مراقب تغذیه خود در نوروز باشید!


مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه آجیل چاق کننده‌ترین مواد مصرفی در ایام عید خواهد بود، گفت: کاهش مصرف آب، سبزیجات و سالاد در ایام عید منجر به بروز یبوست و ایجاد ناراحتی در افراد مستعد این بیماری می‌شود و افراد باید توجه داشته باشند که مصرف این نوع مواد غذایی را از برنامه روزانه خود فراموش نکنند تا مانع از بروز مشکلات شوند.

به گزارش لقمه، دکتر سیدعلی کشاورز در گفت وگو با  ، با بیان اینکه ایام عید فرصت مناسبی برای دید و بازدید و بهره بردن از طبیعت خواهد بود، اظهار داشت: افراد در تعطیلات عید نوروز نباید نسبت به ورزش کردن بی‌توجه باشند بلکه در این روزها برای جلوگیری از افزایش وزن، فعالیت‌های بدنی خود را زیاد کنند تا بتوانند مانع چاقی‌های مفرط شوند.


وی با بیان اینکه با توجه به سنت دیرینه کشورمان در تعطیلات عید و گسترش دید و بازدیدها مصرف آجیل، میوه و شیرینی جات نیز افزایش می یابد، تصریح کرد: شیرینی‌ها به دلیل داشتن چربی‌های اشباع شده و استفاده از روغن‌های جامد برای ساخت آن، موجب چاقی و افزایش وزن در افراد خواهد شد و همچنین به علت دارا بودن قند فراوان موجب احساس سیری و کم اشتهایی می‌شود.


این متخصص مصرف میوه را بهترین نوع مواد غذایی در ایام عید عنوان کرد و افزود: مصرف بیش از اندازه میوه هم موجب افزایش وزن می شود که افراد باید از مصرف زیاد آن بپرهیزند اما به نسبت آجیل و شیرینی، خوردن آن بهتر خواهد بود.


دکتر کشاورز مغزها و آجیل‌ها را از موادی دانست که در میهمانی‌های نوروز از آن استقبال زیادی به عمل می آید و گفت: آجیل چاق کننده ترین نوع مواد مصرفی در این ایام خواهد بود و مغزها حاوی مقدار زیادی از چربی هستند که موجب چاقی و افزایش وزن می شود و افراد با خوردن آن باید تحرک و فعالیت‌های بدنی خود را زیاد کنند تا مانع از تجمع چربی و در پی آن چاقی شوند.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه حجم مسافرت‌ها در ایام نوروز زیاد می‌شود افراد بیشتر به فست فودها که دارای افزودنی‌های شیمیایی و چربی‌های اشباع شده است روی می آورند که باید از خوردن این نوع از مواد غذایی پرهیز کنند و در صورت لزوم به رستوران‌های مطمئن جهت صرف غذا مراجعه کنند.


این متخصص با اشاره به اینکه افراد بیشتر اوقات خود را در خارج از خانه سپری می کنند که به نوبه آن مصرف آب کاهش می‌یابد، اظهار داشت: کاهش مصرف آب، سبزیجات و سالاد در ایام عید منجر به بروز یبوست و ایجاد ناراحتی در افراد مستعد این بیماری می شود و افراد باید توجه داشته باشند که مصرف این مواد غذایی را از برنامه روزانه خود فراموش نکنند تا مانع از بروز مشکلات شوند.


دکتر کشاورز در پایان، افراد را به رعایت رژیم‌های غذایی درست توصیه کرد و افزود: افراد باید در کنار مسافرت‌ها و دید و بازدیدهای ایام نوروز ورزش، پیاده روی و افزایش فعالیت‌های بدنی را از برنامه‌های روزانه خود حذف نکنند و مراقب سلامت خود در این روزها باشند.


نقل از :ایسنا

کد: 3473 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ شنبه ۱۹ اسفند بازدید: 2378 ساعت: 3:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بعد از غذا سالاد نخورید مصرف سالاد بهتر است قبل از غذا باشد که هم از پرخور...

  آیا بال مرغ برای پوست ضرر دارد؟ برخی پزشکان معتقدند مصرف قسمت‌هایی از مرغ می‌تواند...

  داروهای فشارخون همزمان با این غذاها مصرف نکنید مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی سدیم برای بیماران ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آموزش تصویری تزیین قهوه برای خیلی از افراد ظاهر مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است و به عنوان یکی از مهمترین موارد انتخاب خوراک، به آن توجه می کنند.
حالا، اگر جرأت دارید پفک بخورید! پفک با کمی ماست موسیر، عصرانه خوشمزه‌ای برای یک عصر خواب‌آلود پاییزی، درست قبل از شروع نوشتن مشق‌های تمام نشدنی است، اما مصرف این خوراکی خوشمزه را باید محدود کرد، می‌دانید چرا؟ ادامه‌ی مطلب را بخوانید.
نفخ؛ نشانه بیماری‌های خطرناك هر فرد در هر دم و بازدم همراه با اكسیژن و دی‌اكسید كربن، گازهای متان، هیدروژن و نیتروژن را از طریق مری وارد دستگاه گوارش خود می‌كند، به طوری كه در دستگاه گوارش ما همیشه 200 سی‌سی هوا وجود دارد.
آیا لاغر شدن با آب امکان‌پذیر است؟ یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بابیان اینکه یکی از عادت‌های غذایی غلط در ایران نوشیدن چای یا قهوه بلافاصله بعد از صرف هر وعده غذایی است، گفت: «این عادت غلط غذایی ممکن است به‌مرورزمان باعث بروز کم‌خونی مخصوصاً در خانم‌ها شود چراکه با رقیق شدن شیره‌های گوارشی عمل هضم به‌خوبی صورت نمی‌گیرد و همچنین ترکیبات موجود در چای مانع جذب برخی از املاح و مواد معدنی می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها آهن مخصوصاً آهن با منشأ گیاهی است.»