بخور تا زانویت خوب شود


درد زانو مردافكن است و مانع انجام بسیاری از فعالیت معمول و روزمره می‌شود. این درد انواع گوناگونی دارد و به دلایل متفاوتی پدید می‌آید، اما یكی از مهم‌ترین آنها درد شدید ناشی از التهاب مفاصل با نام علمی استئوآرتریت (osteoarthritis) یا به اختصار آرتروز است كه میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان به ستوه آورده است. در علم پزشكی برای درمان این بیماری شیوه‌های گوناگون و متنوعی را به كار می‌گیرند.

به گزارش لقمه، این شیوه‌ها از كاهش فعالیت جسمانی و كم‌كردن وزن اضافی گرفته تا تزریق هورمون استروئید و حتی اعمال جراحی را دربرمی‌گیرد. با این همه پژوهش‌ها شواهد قابل قبولی ارائه می‌كنند كه نشان می‌دهد روش‌های لذیذتر و دوست‌داشتنی‌تری هم برای بهبود این درد دیرپا و آزاردهنده دور و برمان وجود دارد و با به كار بردن آنها می‌توانیم دست‌كم به كاهش رنج و بهبود مشكل كمك كنیم. در اینجا نگاهی داریم به سه روش پیشنهادی مجله ریدرز دایجست.

سویای پرخاصیت

بنا بر پژوهش‌های دانشگاه ایالتی اكلاهما، پس از مصرف روزانه پروتئین سویا البته به مدت سه ماه آثار بهبودی و كاهش درد در افراد مبتلا به درد زانو مشاهده شده و این روند باعث شده است كه احتیاج به دارو نیز در این افراد كاهش یابد. سویا سرشار از نوعی هورمون گیاهی با نام علمی ایزوفلاون (isoflavon) است. این هورمون گیاهی دارای ویژگی‌های ضدالتهابی است و به همین دلیل می‌تواند در كاهش عوارض آرتروز نقشی موثر ایفا كند. شركت‌كنندگان در این پژوهش از نوشیدنی پودر سویا كه حاوی 40 گرم پروتئین بود استفاده كردند، اما به گفته دكتر بهرام ارجمندی شیر سویای غنی‌شده و سویابرگر (برگر تهیه شده از سویا) نیز می‌تواند به همین اندازه مفید باشد.

ماهی و یك دنیا فایده

بسیاری از پژوهش‌های سابق در زمینه تاثیر تغذیه بر كاهش التهاب مفاصل نشان داده‌اند مصرف ماهی و روغن ماهی درد مفاصل و آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthrits) را كاهش می‌دهد. اكنون در پژوهشی جدید نتایجی به دست آمده كه علاوه بر تائید پژوهش‌های قبلی، نشان می‌دهد اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی از یكسو مانعی در برابر مواد شیمیایی است كه زمینه‌ساز بروز التهاب مفاصل می‌شود و از سوی دیگر در برابر پروتئین‌هایی كه باعث تضعیف بافت غضروفی زانو می‌شود نیز مانع محكمی پدید می‌‌آورد. به این ترتیب مصرف آبزیان حاوی اسیدهای چرب امگا3 از دو سو به درد و التهاب حمله كرده و آن را تضعیف می‌كند. به گفته دكتر آرتمیس سیموپولس (پژوهشگر تغذیه)، مصرف دست‌كم دو وعده ماهی چرب (مانند ماهی سالمون) در هفته براحتی می‌تواند میزان لازم امگا3 را برای كمك به كاهش درد و التهاب مفاصل فراهم كند.

ویتامین C دوست‌داشتنی

در پژوهشی كه با شركت 293 بزرگسال در كشور استرالیا انجام شد، مشخص گردید مصرف میوه فراوان خطر ابتلا به آسیب‌های مغز استخوان (یكی از نشانه‌های حاد‌شدن درد و التهاب مفاصل زانو) را كاهش می‌دهد. البته گل سرسبد میوه‌ها برای كمك به كاهش درد زانو میوه‌های حاوی ویتامینC است. میوه‌هایی مانند كیوی، پرتقال و انواع مركبات، انبه، گریپ فروت و پاپایا ذخایری سرشار از ویتامین C به شمار می‌روند. پژوهشگران بر این باورند كه ویتامین C موجود در این میوه‌ها در واقع از مفاصل زانو و بافت‌های حمایتی آن محافظت می‌كند.


نقل از :جام جم

کد: 3374 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۰ اسفند بازدید: 5047 ساعت: 8:15 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
2 ۵ گیاه برای جلوگیری از ریزش مو ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
3 آیا چاقی زنان یکی از عوامل بروز ناباروری است؟ ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
4 هورمون قابل مصرف در صنعت مرغداری وجود ندارد ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
5 غده پروانه‌ای شکل بدنمان چه قدر مهم است ۱۳۹۶ يکشنبه ۹ مهر
6 گیاهان دارویی از پرخوری پیشگیری می کند ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۸ شهريور
7 با مصرف این مواد غذایی با استرس خداحافظی کنید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
8 چه عواملی سبب چاقی می شود؟ ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
9 آیا افزایش تستوسترون به کاهش وزن کمک می‌کند؟ ۱۳۹۶ پنج شنبه ۱۲ مرداد
10 ارتباط زنجبیل با قدرت باروری مردان ! ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۷ تير
11 با مصرف این غذا ها خوابی راحت را تجربه کنید ۱۳۹۵ جمعه ۶ اسفند


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا خانم‌ها دوغ نخورند؟! مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد لبنیاتی مانند م...

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  با انرژی‌زاترین میوه‌ها آشنا شوید اگر در پایان روز احساس خستگی و بی‌حالی می‌كنید احت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

15 خوراکی افزایش دهنده طول عمر دوست دارید همیشه سالم و تندرست باشید؟ ما در این مقاله 15 خوراکی را که مصرف منظم آن سلامت و تناسب اندام تان را تضمین می‌کند، ذکر کرده ایم.
موهایی زیبا با 4 ماده‌ی مغذی متخصصان معتقدند که موها آینه سلامت انسان هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به راحتی می‌تواند سلامت موها را به خطر انداخته و به آن‌ها آسیب بزند. بر عکس داشتن تغذیه‌ی مناسب، متنوع و سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی موها را زیبا و سالم‌تر می‌سازد.
میوه های ممنوعه برای دیابتی ها/دیابتی ها شیر را از برنامه غذایی حذف نکنند یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»
در هفته چقدر گوشت قرمز بخوریم؟ یک متخصص تغذیه در امور سرطان گفت: مصرف بالای گوشت قرمز و گوشت‌های فرآوری شده که همبرگر و کالباس شامل آن می‌شود می‌تواند از علل ایجاد سرطان روده باشد. حتی گوشت قرمز دودی یا نمک‌سود هم باعث ایجاد مواد سرطان‌زا می‌شود.