چگونه ماهی سالم را تشخیص دهیم؟


مجید محرابی توانا با تاکید بر مصرف بیشتر گوشت سفید به جای گوشت قرمز اظهار کرد: گوشت ماهی حاوی امگا 3 و اسیدهای چرب مفید است که از عوامل بیماری‌زا جلوگیری می‌کند و افراد حداقل دو نوبت در هفته باید از ماهی استفاده کنند.

به گزارش لقمه، وی در مورد احتمال انتقال بیماری‌ها از طریق مصرف گوشت ماهی گفت: احتمال انتقال بیماری‌ها از طریق گوشت ماهی کم است زیرا این آلودگی‌ها به حرارت حساس هستند و با گرما از بین می‌روند و آلودگی کمی است که با وجود طبخ ماهی باز هم به انسان منتقل می‌شود.

این متخصص بهداشت توضیح داد: مسمومیت غذایی موسوم به «بوتولیسم» ناشی از نوعی باکتری است که سمی تولید می‌کند و از طریق غذاهای دریایی مثل ماهی منتقل می‌شود که خیلی خطرناک است و در عرض چند ساعت موجب فلج شدن عضلات صورت می‌شود. البته این سم به حرارت حساس است بنابراین قبل از مصرف ماهی یا کنسرو ماهی ماده غذایی باید به طور کامل حرارت ببیند تا این سم از بین برود این سم از طریق گرد و غبار وارد ماده غذایی می‌شود.

محرابی توانا درباره بهترین روش مصرف کنسرو ماهی اظهار کرد: افراد معمولاً برای از بین بردن آلودگی قوطی کنسرو را چند دقیقه می‌جوشانند اما مطمئن‌ترین روش برای از بین بردن آلودگی این است که محتویات قوطی کنسرو در ماهی‌تابه ریخته و کمی آب به آن اضافه شود و یکی دو دقیقه بجوشد. البته آب نباید آن قدر زیاد باشد که طعم و قوام غذا از بین برود.

به گفته وی، ماهی اگر خوب پخته شود و قبل از آن به خوبی تمیز و شسته شود مصرفش جای نگرانی ندارد البته افرادی که ماهی را تمیز می‌کنند باید از دستکش استفاده کنند تا هم آلودگی احتمالی از ماهی به فرد منتقل نشود و هم آلودگی از فرد به ماهی منتقل نشود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله درباره علائم تازگی ماهی توضیح داد: گوشت ماهی تازه معمولاً سفت، بی‌بو و دارای رنگ براق است. چشم‌ها نیز شفاف هستند در حالی که ماهی فاسد، بودار و حالت وا رفته دارد و چشم‌ها هم حالت قوام و برآمدگی ندارد.

وی همچنین توصیه کرد: برای تهیه خوراک ماهی از روغن جامد استفاده نشود و از روغن سرخ کردنی، روغن کنجد یا زیتون مصرف شود.


نقل از :فارس

کد: 3075 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۸ بهمن بازدید: 3642 ساعت: 10:58 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 طرح دریابست از دوم تا نهم مهرماه ۱۴۰۳ اجرا می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
3 تاثیر قهوه بر حفاظت از ماهیچه‌ها در سالمندان ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور
4 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
5 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
6 این ماهی، بمب کلسیم و پروتئین است ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
7 تهران میزبان دومین نمایشگاه صنعت آکواریوم ماهیان زینتی می شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
8 معافیت مالیاتی کنسرو پشت سد خلف وعده وزارت اقتصاد و سازمان امورمالیاتی ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
10 صادرات آبزیان در ۵ ماه نخست سال افزایش یافت ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور
11 بیش از ۸ هزار طرح شیلاتی با همکاری بنیاد برکت اجرا می شود ۱۴۰۲ جمعه ۹ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دردسرهای خوردن از کجا می آید؟ پایگاه خبری لقمه: علت اصلی بیماری ناشناخته میباشد,...

  غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند یک کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف ن...

  داروهای چاق‌كننده را بشناسید! پزشك برای‌تان داروهای خاصی تجویز كرده و چند ماهی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مقدار کالری غذاهایی که می‌خوریم چقدر است در زندگی روزانه با افراد زیادی مواجه شده‌ایم که خواهان اضافه وزن و یا کم کردن وزن بوده‌اند و یا حتی شاید خود شما نیز جزء این افراد به شمار آیید. در این مطلب شما را با میزان کالریهای موجود در غذاها آشنا می‌کنیم.
غذا های سیرکننده برای افراد رژیمی اگر قرار باشد ویژگی های یک غذای عالی را برشمرید حتما خواهید گفت: سالم، خوشمزه مقوی و سیرکننده باشد. به گفته متخصصان تغذیه،غذا می تواند هم مقوی،هم سالم و هم سیرکننده باشد.
معجزه یک رژیم غذایی، مهار افسردگی با سیب پایگاه خبری لقمه: سروتونین سبب ایجاد تحرک و نشاط در بدن می‌شود و احساس مثبت بودن، خوب بودن یا مفید بودن در فرد را تقویت می‌کند. کاهش سطح سروتونین مغز از علل اصلی پرخاشگری، کم‌حوصلگی و افسردگی است.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.