خشک کردن موادغذایی به صورت شناور/ وزن کردن در هوا


پژوهشگران دانشگاه تهران دستگاهی برای خشک کردن مواد غذایی عرضه کردند که با شناور کردن آن علاوه بر خشک کردن می‌تواند وزن آن را نیز اندازه گیری کند.

به گزارش لقمه، از محققان این طرح با بیان اینکه این طرح با عنوان دستگاه خشک کن ترکیبی چند منظوره عرضه شده است، گفت: این دستگاه از چند منبع انرژی برای خشک کردن مواد غذایی استفاده می‌کند.

وی با اشاره به عملکرد این دستگاه اظهار داشت: این دستگاه مواد غذایی را به صورت شناور در می‌آورد و با اعمال گرما به آن مواد غذایی را به طور یکنواخت و با حفظ کیفیت غذایی آن خشک می‌کند.

عسکری منبع انرژی این دستگاه برای خشک کردن مواد غذایی را امواج الکترومغناطیس یا ماکروویو و انرژی حرارتی ذکر کرد و یادآور شد: با شناور شدن مواد غذایی امواج به داخل مواد غذایی نفوذ و آب آن را جداسازی می‌کند.

این محقق کاهش مدت زمان خشک کردن مواد غذایی را از ویژگی‌های مهم این دستگاه نام برد و خاطرنشان کرد: خشک کردن مواد غذایی با این دستگاه موجب می‌شود که مصرف انرژی را تا یک دوم کاهش دهد که با توجه به اینکه فرآیند خشک کردن مواد غذایی نیاز به صرف انرژی زیاد دارد استفاده از این دستگاه مقرون به صرفه خواهد بود.

وی اندازی گیری مشخصات مواد غذایی از جمله کیفیت و وزن آن را از دیگر مزایای این دستگاه عنوان کرد و در این باره توضیح داد: این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند مواد غذایی را در حالت شناور به دفعات وزن کرده و مشخصات آن را از طریق کامپیوتر ثبت و ذخیره سازی کند.


نقل از :مهر

کد: 3216 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۴ بهمن بازدید: 1786 ساعت: 1:22 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
8 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  فیبر و تا ثیر آن بر دیابت پایگاه خبری لقمه: حضور فیبر های رژیمی در رژیم غذای...

  این پنج ماده غذایی عمر شما را طولانی می کند پایگاه خبری لقمه: نتایج تحقیق محققان چینی نشان داد...

  برای جلوگیری از چاقی در تعطیلات نوروز چه کنیم؟ یک کارشناس تغذیه گفت: برای جلوگیری از چاقی و اضاف...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

این سبزیجات را در یخچال نگه ندارید نگهداری مواد غذایی در یخچال برای تمام فصول یک عادت خانه داران است اما این کار می تواندبرای برخی از سبزیجات مضر باشد.
یارانه گندم و نان و مسئله محدودیت فروش نان پایگاه خبری لقمه: آیا محدودیت فروش نان واقعیت دارد؟ قرار است صحت و سقم این موضوع در کارگروه آرد و نان طی روزهای آتی با حضور سازمان های متولی و تشکل های بخش خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.
بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل پایگاه خبری لقمه: با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و مناطق در ایران، هر روستا و منطقه می‌تواند غذاهای محلی خاصی داشته باشد. غذاهایی که در منوی هیچ رستورانی مشابهش یافت نمی شود و خوردن آن می‌تواند تجربه بی‌نظیری باشد. نکته ی اصلی اینجاست که برای مزه کردن غذاهای خاطره انگیز بهتر است رستوران های جذاب را رها کرده و مانند محلی ها غذا بخورید. بهترین غذاها در مقصدی که به آن سفر می کنید آنهایی هستند که مردم همان منطقه می خورند.
کشاورزی و امنیت غذایی؛ اولویت مهم امنیت ملی شواهد نشان می‌دهند كه با توجه به قابلیت‌های تولیدی كشور در صورت تحقق الزاماتی چون توسعه روستایی، توسعه كشاورزی از جمله افزایش عملكرد محصولات در واحد سطح، افزایش بازده آب و خاك، كاهش ضایعات تولیدی، اصلاح الگوی تغذیه كشور امكان نیل به یك امنیت غذایی پایدار در سطح كلان وجود دارد.