یک متخصص تغذیه:
کمبود ویتامین C، موجب افزایش کلسترول بد در افراد می‌شود


عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور با بیان اینکه سه عامل استعمال دخانیات، پرفشاری خون و چربی خون در سخت شدن جدار عروق قلب موثرند تاکید کرد:«کمبود ویتامین C منجر به افزایش کلسترول بد در فرد می شود چرا که یکی از نقش های ویتامین C در بدن متابولیزه کردن کلسترول است.»

به گزارش لقمه، دکتر خدیجه رحمانی در گفتگویی گفت:«طبق مطالعات انجام شده یکی از علل مهم مرگ و میر در دنیا و از جمله کشور ما بیماری های قلبی و عروقی است و یکی از علل مهم بروز بیماری های قلبی تصلب شرائین است یعنی سخت شدن جدار عروق که وظیفه خون رسانی به قلب را دارد و در صورتی که افزایش پیدا کند منجر به مرگ می شود و این سختی جدار عروق با میزان کلسترول ارتباط دارد و هر چه میزان کلسترول بد در فرد بالاتر باشد احتمال مرگ و میر افراد بیشتر خواهد بود.»

این عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:«سه عامل استعمال دخانیات، پرفشاری خون و چربی خون در سخت شدن جدار عروق قلب موثرند.
در خصوص افرادی که سیگار استعمال می کنند باید گفت نه تنها این افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستند بلکه اطرافیانی که در معرض دود سیگار هستند نیز در خطر می باشند و به افرادی که سیگار استعمال می کنند توصیه می شود که سیگار را در خارج از فضای بسته استعمال کنند.»

وی افزود:«در خصوص دو عامل پرفشاری خون و چربی خون باید گفت که این دو عامل به تنهایی منجر به بروز بیماری قلبی نمی شوند و مجموع این عوامل در صورتی که با عامل استعمال سیگار همراه باشند احتمال خطر ابتلا افزایش پیدا می کند.»

این متخصص تغذیه گفت:«ورزش و تحرک بدنی یکی از عوامل موثر در کاهش میزان دور کمر فرد بوده و منجر به افزایش سطح کلسترول خوب(HDL) در بدن فرد می شود بنابراین ورزش و تحرک یک عامل موثر در کاهش میزان چربی خون بوده و باید گفت عامل تغذیه بدون ورزش هیچ نقشی در کاهش چربی خون نخواهد داشت.»

وی خاطر نشان کرد:«کمبود ویتامین C منجر به افزایش کلسترول بد (که نوعی از چربی خون است) در فرد می شود و دیده شده افرادی که میزان کلسترول بد آنها بالا است با کمبود ویتامین C مواجه هستند چرا که یکی از نقش های ویتامین C در بدن متابولیزه کردن کلسترول است همچنین عوامل دیگری همچون یائسگی زودرس منجر به افزایش میزان کلسترول بد خون می شود که باید از روش های جایگزین کردن هورمون استفاده کرد.»

 


نقل از :سلامت‌نیوز

کد: 329 تاریخ نشر: ۱۳۹۰ يکشنبه ۱۹ تير بازدید: 9783 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
2 چگونه اسید معده را در ماه رمضان کنترل کنیم؟ ۱۴۰۴ چهارشنبه ۷ فروردين
3 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
4 آیا پونه کوهی برای رفع سردرد مناسب است؟ خواص+نکات احتیاطی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
5 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 خوراک‌های محلی چگونه فراموش نشوند؟ ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
7 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
8 جولان بیماری‌های ویروسی در پاییز/ مراقب مهر و آبان باشید ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 تجارت جایگزین سلامت در داروخانه‌ها ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
10 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
11 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه‌هایی برای رفع بوی بد سیر متخصصان آمریکایی پس از انجام پژوهش‌هایی درباره خوا...

  اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ پایگاه خبری لقمه: یک متخصص تغذیه در خصوص مصرف بی ح...

  مبارزه نارگیل با پوسیدگی دندان دانشمندان دریافتند که نارگیل می تواند با مهمترین ع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جهان‌سومی‌ها تولیدکننده چای و انگلیس بزرگ‌ترین تاجر دبیر سندیکای کارخانه‌های چای گفت: کشور‌های ترکیه و آذربایجان با مصرف سرانه سه کیلوگرم چای بیشترین مصرف‌کننده چای در جهان هستند و آمریکا با میزان مصرف سرانه 0.6 کیلوگرم کمترین مصرف‌کننده‌ی این محصول به‌شمار می‌رود.
آیا با داروهای ماهواره ای لاغر میشویم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران تاکید کرد :« اغلب دارو های لاغری به صورت قاچاق وارد کشور می شوند که متاسفانه اساس این دارو ها بر دفع آب بدن و تحلیل عضلات است که در نهایت مصرف این داروها باعث لاغری صوری می شود
مایکروفر خواص کدام مواد غذایی را از بین می برد مایکروفر یکی از مشهورترین و پر استفاده‌ترین لوازم خانگی در جهان است، نه تنها به دلیل این که به گرم کردن غذا در چند ثانیه کمک می کند، بلکه امکان پخت برخی وعده های غذایی در آب را نیز فراهم می کند. در حقیقت، هنگامی که برخی سبزیجات در این دستگاه پخته می شوند، آنها خواص بیشتری را در مقایسه با روش های پخت دیگر حفظ می‌کنند.
طرز تهیه ماشاب (آش محلی استان قم) سفره‌های ایرانی همچون تابلویی زیبا و رنگین است که هر شهر و استانی بخشی از آن را رقم زده است.