آموزش کشاورزان برای افزایش کمی و کیفی زعفران


دبیر شورای ملی زعفران آموزش زعفران‌کاران برای افزایش کمی و کیفی تولید این محصول با ارزش را از وزارت جهاد کشاورزی خواستار شد.

به گزارش لقمه، فرشید منوچهری گفت: مهمترین انتظاری که از وزارت جهاد کشاورزی می‌رود این است که خدمات بخش کشاورزی و آموزش کشاورزان را به گونه‌ای ادامه دهد تا راندمان تولید در واحد سطح افزایش یابد.

وی میزان برداشت زعفران در هر هکتار را سه تا 3.2 کیلوگرم عنوان و اظهار کرد: کشاورزان نمونه‌ای در کشور هستند که می‌توانند به طور متوسط 15 تا 35 کیلوگرم زعفران از هر هکتار برداشت کنند.

دبیر شورای ملی زعفران گفت: به اعتقاد وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرح"آرمانی" می‌توان میزان برداشت در واحد سطح را تا هشت کیلوگرم افزایش داد که در صورت اجرای آن قیمت تمام شده زعفران کاهش پیدا کرده و ضمن افزایش سودآوری کشاورزان، امکان رقابت از رقبای بین‌المللی گرفته می‌شود.

منوچهری با تأکید بر توجه بیشتر وزارت جهاد کشاورزی به طرح بهبود کیفیت و شناسنامه‌دار کردن زعفران در کنار طرح آرمانی افزود: در حال حاضر با توجه به تصویب طرح انتزاع وظایف بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت تجارت، وزارت جهاد کشاورزی باید بر تولید کمی و کیفی زعفران تمرکز بیشتری داشته باشد چراکه تنها تولید کردن کافی نیست و کیفیت به نوبه خود از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: در سال گذشته به طور متوسط هر کیلوگرم زعفران که در قالب طرح بهبود کیفیت تولید شد 300 هزار تومان گران‌تر از سوی صادرکنندگان خریداری شد اما امسال زعفران‌کاران محصول تولیدی در قالب این طرح را بیش از 300 هزار تومان گران‌تر از زعفران معمولی موجود در بازار فروختند چرا که در این طرح با استفاده از روش علمی و حداقل هزینه، جداسازی و خشک کردن کلاله زعفران در شرایط کاملا بهداشتی انجام شد.

دبیر شورای ملی زعفران گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی طرح بهبود کیفیت زعفران را اجرا کند این محصول در جهان شناسنامه‌دار شده و تولیدکنندگان می‌توانند کیفیت آن را تضمین کنند.

منوچهری درباره چگونگی اجرای بهتر طرح انتزاع وظایف بازرگانی بخش کشاورزی از وزارت تجارت اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی در صورتی می‌تواند این طرح را به خوبی اجرا کند که همه تصدی‌های قابل واگذاری را به تشکل‌های بخش خصوصی واگذار کرده و ضمن نظارت بر اجرای صحیح آن‌ها بخش خصوصی را به ارائه گزارش‌های ادواری منظم ملزوم کند.

 


نقل از :ایسنا

کد: 3170 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۱۷ بهمن بازدید: 1850 ساعت: 12:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
2 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
3 بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان
4 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
5 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
6 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
7 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
8 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
9 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
10 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
11 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کلم بروکلی مانع از رشد سرطان سینه می‌شود لقمه: نتایج یک آزمایش جدید نشان داد کلم بروکلی حاو...

  راه های مبارزه با بوی بد دهان رعایت بهداشت اولین سلاح برای مبارزه با بوی بد دهان...

  کاهش سکته با موز محققان دریافتند که مصرف موز در رژیم غذایی به دلیل ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است پایگاه خبری لقمه: شکل تغذیه با آغاز ماه رمضان تغییر می‌کند. تامین کالری مورد نیاز بدن یکی از ضروریات بوده که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت روزانه هر فرد به ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری نیاز دارد.
سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.
مصرف شیر هیچ جایگزینی ندارد از اصلی ترین عوارض مصرف نکردن یا حتی کم مصرف کردن شیر و دیگر فرآورده های لبنی در سنین پایین، ابتلا به کوتاه قدی و پوسیدگی دندان ها و در بزرگسالی پوکی استخوان است.
مهم‌ترین علل پنهان چاقی اگر غذایتان زیاد است و تحرک‌تان کم، نباید از چاق شدن‌تان تعجب کنید. اما اگر غذای چندانی نمی‌خورید و تحرک‌تان هم چندان کم نیست، حق دارید اگر از افزایش وزن‌تان یکه بخورید...