مهمترین علت کم اشتهایی افراد علل روحی است


بهترین راه برای تغذیه افراد کم اشتها در درجه اول این است که علت کم اشتهایی فرد مشخص شود که عوامل مختلفی می تواند باعث کم اشتهایی شود از جمله بیماری های عفونی مثل تب و یا کم خونی که در برخی افراد باعث کم اشتهایی می شود.

به گزارش لقمه، مسئول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران اظهار کرد: بهترین راه برای تغذیه افراد کم اشتها در درجه اول این است که علت کم اشتهایی فرد مشخص شود که عوامل مختلفی  می تواند باعث کم اشتهایی شود از جمله بیماری های عفونی مثل تب و یا کم خونی که در برخی افراد باعث کم اشتهایی می شود،‌بیماریهای اختلالات مزمن مثل گاستریت یا ورم معده و سایر اختلالات گوارشی که منجر به خوب ترشح نشدن اسید معده شده یا باعث می شوند شیره های گوارشی که بر روی هضم غذا اثر دارند خوب ترشح نشوند و اصولا هر عملی که در هضم و جذب دستگاه گوارش اختلال ایجاد کند باعث باقی ماندن غذا به مدت طولانی در معده فرد شده و باعث می شود فرد اشتهایی به غذا خوردن نداشته باشد.

دکتر برلیانت بزرگمهر درباره دیگر عوامل عنوان کرد: اختلالات جسمانی دیگری هم وجود دارد اما معمولا مهمترین علت کم اشتهایی علل روحی می باشد من جمله اختلالات روحی و آشفتگی های روحی و شرطی شدن فرد به غذا خوردن که از مهمترین عوامل بی اشتهایی در افراد می باشد.بنابراین گام مهم در در رفع کم اشتهایی علت یابی و سپس رفع علت می باشد تا فرد بتواند غذا بخورد و کمبود وزن خود را جبران نماید. بعد از شناسایی و رفع علت نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که فرد کم اشتها نباید مقدار زیادی غذا را در یک وعده غذایی مصرف نماید بلکه بایستی تعداد وعده های غذایی بیشتر با حجم کمتر داشته باشد از طرفی فرد بایستی در هنگام غذا خوردن آرامش داشته باشد و فکرش مشغول نباشد بنابراین تماشای برنامه های تلویزیون و گوش دادن به رادیو و بحث های هیجان انگیز هنگام صرف غذا و بلند شدن از سر سفره در حین غذا خوردن از جمله کارهایی است که این افراد نباید انجام دهند.

وی در ادامه افزود: غذاهای مصرفی این افراد بایستی خوش آب و رنگ و مطلوب باشد تا باعث تحریک اشتهایش شود و از طرفی دیگر چربی زیادی نداشته باشد زیرا فرد را دلزده می کند. همچنین فرد نباید در زمان نزدیک به صرف وعده های اصلی غذایی میان وعده و مایعات و نوشابه مصرف کند زیرا جلوی اشتهای وی را می گیرد. پیاده روی و ورزش در طول روز از جمله فعالیت های مفیدی است که فرد کم اشتها  باید انجام دهد.

این مشاور تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد که افراد کم اشتها حتما به یک رژیم شناس مراجعه کنند تا برنامه غذایی مناسبی دریافت نمایند و از مصرف داروهای افزایش اشتها و وزن خودداری نمایند زیرا ترکیبات این داروها دقیقا مشخص نیست و فرد بعد از قطع مصرف این داروها مجددا با کم اشتهایی مواجه می شود.


نقل از :سلامت نیوز

کد: 3079 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۸ بهمن بازدید: 2321 ساعت: 1:32 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سبک زندگی ناسالم در یزد/ فست فود بیشتر، تحرک کمتر ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
2 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
3 خواص شگفت انگیز خرفه برای کودکان و بزرگسالان+عوارض ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
4 رقابتی‌شدن قیمت کالا و خدمات، به دنبال اجرای دستورالعمل جدید نرخ‌گذاری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
5 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
6 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
7 آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
8 پرده بدون سفره ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن
9 ادویه‌ای معطر با فواید بی‌پایان/خواص هل و طریقه مصرف آن ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
10 خوردن فیبر کلید سلامت روده‌ها ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
11 احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عسل، بهترین شربت سینه برای کودکان اخیراً محققان تأثیر عسل و شربت سینه را روی کودکانی...

  میوه‌هایی برای رفع بوی بد سیر متخصصان آمریکایی پس از انجام پژوهش‌هایی درباره خوا...

  غذاهای کودک‌کش بررسی های جدید دانشمندان نشان می دهند غذاهای شیرین...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اطلاعات کلی از آووکادو Avocado پایگاه خبری لقمه: هدف ما در این مقاله، آشنایی بیشتر با خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد این میوه‌ی مفید است.
آشنایی با رژیم‌های لاغری و کاهش وزن منسوخ متأسفانه خیلی وقت‌ها کاهش وزن و لاغری همه خواب و خوراک فرد می‌شود و به کلی فراموش می‌کند که سلامتی و زنده بودن چیزی فراتر از چاقی و لاغری است.
زردچوبه با فیبروز مقابله می کند بسیاری از خواص درمانی زردچوبه شناخته شده است؛ به تازگی نیز متخصصان طب گیاهی، مصرف زردچوبه را برای درمان فیبروز توصیه کرده اند.
چه میوه‌هایی را چه وقت بخوریم؟ یک متخصص تغذیه با تاکید بر اینکه مصرف 2 تا 4 واحد میوه در روز ضروری است، گفت: میوه‌ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آن‌ها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.