مردانی كه در رژیم غذایی آنها مقادیر بالایی پتاسیم وجود دارد و نیز از مواد غذایی سرشار از منیزیم و نیز خوراكی مصرف می‌كنند خطر بروز سكته مغزی و میزان قابل توجهی كاهش پیدا می‌كند.

همچنین گروهی دیگر از مطالعات نشان داده است كه مصرف مواد غذایی سرشار از فیبر خوراكی مانند موز، از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌كند در این مطالعات نیز تقریبا 10 هزار آمریكایی بزرگسال به مدت 19 سال شركت داشتند.

علاوه بر این مزیت پتاسیم موجود در موز همچنین می‌تواند به رشد و تقویت سلامت استخوان‌های بدن كمك كند پتاسیم با افزایش از دست رفتن كلیسم بدن از طریق ادرار كه در نتیجه خوردن نمك زیاد این اتفاق می‌افتد مقابله می‌كند و بنابراین مانع از این می‌شود كه استخوان‌ها با سرعت نازك شده و تحلیل بروند.

موز از مدت‌ها پیش به دلیل تاثیرات ضد اسیدی آن شناخته شده كه زخم معده و آسیب‌های ناشی از آن مقابله می‌كند در مطالعه‌ای در این زمینه مشخص شد كه یك تركیب ساده از موز و شیر به میزان قابل توجهی مانع از ترشح اسید معده می‌شود موز به افرادی كه با مشكل دفع مواجه هستند كمك می‌كند. برای مثال یك دوره ابتلا به اسهال می‌تواند به سرعت الكترولیت‌های مهم موجود در بدن را دفع كند موز می‌تواند ذخایر پتاسیم بدن را كه یكی از مهمترین الكترولیت‌ها است به بدن باز گرداند.

همچنین این میوه حاوی پكتین نوعی فیبر محلول است كه حركات لوله‌های گوارشی را متعادل كرده و باعث بهبود یبوست می‌شود. شاید به خاطر داشته باشید كه در سنین كودكی مادرتان به شما توصیه می‌كرده كه برای تقویت قدرت بینایی‌تان هویج بخورید و این در حالی است كه محققان نیز توصیه می‌كنند در سنین بزرگسالی برای تقویت بینایی موز بخورید.

گروهی دیگر از تحقیقات نیز حاكی از آن است كه مصرف منظم تمام انواع میوه‌ها و سبزیجات به ویژه موز به میزان قابل توجهی از خطر ابتلا به سرطان كلیه می‌كاهد.

مهمترین مواد و تركیبات مغذی موجود در مقدار مشخصی از این میوه به قرار زیر است:

در هر عدد میوه موز 56/108 كالری انرژی، 68/0 میلیگرم ویتامین B6 به ارزش غذایی روزانه 0/34 درصد، 74/10 میلیگرم ویتامین C به ارزش غذایی روزانه 9/17 درصد، 28/467 میلیگرم پتاسیم به ارزش غذایی روزانه 4/13 درصد، 83/2 گرم فیبر خوراكی به ارزش غذایی روزانه 3/11 درصد و بالاخره 18/0 میلیگرم منگنز به ارزش غذایی روزانه 0/9 درصد وجود دارد.


نقل از :کیهان

کد: 2740 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ چهارشنبه ۱۳ دي بازدید: 5017 ساعت: 10:14 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
2 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
3 مراغه در آستانه پیوستن به جمع شهرهای سالم جهان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
4 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
5 روش پخت نان ساده در خانه | فقط با چند ماده ساده نان سیر بپزید | طرز تهیه نان موزی ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۳ تير
6 اولین بررسی تخصصی برنامه شهر سالم مراغه توسط تیم فنی بازدیدکنندگان ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ خرداد
7 شیوع مسمومیت با قارچ های سمی در فصل بهار ۱۴۰۲ چهارشنبه ۳۰ فروردين
8 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
9 ضرورت فرهنگ‌سازی، آموزش و ترویج حفاظت از خاک ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۵ آذر
10 رژیم غذایی که به بهبود آلزایمر کمک می کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۶ مهر
11 افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی و بومی گزینی / ۱۶ میلیارد ریال به خرید واکسن اختصاص یافت ۱۴۰۱ جمعه ۴ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف ماهی تن هشدار دادند پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان...

  میز شام سالم با این 19نکته لقمه: یکی از نکاتی که در مهمانی‌های سالم باید رعای...

  صبحانه را جدی بگیرید ‌یک متخصص تغذیه در کردستان گفت: صبحانه وعده‌ای است...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چرا هندوانه اینقدر مفید است هندوانه از آن دست میوه های تابستانی است که به خاطر آبدار و شیرین بودنش محبوب و مورد علاقه همگان است. هندوانه منبع طبیعی از بهترین آنتی‌‌اکسیدان‌ها بوده که طبیعت فراهم کرده است. آنتی ‌اکسیدان‌هایی مثل ویتامین‌ C و A که از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند. با مصرف هندوانه خطر کم ‌آب شدن بدن نیز کاهش می‌‌یابد.
هرگز این مواد غذایی را پس از تاریخ انقضای مصرف نکنید تاریخ انقضا بر روی بسته‌بندی مواد غذایی درج شده و به این وسیله مصرف کننده از تاریخ تولید و انقضا محصول مطلع می‌شود. مصرف برخی مواد غذایی بعد از تاریخ انقضا موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.
230هزار تومان برای یک شام دو نفره‌ در تهران! این روزها رفتن به رستوران‌های لوکس به یک جاذبه‌ی گردشگری در تهران تبدیل شده و مردم تلاش می‌کنند، برای یک‌بار هم که شده، به رستورانی بروند که برای خودش اسم و رسمی دارد.
هفت ماده غذایی که در رژیم غذایی نباید فراموش کنیم در سال های اخیر ، بیش از نیمی از افراد دچار اضافه دریافت مواد غذایی هستند و بخشی هم کمبود دریافت و لاغری دارند.